Olvasási idő: 5 percek
(Utoljára frissítve: 08/09/2023)

A legforróbb trend az utazási iparban környezetbarát utazási. Ez vonatkozik az utazókra is, szenvedélyesen adják vissza a közösségnek, és nem csak egy gondtalan vakációnak hódol. Ha okos utazó vagy, akkor a fenntartható turizmus nem idegen fogalom számodra.

Mi a fenntartható turizmus? hogyan tudsz részt venni a természetvédelemben és a helyi közösségek felépítésében? Megtalálja a mi 10 a fenntartható turizmusra vonatkozó tippek éleslátóak és könnyen követhetők.

 

Tipp 1: Fenntartható turisztikai utazás

Vonattal utazni, busz, vagy a hajó környezetbarátabb, mint a repülővel. A vonatok által okozott levegőszennyezés lényegesen kisebb, mint bármely más egyéb tömegközlekedési eszközök vagy magánautó.

Mivel a legtöbb ország Európában nagyon kicsi, Az országon keresztüli vonattal történő utazás remek lehetőség arra, hogy élvezze a kilátást, és légy okos utazó. Ebből adódóan, a vonatozás az összes fenntartható utazási menetrend legfőbb pontja és a mi napirendünk 10 legjobb fenntartható utazási tippek.

Milánó és Róma között a vonat ára

Firenze és Róma között a vonat ára

Pisa és Róma közötti vonatárak

Nápoly és Róma között a vonat ára

 

Sustainable Tourism Travel Tips

 

Tipp 2 A fenntartható turisztikai utazásért: Energiatakarékos

Az utazás egyik előnye, és turistának lenni mindenben kényezteti magát. Néhány turista számára, ebbe beletartozhat a jogdíjként élni nyaraláskor. azonban, ez az utazási mód többe fog kerülni bolygónknak. Ha okos utazó akarsz lenni, energiát és villamos energiát takaríthat meg. Ebből adódóan, az egyik csúcs 10 A legjobb fenntartható turisztikai utazási tipp az, hogy mindig kapcsolja be a villanyt, AC, és a TV ki, amikor elhagyja a szobát.

Amszterdam és Párizs között a vonat ára

London és Párizs között a vonat ára

Rotterdam és Párizs között a vonat ára

Brüsszel és Párizs között a vonat ára

 

Tipp 3: Zöld túrázás

Egy másik fenntartható turisztikai utazási tipp a természetvédelmet érinti, és megkezdheti úgy, hogy a kijelölt ösvényeken tartózkodik. A megjelölt nyomvonal megtartandó természeti erőforrások és csodák Európában sérülésektől mentes. Is, így nem szakítja meg bármilyen vadállat vagy fauna ökoszisztémák körül.

La Rochelle és Nantes között

Toulouse és La Rochelle között

Bordeaux és La Rochelle között

Párizs és La Rochelle között

 

Green Hiking is a Sustainable Travel Tip

 

Tipp 4 A fenntartható turisztikai utazásért: Tartsd tisztán

A környezetbarát utazás másik csodálatos példája, ha egy kis táskát visz magával szeméthez. Például, ezzel a táskával összegyűjtheti a többi utazó szemétét. Így, hozzájárulni fog a megőrzéshez Európa legszebb természeti csodái tiszta és biztonságos.

Brüsszel és Amszterdam között

London és Amszterdam között

Berlin és Amszterdam között

Párizs és Amszterdam között

 

 

Tipp 5: Vásároljon helyi

A helyi vásárlás és a kézzel készített termékek csodálatos példája a fenntartható turizmusnak. Az árubehozatal során okozott károkhoz való hozzájárulás helyett, Ön hozzájárul a helyi közösséghez. A helyi kézműves és árucikkek vásárlása elképesztő társadalmi és gazdasági hozzájárulás a helyi közösséghez. Végül, a kulturális beruházások a fenntartható turizmus hatalmas részét képezik.

Amszterdamból Londonba vonat árak

Párizs és London közötti vonatárak

Berlin és London közötti vonat árak

Brüsszel és London közötti vonat árak

 

Sustainable Shopping tips Europe

 

Tipp 6: Csomagoljon újrahasználható táskát

Bár világszerte megfigyelhető a fenntartható és újrahasznosítható bevásárló táskák trendje, még mindig megtalálhatja magát egy műanyag zacskóval. Mindannyian tudjuk, milyen járulékos károkat okozhat egy műanyag zacskó, ha egy állat megtalálja, vagy a környezeti károkat hosszú távon. Az újrafelhasználható táska kiválóan alkalmas vásárlásra a helyi piacokon és szupermarketekben. Remek ötlet egy újrahasználható és összecsukható táskát csomagolni minden ajándéktárgy.

