Vrijeme za čitanje: 5 minuta
(Ažurirano: 08/09/2023)

Najpopularniji trend u turističkoj industriji je eko-friendly putovanja. To se odnosi i na putnike, koji su strastveni u vraćanju zajednici, a ne samo prepustiti se bezbrižnom odmoru. Ako ste pametan putnik, onda vam održivo turističko putovanje nije strani pojam.

Što je održivi turizam? kako možete igrati svoju ulogu u očuvanju i izgradnji lokalnih zajednica? Pronaći ćete naše 10 savjeti za održivi turizam, pronicljivi i lako ih je slijediti.

 

Savjet 1: Održivi turizam putovanja

Putovati vlakom, autobus, ili brod je ekološki prihvatljiviji nego avionom. Zagađenje zraka uzrokovano vlakovima znatno je manje od bilo kojeg drugog druga sredstva javnog prijevoza ili privatni automobil.

Budući da su udaljenosti između većine europskih zemalja vrlo male, putovanje vlakom po zemljama izvrsna je prilika za uživanje u pogledima, i budi pametan putnik. Stoga, Putovanje vlakom na vrhu je svakog plana održivog putovanja i na našem 10 najbolji savjeti za održivo putovanje.

Cijene vlakova od Milana do Rima

Cijene vlakova od Firence do Rima

Cijene vlakova od Pise do Rima

Cijene vlakova od Napulja do Rima

 

Sustainable Tourism Travel Tips

 

Savjet 2 Za održivo turističko putovanje: Ušteda energije

Jedna od pogodnosti putovanja, a biti turist razmaziti se u svemu. Za neke turiste, to može uključivati ​​život poput kraljevske obitelji na odmoru. Međutim, ovaj način putovanja koštat će našu planetu više. Ako želite biti pametan putnik, možete započeti uštedom energije i električne energije. Stoga, jedan od vrha 10 najbolji savjet za održivi turizam pri putovanju je uvijek upaliti svjetla, AC, i isključen TV, kad izađete iz sobe.

Cijene vlakova od Amsterdama do Pariza

London - Pariz cijene vlakova

Cijene vlakova od Rotterdama do Pariza

Cijene vlakova od Bruxellesa do Pariza

 

Savjet 3: Zeleno planinarenje

Još jedan savjet o održivom turističkom putovanju tiče se zaštite prirode, a možete započeti zadržavanjem na označenim stazama. Markirana staza je tu da se drži prirodna bogatstva i čuda u Europi siguran od štete. Također, na ovaj način nećete prekidati bilo koje divlje životinje ili ekosustavi faune oko.

Cijene vlakova La Rochelle - Nantes

Cijene vlakova od Toulousea do La Rochellea

Cijene vlakova od Bordeauxa do La Rochellea

Cijene vlakova od Pariza do La Rochellea

 

Green Hiking is a Sustainable Travel Tip

 

Savjet 4 Za održiva turistička putovanja: Neka bude čisto

Ponošenje male vrećice sa sobom za smeće još je jedan nevjerojatan primjer ekoloških putovanja. Na primjer, ovu biste vrećicu mogli koristiti za prikupljanje smeća koje su ostali putnici ostavili. Tako, pridonijet ćete zadržavanju najljepša prirodna čudesa u Europi čisto i sigurno.

Cijene vlakova od Bruxellesa do Amsterdama

Cijene vlakova od Londona do Amsterdama

Cijene vlakova od Berlina do Amsterdama

Cijene vlakova od Pariza do Amsterdama

 

 

Savjet 5: Kupujte lokalno

Lokalna kupnja i ručno izrađeni proizvodi nevjerojatan su primjer održivog turizma. Umjesto da doprinese šteti nastaloj u procesu uvoza robe, doprinosite lokalnoj zajednici. Kupovina lokalnih obrta i robe nevjerojatan je društveni i ekonomski doprinos lokalnoj zajednici. Nakon svega, kulturna ulaganja ogroman su dio održivog turizma.

Cijene vlakova od Amsterdama do Londona

Cijene vlakova od Pariza do Londona

Cijene vlakova od Berlina do Londona

Cijene vlakova od Bruxellesa do Londona

 

Sustainable Shopping tips Europe

 

Savjet 6: Spakirajte vrećicu za višekratnu upotrebu

Iako postoji svjetski trend održivih torbi za kupovinu koje se mogu reciklirati, još uvijek se možete naći s plastičnom vrećicom. Svi znamo kolateralnu štetu koju jedna plastična vrećica može prouzročiti ako je životinja pronađe ili dugoročnu štetu na okolišu. Torba za višekratnu upotrebu izvrsna je za kupovinu na lokalnim tržnicama i supermarketima. Sjajna je ideja za pakiranje vrećice za višekratnu uporabu i sklopive svi suveniri.

