Реадинг Тиме: 5 минута
(Последње ажурирано: 08/09/2023)

Најпопуларнији тренд у индустрији путовања је еколошки путовања. Ово се односи и на путнике, који су страствени у враћању заједници, а не само препуштање безбрижном одмору. Ако сте паметан путник, онда вам одрживо туристичко путовање није страни појам.

Шта је одрживи туризам? како можете играти своју улогу у очувању и изградњи локалних заједница? Наћи ћете наш 10 савјети о одрживом туристичком путовању проницљиви и лако их је следити.

 

Савет 1: Одрживи туризам путовања

Путовање возом, аутобус, или је чамац еколошки прихватљивији него авионом. Загађење ваздуха изазвано возовима знатно је мање него било којим друга средства јавног превоза или приватни аутомобил.

Пошто су растојања између већине европских земаља врло мала, путовање возом по земљама је одлична прилика да уживате у погледу, и буди паметан путник. стога, путовање возом је на врху сваке одрживе агенде путовања и на нашем 10 најбољи савети за одрживо путовање.

Цене возова Милано до Рима

Цене возова од Фиренце до Рима

Цене возова из Писе за Рим

Напуљ за Рим цене возова

 

Sustainable Tourism Travel Tips

 

Савет 2 За одрживо туристичко путовање: Уштеда енергије

Једна од погодности путовања, а бити туриста је размазити се у свему. За неке туристе, ово може укључивати живот попут краљевске породице на одмору. Међутим, овај начин путовања коштаће нашу планету више. Ако желите да будете паметан путник, можете започети уштедом енергије и електричне енергије. стога, један од врха 10 најбољи савјети за одрживи туризам при путовању је увек упалити светло, АЦ, и искључен ТВ, кад изађете из собе.

Цене возова од Амстердама до Париза

Лондон-Париз цене возова

Цене возова од Ротердама до Париза

Цене возова од Брисела до Париза

 

Савет 3: Зелено планинарење

Још један одрживи туристички савет односи се на заштиту природе, а можете започети задржавањем на обележеним стазама. Маркирана стаза је ту да се задржи природни ресурси и чуда у Европи сигуран од штете. такође, на овај начин нећете прекидати било које дивље животиње или екосистеме фауне око.

Цене возова Ла Роцхелле до Нантес

Цене возова од Тулуза до Ла Рошел

Цене возова од Бордеаука до Ла Роцхелле

Цене возова од Париза до Ла Рошел

 

Green Hiking is a Sustainable Travel Tip

 

Савет 4 За одржива туристичка путовања: Држати га чистим

Поношење мале торбе са собом за смеће је још један невероватан пример еколошких путовања. На пример, ову торбу бисте могли користити за сакупљање смећа које су остали путници оставили. Тако, допринећете задржавању најлепша природна чудеса у Европи чисто и сигурно.

Цене возова од Брисела до Амстердама

Лондон-Амстердам цене возова

Цене возова Берлин - Амстердам

Цене возова Париз-Амстердам

 

 

Савет 5: Купујте локално

Куповина локално и ручно израђених производа невероватан је пример одрживог туризма. Уместо да допринесе штети насталој у процесу увоза робе, доприносите локалној заједници. Куповина локалних заната и робе невероватан је социјални и економски допринос локалној заједници. После свега, културна улагања су огроман део одрживог туризма.

Цене возова од Амстердама до Лондона

Цене возова од Париза до Лондона

Цене возова Берлин - Лондон

Цене возова од Брисела до Лондона

 

Sustainable Shopping tips Europe

 

Савет 6: Спакујте торбу за вишекратну употребу

Иако постоји светски тренд одрживих торби за куповину које се могу рециклирати, још увек се можете наћи са пластичном кесом. Сви знамо колатералну штету коју једна пластична врећа може проузроковати ако је животиња нађе или дугорочну штету по животну средину. Торба за вишекратну употребу је одлична за куповину на локалним пијацама и супермаркетима. Одлична је идеја за паковање вишекратне и склопиве торбе све сувенире.