München és Innsbruck vonatok árai

Salzburg és Innsbruck vonatok árai

Oberstdorf és Innsbruck vonatok árai

Graz és Innsbruck vonatok árai

 

Sustainable Traveling by packing reusable items

 

Tipp 7 A fenntartható turisztikai utazásért: Egyél helyben

A helyi vállalkozások támogatása része annak, hogy okos és felelősségteljes utazó legyünk. Ön vendég egy idegen országban és kultúrában, és mindig ki kell mutatnia tiszteletét és háláját a helyi közösség felé. Ennek óriási gazdasági és környezeti hatása lesz.

Továbbá, az étel csodálatos lehetőség a tanulásra a helyi konyháról. A történetek, fűszerek, és az ételek mindent elmondanak, amiről tudnod kell a helyi kultúra.

Lyon és Genf között a vonat ára

Zürich és Genf között a vonat árai

Párizs és Genf között a vonat ára

Bern és Genf között a vonat ára

 

Tipp 8: Csomagoljon egy újrafelhasználható kávéscsészét

Az egyik legjobb élmény az utazás során mindenképpen helyi péksütemény és kávé vásárlása, és remek nézőpontból kezdi a napot. azonban, ha az összes többi utazóra gondol, akik ugyanazokat a szokásokat gyakorolják, hamarosan világunk tele lesz műanyag poharakkal. Így, újrahasználható kulacs és kávéscsésze csomagolása azt jelenti, hogy megváltoztatja szokásait, de gondoljon arra, hogy ez mennyiben segít csökkenteni a műanyag hulladékot.

Bécs és Budapest közötti vonat árak

Prága és Budapest közötti vonat árak

München és Budapest közötti vonat árak

Graz és Budapest vonatok árai

 

Pack A Reusable Coffee Cup for a Sustainable Tourism

 

Tipp 9: Válassza a természetvédelmi célú túrákat és a szabadtéri tevékenységeket

Nyaralás a szabadban, az európai erdőkben és a felvidéken az egyik csúcs 10 fenntartható turisztikai utazási tippek.

A vadon élő állatok védelmét szolgáló helyi konzervációk támogatása kulcsfontosságú eleme a fenntartható turizmusnak. Ezek a természetvédelmi szervezetek gyakran megmentik a veszélyeztetett állatokat, fákat ültet, és kulcsszerepet játszanak az ökoszisztémák megőrzésében. Ebből adódóan, az európai nyaralása hozzáadott értéket képvisel, a természeti csodák felfedezése mellett, tartalékok, és nemzeti parkok Európában.

Nürnberg és Prága között

München és Prága között

Berlin és Prága között Vonat árak

Bécs és Prága között Vonat árak

 

Outdoor acitivities are key for Sustainable Tourism Travel

 

Tipp 10: Válassza a Környezetbarát szállás lehetőséget

A sok csodálatos szállás típus Európában, és a természetes csodák élvezésének legjobb módja az, ha néhány lépésre marad. Kicsi és független fogadók, házikók, a természetvédelmi páholyok pedig általában helyieket vesznek fel, és támogassa a helyi közösséget.

Továbbá, vadvédelem túrákat kínál és önkéntes programok szállásért cserébe. És így, rendkívül szerencsés lesz élvezni a legcsodálatosabb vad- és természetvédelmi területeket.

Az európai nyaraláshoz választott szállás típus kulcsfontosságú az okos utazóként betöltött szerepének teljesítéséhez. Ha nem a legjobb szállást kutatja, az az egyik utazási hibák elkerülése érdekében.

Milánó és Velence közötti vonat árak

Firenze és Velence közötti vonat árak

Bologna és Velence vonatainak árai

Treviso és Velence vonatainak árai

 

A vonatozás nagyszerű módja a környezetbarát utazás megkezdésének Európa konzervációin és kilátásain. Itt a Ments meg egy vonatot, örömmel segítünk Önnel egy környezetbarát vakáció megtervezésében vonattal.

 

 

Szeretné beágyazni webhelyére a „10 fenntartható turisztikai utazási tipp” című blogbejegyzésünket? Vagy vegyük a képeket, szöveget, majd ad nekünk hitelt egy linket, hogy ezt a blogbejegyzést. Vagy kattintson ide: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsustainable-tourism-travel-tips%2F%3Flang%3Dhu Visiem, kas noklusina, tacu– (Lapozzunk lefelé egy kicsit, hogy az embed kódot)