Læsetid: 6 minutter
(Senest opdateret: 01/04/2021)

Over hele verden, tip har meget forskellige konsekvenser og praksis, for eksempel: Tippning i Sydafrika er påkrævet, som det er i USA. Du forventes at give et tip mellem 15 og 25% i Amerika, og hvis du ikke gør det, kan du meget vel blive jaget af en irriterende tjener. Men hvad med Europa? Mange regninger i Europa inkluderer tips, imidlertid, dette varierer fra land til land. At kende den særlige vippepraksis i dit destinationsland vil undgå forvirring og mulige negative følelser. Så læs videre for den ultimative guide til tip i Europa!

 

Den ultimative guide til tip i Europa med service

Tip i Europa varierer generelt afhængigt af den slags service, du modtager. For eksempel, du forventes at tip en tjener i en fem-stjernet restaurant på en anden basis end en server bag en tæller. Bartendere forventer overhovedet ikke et tip i nogle tilfælde, hvor taxachauffører ville. Brug dit skøn, og generøsitet er altid en god måde at gå, når man vælger det rigtige tip. Også, de fleste steder kræver, at du tip kontant, så sørg for at bære et par euro-sedler på dig til enhver tid.

Milan til Rom billetter

Firenze til Rom billetter

Billetter til Pisa til Rom

Billetter til Napoli til Rom

 

Tipping In Europe restaurants

 

Tipper ind Restauranter

Enhver situation, hvor mad eller drikke bringes til bordet, kræver normalt et tip. Mængden afhænger af den slags spisning, du nyder. Standardproceduren for at vippe i Europa er at lade en eller to eurosedler ligge oven på regningsbeløbet, hvis en runde drikkevarer, men der ikke bestilles mad. Fuldt måltider i et siddemiljø er forskellige. I dette tilfælde, et par euro pr. person er normalt tilstrækkelig. Fem-stjernede restauranter i hele Europa inkluderer normalt tip i deres regning. Sørg for at kontrollere dette, da der ikke er behov for at give et ekstra tip, medmindre du virkelig nød din service. Fremragende service kræver undertiden et ekstra tip, så i disse tilfælde, du går måske helt op til 15%.

Amsterdam til Paris billetter

London til Paris billetter

Rotterdam til Paris billetter

Billetter til Bruxelles til Paris

 

Pubber

De fleste pubber eller barer over hele kontinentet forventer slet ikke tip. Bartendere får en løn, og mens nogle få mønter i spidsbeholderen sandsynligvis vil blive værdsat, det er ikke nødvendigt. hvis du tip, husk igen at kun bruge kontanter, enten sedler eller mønter. I tilfælde af at du er i en løs ende, er her en liste over 5 Bedste barer med levende musik i Europa.

Bruxelles til Amsterdam billetter

London til Amsterdam billetter

Berlin til Amsterdam billetter

Paris til Amsterdam billetter

 

 

Stylister og spa's

Mange mennesker ønsker at få en frisk ny frisure, eller en afslappende massage mens du er på ferie. Heldigvis finder du kurbade og stylister over hele Europa, ofte i næsten enhver by. Drikkepenge, i begge tilfælde, er normalt omkring ti procent. Hvis du er utroligt tilfreds med den service, du har modtaget, du går måske så højt som 15%.

Billetter til Nuremberg til Prag

Billetter til München til Prag

Berlin til Prag billetter

Wien til Prag billetter

 

Stylists And Spa's

 

Hoteller

Hoteller er en hyppig forespørgsel, når det kommer til spørgsmålet om tip i Europa. Som en tommelfingerregel, man skal altid følge One Euro-retningslinjen. Dette siger dybest set, at du giver en Euro i tip pr. Service. Hvis en bellhop eller portør bærer dine tasker, så er en euro pr. taske tilstrækkelig. Rengøring af hus skal modtage en euro om dagen. At vippe din portner er efter eget skøn, men det skal afhænge af det serviceniveau, du har modtaget. Hvis de er gået ud over, kan dit ophold mindeværdigt og behageligt, så er et tip på fem til ti euro eller endda derover passende.