Цене возова од Минхена до Инзбрука

Цене возова Салзбург до Иннсбруцк

Цене возова Оберстдорф до Иннсбруцк

Цене возова из Граца до Иннсбруцка

 

Sustainable Traveling by packing reusable items

 

Савет 7 За одржива туристичка путовања: Једите локално

Подршка локалним предузећима део је паметног и одговорног путника. Гостујете у страној земљи и култури, и увек треба да покаже своје поштовање и захвалност према локалној заједници. Ово ће имати огроман економски и еколошки утицај.

у наставку, храна је невероватна прилика за учење о локалној кухињи. Приче, зачини, а јела ће вам рећи све о чему треба да знате локална култура.

Цене возова од Лиона до Женеве

Цене возова од Цириха до Женеве

Цене возова од Париза до Женеве

Цене возова од Берна до Женеве

 

Савет 8: Спакујте шољу за кафу за вишекратну употребу

Једно од најбољих искустава током путовања је дефинитивно куповина локалног пецива и кафе, и започињање дана у сјајном погледу. Међутим, ако мислите на све остале путнике који се баве истим навикама, ускоро ће наш свет бити пун пластичних чаша. Тако, паковање боце за воду за вишекратну употребу и шоље за кафу значи промену ваших навика, али размислите колико ће то помоћи да се смањи пластични отпад.

Цене возова од Беча до Будимпеште

Цене возова Праг до Будимпешта

Цене возова од Минхена до Будимпеште

Цене возова из Граца до Будимпеште

 

Pack A Reusable Coffee Cup for a Sustainable Tourism

 

Савет 9: Изаберите туре са фокусом на очување и активности на отвореном

Проводите свој одмор на отвореном, у европским шумама и брдима је један од врхова 10 туристички савети за одрживи туризам.

Уклањање локалних очувања која штите дивље животиње кључни је елемент одрживог туризма. Ове организације за заштиту често спашавају угрожене животиње, сади дрвеће, и играју кључну улогу у очувању екосистема. стога, ваш одмор у Европи имаће додату вредност, поред откривања природних чуда, резерве, и национални паркови у Европи.

Цене возова од Нирнберга до Прага

Цене возова од Минхена до Прага

Цене возова Берлин - Праг

Цене возова од Беча до Прага

 

Outdoor acitivities are key for Sustainable Tourism Travel

 

Савет 10: Одаберите еколошки смештај

Много је дивних типова смештаја у Европи, а најбољи начин да уживате у природним чудима је задржавање на неколико корака. Мале и самосталне гостионице, домаћини, а конзерваторске ложе ће обично ангажовати мештане, и подржати локалну заједницу.

Додатно, очување дивљих животиња нуди обиласке и волонтерски програми у замену за смештај. Тако, имаћете изузетно срећу да уживате у невероватним резерватима дивљине и природе.

Тип смештаја који сте одабрали за одмор у Европи кључан је за испуњавање ваше улоге паметног путника. Не истраживање вашег најбољег смештаја је једно од следећих грешке у путовању које треба избегавати.

Милано до Венеције цене возова

Цене возова од Фиренце до Венеције

Цене возова од Болоње до Венеције

Цене возова од Тревиса до Венеције

 

Путовање возом је одличан начин да започнете своје еколошко путовање европским резерватима и погледима. ovde у Сачувајте Влак, радо ћемо вам помоћи да испланирате еколошки одмор у Европу возом.

 

 

Да ли желите да уградите наш пост на блогу „10 туристичких савета за одрживи туризам“ на своју веб локацију? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsustainable-tourism-travel-tips%2F%3Flang%3Dsr Сігналы абмеркавання- (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их водити директно у нашим страницама претраге. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/ja_routes_sitemap.xml, и можете променити / Ја се / ру или / де и више језика.