Olvasási idő: 6 percek
(Utoljára frissítve: 01/04/2021)

A világon keresztül, A billenésnek nagyon különböző következményei és gyakorlatai vannak, például: Dél-Afrikában történő billentés szükséges, amint az a USA. Várják, hogy hagyjon egy tippet a kettő között 15 és 25% Amerikában, és ha nem, akkor nagyon dühös pincér üldözi őket. De mi van Európával?? Európában sok számla tippeket tartalmaz, azonban, ez országonként eltérő. A rendeltetési országban alkalmazott konkrét billenési gyakorlatok ismerete elkerüli a zavart és a lehetséges negatív érzéseket. Tehát olvassa el az Európában történő billenés legfontosabb útmutatóját!

 

Legfontosabb útmutatás az Európában történő szervizeléshez

A billenés Európában általában függ a kapott szolgáltatástól. Például, elvárják, hogy a pincér egy ötcsillagos étteremben döntse el másként, mint egy pult mögött levő szerver. Csaposok bizonyos esetekben egyáltalán nem számítanak tippre, ahol a taxisok lennének. Saját belátása szerint, és a nagylelkűség mindig jó módja annak, ha a helyes tippről döntenek. Is, a legtöbb helyen készpénzre van szükség, ezért mindenképpen vigyen magával néhány euro-bankjegyet.

Milánó és Róma jegyek

Jegyek a Firenze és Róma jegyekről

Pisa és Róma jegyek

Nápoly és Róma jegyek

 

Tipping In Europe restaurants

 

Billenés Éttermek

Minden olyan helyzetben, amikor ételeket vagy italokat hoznak az asztalra, általában tipp szükséges. Az összeg attól függ, hogy milyen ételt fogyaszt. Az Európában történő lerakás szokásos eljárása az, ha egy vagy két eurós számlát hagy a számla tetején, ha italokból, de ételt nem rendelnek. A teljes étkezés ülő környezetben eltérő. Ebben az esetben, pár euró fejenként általában elég. Az ötcsillagos éttermek Európa-szerte általában beleírják a borravalót a számlájukba. Ne felejtse el ezt ellenőrizni, mivel nem kell külön tippet hagynia, kivéve, ha igazán élvezte szolgáltatását. A kiváló kiszolgáláshoz néha extra tipp szükséges, tehát ezekben az esetekben, egészen mehet 15%.

Amszterdam és Párizs jegyek

London és Párizs jegyek

Rotterdam és Párizs jegyek

Brüsszel és Párizs jegyek

 

Pub

A kontinens szerte a legtöbb kocsmában vagy bárban egyáltalán nem számítanak tippeket. Csaposok fizetnek fizetést, és bár néhány érmét a hegycsészében valószínűleg értékelni fognak, nem szükséges. ha tippet adsz, ne felejtsd el csak készpénzt használni, akár bankjegyek vagy érmék. Ha laza vége van, itt található a 5 Legjobb Bars élőzenével Európában.

Brüsszel és Amszterdam jegyek

London és Amszterdam jegyek

Berlin és Amszterdam jegyek

Párizs és Amszterdam jegyek

 

 

Stílusok és Spa-k

Sokan szeretnének friss frizurát szerezni, vagy pihentető masszázs miközben nyaralni. Szerencsére egész Európában talál gyógyfürdőket és stylistokat, gyakran szinte minden városban. Borravaló, bármelyik esetben, általában körülbelül tíz százalék. Ha hihetetlenül elégedett vagy a kapott szolgáltatással, akár maga is lehet 15%.

Nürnberg és Prága jegyek

Munich és Prága jegyek

Berlin és Prága jegyek

Bécs és Prága jegyek

 

Stylists And Spa's

 

Szállodák

A szállodák gyakran kérdezik, amikor Európában kérdéses a billenés. Mint egy ökölszabály, az embernek mindig be kell tartania az Egy Euró iránymutatást. Ez alapvetően azt állítja, hogy szolgáltatónként egy eurót hagy tippeket. Ha csengő vagy hordozó hordja a táskáját, akkor egy euró / zsák elegendő. A háztakarításnak napi eurót kell fizetnie. A portás megdöntése a saját belátása szerint, de attól függ, hogy milyen szintű szolgáltatást kapott. Ha túlmennek és túlmennek, emlékezetes és élvezetes maradhat, akkor megfelelő öt-tíz eurós vagy még annál is magasabb tipp.