Frankfurt til Berlin billetter

Leipzig til Berlin billetter

Hannover til Berlin billetter

Billetter til Hamburg til Berlin

 

Hvad man kan tip taxier Og transport

Taxis og Ubers er en intern del af at komme rundt i Europa. Når du vælger, hvad du skal tip, det er bedst at huske på, hvordan føreren bliver betalt. Generelt, selvom, et to Euro tip til en kort taxa eller Uber ride er passende. Apps som Uber giver dig mulighed for at vippe driveren elektronisk, mens målte taxaer kræver kontanter. At vippe i Europa, mens du rejser, er stort set det samme som at vippe i barer eller restauranter. Husk, at det ikke altid er nødvendigt, men ofte værdsat. Book dine togbilletter til din europæiske tur er simpelt og let med verdens billigste togbilletter.

Billetter til Milan til Venedig

Billetter til Padua til Venedig

Bologna til Venedig billetter

Rom til Venedig billetter

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Ultimate guide til tip i Europa efter land

De fleste lande følger de samme generelle retningslinjer, når det kommer til tip i Europa. Selvfølgelig, man skal altid undersøge den tilsigtede destination før du rejser for at sikre dig, at du er fuldstændig ajour. Togrejser kan ofte føre dig gennem flere lande på samme tid, så det er altid nyttigt at være sikker på, hvad man skal gøre i hver enkelt. Nogle lande skiller sig ud fra deres kolleger med hensyn til regler, imidlertid.

Island og Skandinavien

Uanset om det er et tilbageslag til deres vikingers oprindelse eller bare enkel høflighed, disse lande foretrækker, at du ikke vælter overhovedet. De fleste restauranter og tjenester vil have tip inkluderet i regningen. Det er stadig hensigtsmæssigt at afrunde regningen op til nærmeste euro i stedet for et tip enten via kontanter eller kreditkort.

 

Grækenland og Cypern

Grækerne gør alt lidt anderledes, og vipning er ingen undtagelse. Større regninger kræver mindre tip og mindre regninger kræver større tip.

 

Østrig

Efterlad mindst a 5% tip, kontant til servere, selvom regningen inkluderer drikkepenge. Kontanter er altid konge i de fleste europæiske lande, og Østrig er ikke anderledes.

Salzburg til Wien billetter

München til Wien billetter

Graz til Wien billetter

Billetter til Prag til Wien

 

Hvad man kan tip i Irland og Skotland

Kendt for deres venlighed, begge disse nationer bærer dine tasker med glæde. Tip for bagageopbevaring er ikke vigtigt, og forventes normalt ikke. At være elskværdig og takke høfligt er det, imidlertid, forventes. Hvis du ønsker at modtage den samme service i fremtiden fra din porter, Sørg for at anerkende dem positivt.

 

Tipping In Europe bars

 

Hvad man kan tip i Europa – Storbritannien

Mange britere har forsøgt at forklare for turister, at det ikke er nødvendigt at vippe husholdning. Når det kommer til tip i Europa, dette er en af ​​de mest faste regler. Efterlad ikke et tip på dit hotelværelse, det vil sandsynligvis blive afleveret i receptionen som tabt penge. Bartendere forventer heller ikke tip, og vælter dem kan det være ridsende. På alle måder, vær venlig og anerkend din bartender. Læg et par mønter i spidsen, hvis der er en. Hvis ikke, snarere lad spidsen ud af ligningen.

Amsterdam til London billetter

Paris til London billetter

Berlin til London billetter

Billetter til Bruxelles til London

 

Afrunding af alle oplysninger om tip i Europa

Det bedste råd til tip i Europa er at lave dit hjemmearbejde. Læs alt om landet, eller lande, som du planlægger at besøge. huske på, at togture fører dig ofte gennem en række lande at du muligvis kan stoppe kl. Medbring altid kontanter, begge mønter, og et par sedler til tip i kontanter. Hvis du er usikker på politikkerne, holde sig til ti procent-reglen for restauranter, og den ene Euro-regel for alt andet.

 

Husk, Vi elsker at uddanne dig om rejser, så når tiden er inde, og du beslutter at rejse, husk at togrejser er vores specialitet og vælg Gem et tog, Vi vil meget gerne hjælpe dig med at nyde din tur!

 

 

Ønsker du at integrere vores blog-indlæg “Den ultimative guide til tip i Europa” på dit websted? Du kan enten tage vores billeder og tekst og give os kredit med en link til denne blog-indlæg. Eller klik her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-tipping-europe/?lang=da </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>- (Rul lidt ned for at se Koden)