Реадинг Тиме: 6 минута
(Последње ажурирано: 01/04/2021)

Широм света, типпинг има врло различите импликације и праксе, на пример: Типпинг у Јужној Африци је обавезан, као што је то у сад. Од вас се очекује да оставите врх између 15 и 25% у Америци, а ако не будете могли, лако би вас прогонио бијесни конобар. Али шта је са Европом? Многи рачуни у Европи укључују савет, Међутим, ово се разликује од земље до државе. Познавање конкретних пракси прекуцавања у вашој земљи одредишта избећи ће збрку и могуће негативне осећаје. Зато прочитајте за крајњи водич за напојницу у Европи!

 

Врхунски водич за превртање у Европи по сервису

Типпинг у Европи углавном варира у зависности од врсте услуге коју примате. На пример, од вас би се очекивало да напоље конобара у ресторану са пет звездица на различитој основи послужите иза пулта. Бармени у неким случајевима уопште не очекују напојницу, где би таксисти стали. Користећи своје дискреционо право, а великодушност је увек добар пут кад се одлучујете о исправном савету. такође, На већини места потребно је вршити готовину, зато обавезно увек носите неколико новчаница евра на себи.

Карте Милано - Рим

Карте за Фиренцу и Рим

Карте Писа - Рим

Карте за Напуљ и Рим

 

Tipping In Europe restaurants

 

Типпинг Ин ресторани

Свака ситуација у којој се храна или пиће доносе на сто обично захтева савет. Количина зависи од врсте оброка у којем уживате. Стандардна процедура прекуцања у Европи је да се остави један или два евро рачуна изнад вредности рачуна ако се наручио пиће, али без хране. Пуни оброци у окружењу за седење су различити. У овом случају, обично је довољно неколико евра по особи. Ресторани са пет звездица широм Европе обично укључују напојницу у свој рачун. Обавезно то проверите јер нема потребе да остављате додатни савет осим ако заиста нисте уживали у својој услузи. Одлична услуга понекад захтева и додатни савет, па у овим случајевима, можеш ићи до краја 15%.

Карте Амстердам - ​​Париз

Карте Лондон - Париз

Карте за Ротердам до Париз

Карте Брисел - Париз

 

Пубови

Већина пабова или барова широм континента уопште не очекују савете. Барменима се исплаћује плата, и док ће се неколико новчића у врчу врха вероватно ценити, није потребно. ако радиш савет, поново се сетите да користите само готовину, било новчанице или кованице. У случају да се налазите на слободном крају, ево списка 5 Бест Барс са живом музиком Европи.

Карте Брисел - Амстердам

Карте Лондон - Амстердам

Карте за Берлин до Амстердам

Карте Париз - Амстердам

 

 

Стилистс анд Спа'с

Многи људи желе добити нову фризуру, или опуштајућу масажу док су на одмору. Срећом ћете наћи бање и стилисте широм Европе, често у скоро сваком граду. Типпинг, у сваком случају, је обично око десет процената. Ако сте невероватно задовољни услугом коју сте добили, можете ићи што више 15%.

Карте за Нирнберг до Праг

Карте Минхен за Праг

Карте за Берлин до Праг

Карте Беч - Праг

 

Stylists And Spa's

 

hoteli

Хотели су честа питања када је у питању питање прекухавања у Европи. Као правило, увек треба следити смерницу Једног евра. То у основи говори да остављате један евро у саветима по услузи. Ако звоник или портир носе ваше торбе, тада је довољан један евро по кесици. Чишћење куће требало би добити евро дневно. Прекуцање рецепције је према властитом нахођењу, али то би требало да зависи од нивоа услуге коју сте добили. Ако су отишли ​​изнад и даље, нека остану незаборавни и пријатни, онда је прикладна напојница од пет до десет евра или чак и више.

Карте за Франкфурт и Берлин

Карте за Леипзиг за Берлин

Карте за Ханновер до Берлин

Карте за Хамбург за Берлин

 

Шта дати такси И Транспорт

Такси и Уберски су унутрашњи део приближавања Европи. Када бирате шта да напуните, најбоље је имати на уму како се плаћа возачу. Обично, иако, Савет од два евра за кратак такси или вожњу Убером је примерен. Апликације попут Убер-а омогућавају вам да електронски наговјестите управљачки програм, док ће таксије одмерити новац. Типпинг у Европи за вријеме путовања готово је исто што и типпинг у баровима или ресторанима. Имајте на уму да то није увек неопходно, али често цењен. Резервишите карте за воз за Вас evropski пут је једноставно и једноставно уз најјефтинију веб локацију за карте за воз на свету.