Cijene vlakova München - Innsbruck

Cijene vlakova od Salzburga do Innsbrucka

Cijene vlakova Oberstdorf do Innsbruck

Cijene vlakova od Graza do Innsbrucka

 

Sustainable Traveling by packing reusable items

 

Savjet 7 Za održiva turistička putovanja: Jedite lokalno

Podržavanje lokalnih tvrtki dio je pametnog i odgovornog putnika. Gost ste u stranoj zemlji i kulturi, i uvijek treba pokazivati ​​svoje poštovanje i zahvalnost prema lokalnoj zajednici. To će imati ogroman ekonomski i ekološki utjecaj.

Nadalje, hrana je nevjerojatna prilika za učenje o domaćoj kuhinji. Priče, začini, a jela će vam reći sve o čemu trebate znati lokalna kultura.

Cijene vlakova od Lyona do Ženeve

Cijene vlakova od Züricha do Ženeve

Cijene vlakova od Pariza do Ženeve

Cijene vlakova od Berna do Ženeve

 

Savjet 8: Spakirajte šalicu kave za višekratnu upotrebu

Jedno od najboljih iskustava na putovanju svakako je kupnja lokalnog peciva i kave, i započinjanje dana sa sjajnog gledišta. Međutim, ako mislite na sve ostale putnike koji se bave istim navikama, uskoro će naš svijet biti pun plastičnih čaša. Tako, pakiranje boce s vodom za višekratnu upotrebu i šalice kave znači promjenu vaših navika, ali razmislite koliko će to pomoći u smanjenju plastičnog otpada.

Cijene vlakova od Beča do Budimpešte

Cijene vlakova od Praga do Budimpešte

Cijene vlakova München - Budimpešta

Cijene vlakova od Graza do Budimpešte

 

Pack A Reusable Coffee Cup for a Sustainable Tourism

 

Savjet 9: Odaberite ture usmjerene na zaštitu i aktivnosti na otvorenom

Provodite svoj odmor na otvorenom, u europskim šumama i gorju jedan je od vrhova 10 savjeti za održivi turizam.

Uklanjanje lokalnih očuvanja koja štite divlje životinje ključni je element održivog turizma. Ove organizacije za zaštitu često spašavaju ugrožene životinje, saditi drveće, i igraju ključnu ulogu u očuvanju ekosustava. Stoga, vaš odmor u Europi imat će dodanu vrijednost, uz otkrivanje prirodnih čuda, rezerve, i nacionalni parkovi u Europi.

Cijene vlakova od Nürnberga do Praga

Cijene vlakova München - Prag

Cijene vlakova od Berlina do Praga

Cijene vlakova od Beča do Praga

 

Outdoor acitivities are key for Sustainable Tourism Travel

 

Savjet 10: Odaberite ekološki smještaj

Brojni su prekrasni tipovi smještaja u Europi, a najbolji način za uživanje u prirodnim čudima jest zadržavanje nekoliko koraka dalje. Male i samostalne gostionice, domaćini, a konzervatorske kuće obično će angažirati mještane, i podržati lokalnu zajednicu.

U Dodatku, očuvanje divljih životinja nudi izlete i volonterski programi u zamjenu za smještaj. Tako, bit ćete izuzetno sretni što ćete uživati ​​u najnevjerojatnijim rezervatima divljine i prirode.

Vrsta smještaja koji odaberete za odmor u Europi ključna je za ispunjavanje vaše uloge pametnog putnika. Ne istraživanje vašeg najboljeg smještaja jedno je od sljedećih putničke pogreške koje treba izbjegavati.

Cijene vlakova od Milana do Venecije

Cijene vlakova od Firence do Venecije

Cijene vlakova od Bologne do Venecije

Cijene vlakova od Trevisa do Venecije

 

Putovanje vlakom izvrstan je način da započnete svoje ekološki putovanje europskim rezervama i pogledima. ovdje na Spremi vlak, rado ćemo vam pomoći planirati ekološki odmor u Europi vlakom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu “10 savjeta o održivom turizmu za putovanja” na svoju web stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsustainable-tourism-travel-tips%2F%3Flang%3Dhr U– (Spustite se malo vidjeti Embed Code)