Frankfurt és Berlin jegyek

Lipcse és Berlin jegyek

Hannover és Berlin jegyek

Hamburg és Berlin jegyek

 

Mit kell tippelni a taxiknak És a közlekedés

A taxi és az ubers az Európában való körbejárás belső része. Amikor kiválasztja, hogy mit tippeljen, a legjobb, ha nem veszi figyelembe a sofőr fizetését. Általában, bár, egy rövid taxi vagy Uber úthoz két euró megfelelő. Az olyan alkalmazások, mint az Uber, lehetővé teszik az illesztőprogram elektronikus úton történő megadását, míg a mért taxik készpénzt igényelnek. Az Európában történő billenés az utazás során nagyjából megegyezik a bárokban vagy éttermekben történő billenéssel. Ne feledje, hogy nem mindig szükséges, de gyakran megbecsülik. Foglalja le vonatjegyét neked Európai utazás egyszerű és könnyű a világ legolcsóbb vonatjegy-weboldalával.

Milánó és Velence jegyek

Jegyek Padova és Velence jegyek

Bologna és Velence jegyek

Róma és Velence jegyek

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Kiváló útmutató az Európában történő billenéshez országonként

A legtöbb ország ugyanazokat az általános irányelveket követi, amikor Európába szállítják. természetesen, mindig meg kell kutatja a tervezett rendeltetési helyet utazás előtt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy naprakész-e. Vonat utazás gyakran egyszerre több országon keresztül is eljuthat, tehát mindig biztos lehet abban, hogy biztosak vagyunk abban, hogy pontosan mit tegyünk mindegyikben. Néhány ország a szabályok szempontjából kiemelkedik a többi országtól, azonban.

Izland és Skandinávia

Legyen szó visszatekintésről a vikingek eredetéről, vagy csak egyszerű udvariasságról szól, ezek az országok jobban szeretik, ha egyáltalán nem tippelnek. A legtöbb étterem és szolgáltatás tippe szerepel a számlán. Továbbra is helyénvaló a számlát a legközelebbi euróra kerekíteni tipp helyett, akár készpénzzel, akár hitelkártyával.

 

Görögország és Ciprus

A görögök mindent kicsit másképp tesznek, és a billenés sem kivétel. A nagyobb számlák kisebb tippeket igényelnek, a kisebb számlák nagyobb tippeket igényelnek.

 

Ausztria

Hagyjon legalább a 5% tipp, készpénzben a szerverek számára, még ha a számla hálapénzt is tartalmaz. A legtöbb európai országban mindig a készpénz a király, és Ausztria nem különbözik egymástól.

Salzburg és Bécs jegyek

Munich és Bécs jegyek

Graz és Bécs jegyek

Prága és Bécs jegyek

 

Mit kell tippelni Írországban és Skóciában

A barátságosságról ismert, mindkét nemzet boldogan hordja a táskáit. A poggyászszállítók számára történő billenés nem feltétlenül szükséges, és általában nem várható. Kedves lenni és udvariasan köszönetet mondani, azonban, várt. Ha a jövőben ugyanazt a szolgáltatást szeretné megkapni a hordozótól, feltétlenül ismeri el őket pozitívan.

 

Tipping In Europe bars

 

Mit kell tippelni Európában – Britannia

Sok brit ember megpróbálta elmagyarázni a turistáknak, hogy a takarítás lerakására valóban nincs szükség. Amikor az Európában történő billenésről van szó, ez az egyik legkeményebb szabály. Ne hagyjon tippet a szállodai szobájába, valószínűleg elveszettként a recepción adják át pénz. Csaposok szintén nem várnak tippeket, és a billenés ráncolhatja a szemöldökét. Mindenképpen, Legyen barátságos, és ismeri el csaposát. Helyezzen néhány érmét a csészébe, ha van. Ha nem, inkább hagyja ki a csúcsot az egyenletből.

Amszterdam és London jegyek

Párizs és London jegyek

Berlin és London jegyek

Brüsszel és London jegyek

 

Az Európában lerakódással kapcsolatos összes információ kerekítése

A legjobb tanácsadás Európában a házi feladat elvégzése. Olvassa el az országot, vagy olyan országokban, amelyeket meglátogatni tervez. Emlékezz rá vonattal történő utazások gyakran vezetnek át számos országon hogy megállhatsz. Mindig hozzon készpénzt, mindkét érme, és néhány jegyzet készpénzben. Ha nem biztos benne a házirendekben, tartsa be az éttermek tíz százalékos szabályát, és minden másra az egy euró szabály.

 

Emlékezik, Szeretjük oktatni Önt az utazásról, tehát amikor megfelelő az idő, és úgy dönt, hogy utazik, ne feledje, hogy a vonatutazás a mi specialitásunk, és válassza ezt Ments meg egy vonatot, Szeretnénk segíteni az utazás élvezésében!

 

 

Szeretné, hogy beágyazása a blogbejegyzést “A végső útmutató az európai billenésről” rá a helyszínen? Akkor sem vesszük szöveget és képeket, és ad nekünk hitelt a link erre blogbejegyzést. Vagy kattintson ide: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-tipping-europe/?lang=hu Visiem, kas noklusina, tacu- (Lapozzunk lefelé egy kicsit, hogy az embed kódot)