Карте Милан до Венеција

Карте за Падову и Венецију

Карте за Болоњу - Венецију

Карте Рим - Венеција

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Врхунски водич за превртање у Европи по земљама

Већина земаља следи исте опште смернице када је у питању напојница у Европи. Наравно, увек би требало да буде истражите предвиђено одредиште пре путовања како бисте били сигурни да сте у току. воз путовање често вас може водити кроз неколико земаља истовремено, Увек је корисно бити сигурна шта тачно урадити у свакој од њих. Неке земље се посебно разликују од својих колега по питању правила, Међутим.

Исланд и Скандинавија

Било да се ради о поврату њиховог викиншког порекла или једноставно једноставној уљудности, ове земље воле да уопште не саветујете. У већини ресторана и услуга биће напон укључен у рачун. И даље је прикладно заокружити рачун на најближи евро уместо напојнице било готовином или кредитном картицом.

 

Грчка и Кипар

Грци раде све мало другачије, а типпинг није изузетак. Већи рачуни захтевају мање савета, а мањи рачуни већи савети.

 

Аустрија

Оставите најмање а 5% Савет, у готовини за сервере, чак и ако рачун укључује напојницу. Готовина је увек краљ у већини европских земаља, а ни Аустрија се не разликује.

Карте за Салзбург за Беч

Карте за Минхен за Беч

Карте за Граз за Беч

Карте Праг - Беч

 

Шта дати напојницу у Ирској и Шкотској

Познати по својој љубазности, обе ове државе ће срећно носити ваше торбе. Превртање пртљажника није неопходно, и обично се не очекује. Бити милостив и захвалити се пристојно је, Међутим, очекиван. Ако желите да убудуће добијете исту услугу од вашег портера, будите сигурни да их позитивно признате.

 

Tipping In Europe bars

 

Шта треба дати савет у Европи – Британија

Многи Британци покушали су објаснити туристима да саветовање домаћинства заиста није потребно. Када је у питању типпинг у Европи, ово је једно од најчвршћих правила. Не остављајте напојницу у вашој хотелској соби, највероватније ће бити предат на рецепцији као изгубљен новац. Бармени такође не очекују савете, и превртање им се може намрштити. У сваком случају, будите љубазни и признајте свог бармена. Ставите неколико новчића у врч ако постоји. Ако не, радије оставите врх из једначине.

Карте Амстердам - ​​Лондон

Карте Париз - Лондон

Карте за Берлин до Лондон

Карте Брисел - Лондон

 

Заокруживање свих информација које се тичу превртања у Европи

Најбољи савјет за типање у Еуропи је да направите домаћи задатак. Прочитајте све о земљи, или државе које планирате да посетите. запамтите да путовања влаковима често вас воде кроз бројне земље на које ћете се можда моћи зауставити. Увек понесите готовину, обе кованице, и неколико напомена за давање бакшиша у готовини. Ако нисте сигурни у правила, Придржавајте се правила од десет одсто за ресторане, а за све остало правило једног евра.

 

Запамтити, Ми волимо да вас едукујемо о путовањима, па кад дође време и одлучите да путујете, сјетите се да су путовања влаком наша специјалност и бирајте Сачувајте Влак, волели бисмо да вам помогнемо да уживате у свом путовању!

 

 

Желите да уградите у нашем блогу “Врхунски водич за превртање у Европи” на сајту? Можете или да наше фотографије и текст и дају нам кредит са линк то тхис блогу. Или кликните овде: хттп://ифрамели.цом/ембед/хттпс%3А%2Ф%2Фввв.савеатраин.цом%2Фблог%2Фгуиде-типпинг-еуропе%2Ф%3Фланг%3Дср Сігналы абмеркавання- (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их водити директно у нашим возом одредишне странице.
  • У следећем линку, наћи ћете наше најпопуларније воз путеве – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- овај линк је за енглеске руте одредишне странице у, али такође имамо https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, и можете да промените де у фр или тр и више језика по вашем избору.