Време за четене: 5 минути
(Последната актуализация на: 08/09/2023)

Най-горещата тенденция в туристическата индустрия е еко-приятелски пътуване. Това важи и за пътуващите, които страстно искат да върнат на общността, а не просто да се отдадете на безгрижна почивка. Ако сте умен пътешественик, тогава пътуването за устойчив туризъм не е чужда концепция за вас.

Какво е устойчив туризъм? как можете да играете своята роля в опазването и изграждането на местни общности? Ще намерите нашите 10 съвети за устойчив туризъм за пътуване проницателни и лесни за следване.

 

Бакшиш 1: Устойчив туризъм

Пътуване с влак, автобус, или с лодка е по-екологично, отколкото със самолет. Замърсяването на въздуха, причинено от влакове, е значително по-малко от всяко други средства за обществен транспорт или личен автомобил.

Тъй като разстоянията между повечето страни в Европа са много малки, пътуването с влак из различни страни е чудесна възможност да се насладите на гледките, и бъдете умен пътешественик. Следователно, пътуването с влак е на върха на всеки дневен ред за устойчиви пътувания и в нашата 10 най-добрите съвети за устойчиво пътуване.

Цени на влакове от Милано до Рим

Цени на влакове от Флоренция до Рим

Цени на влакове от Пиза до Рим

Неапол до Рим Цени на влакове

 

Sustainable Tourism Travel Tips

 

Бакшиш 2 За пътуване за устойчив туризъм: Пестене на енергия

Една от предимствата на пътуването, а да си турист е глезене във всичко. За някои туристи, това може да включва живот като кралски особи, когато сте на почивка. въпреки това, този начин на пътуване ще струва повече на нашата планета. Ако искате да бъдете умен пътешественик, можете да започнете, като спестите енергия и електричество. Следователно, един от върха 10 най-добрите съвети за устойчив туризъм при пътуване е винаги да светвате светлините, AC, и изключен телевизор, когато излезете от стаята.

Цени на влакове от Амстердам до Париж

Лондон до Париж Цени на влакове

Цени на влакове от Ротердам до Париж

Цени на влакове от Брюксел до Париж

 

Бакшиш 3: Зелен туризъм

Друг съвет за устойчиво туристическо пътуване се отнася до опазването на природата, и можете да започнете, като останете на маркирани пътеки. Маркираната пътека е там, за да я спазвате природни ресурси и чудеса в Европа в безопасност от вреда. Също, по този начин няма да прекъснете всякакви диви животни или фауна екосистеми наоколо.

La Rochelle до Нант Цени на влакове

Цени на влаковете от Тулуза до Ла Рошел

Цени на влаковете от Бордо до Ла Рошел

Цени на влаковете от Париж до Ла Рошел

 

Green Hiking is a Sustainable Travel Tip

 

Бакшиш 4 За устойчиви туристически пътувания: Пази го чисто

Носенето на малка чанта със себе си за боклук е друг невероятен пример за екологично пътуване. Например, можете да използвате тази чанта, за да събирате всички боклуци, останали от останалите пътници. Така, ще допринесете за запазването най-красивите природни чудеса в Европа чисти и безопасни.

Цени на влакове от Брюксел до Амстердам

Лондон до Амстердам Цени на влакове

Цени на влакове от Берлин до Амстердам

Цени на влакове от Париж до Амстердам

 

 

Бакшиш 5: Пазарувайте местно

Пазаруването на място и ръчно изработени продукти е невероятен пример за устойчив туризъм. Вместо да допринесе за щетите, причинени в процеса на внос на стоки, вие допринасяте за местната общност. Пазаруването на местни занаяти и стоки е удивителен социален и икономически принос за местната общност. След всичко, културните инвестиции са огромна част от устойчивия туризъм.

Цени на влакове от Амстердам до Лондон

Цени на влакове от Париж до Лондон

Цени на влакове от Берлин до Лондон

Цени на влакове от Брюксел до Лондон

 

Sustainable Shopping tips Europe

 

Бакшиш 6: Опаковайте чанта за многократна употреба

Въпреки че има световна тенденция към устойчиви и рециклируеми чанти за пазаруване, все още можете да се озовете с найлонова торбичка. Всички знаем съпътстващите щети, които една пластмасова торбичка може да причини, ако го намери животно, или дългосрочните щети върху околната среда. Чантата за многократна употреба е чудесна за пазаруване на местни пазари и супермаркети. Чудесна идея е да опаковате чанта за многократна употреба и сгъваема всички сувенири.

Цени на влаковете от Мюнхен до Инсбрук

Цени на влаковете от Залцбург до Инсбрук

Оберстдорф до Инсбрук Цени на влакове

Цени на влаковете от Грац до Инсбрук

 

Sustainable Traveling by packing reusable items

 

Бакшиш 7 За устойчиви туристически пътувания: Яжте локално

Подкрепата за местния бизнес е част от това да бъдеш умен и отговорен пътник. Вие сте гост в чужда държава и култура, и винаги трябва да показва уважението и благодарността си към местната общност. Това ще има огромно икономическо и екологично въздействие.

Освен това, храната е невероятна възможност да се научите за местната кухня. Историите, подправки, и ястията ще ви кажат всичко, за което трябва да знаете местната култура.

Цени на влакове от Лион до Женева

Цени на влаковете от Цюрих до Женева

Цени на влакове от Париж до Женева

Цени на влакове от Берн до Женева

 

Бакшиш 8: Опаковайте чаша за кафе за многократна употреба

Едно от най-добрите преживявания при пътуване определено е закупуването на местни сладкиши и кафе, и да започнем деня от страхотна гледна точка. въпреки това, ако мислите за всички останали пътници, практикуващи същите навици, скоро нашият свят ще бъде пълен с пластмасови чаши. Така, опаковането на бутилка за вода за многократна употреба и чаша за кафе означава да промените навиците си, но помислете колко ще ви помогне да намалите пластмасовите отпадъци.

Цени на влаковете от Виена до Будапеща

Цени на влаковете от Прага до Будапеща

Цени на влакове от Мюнхен до Будапеща

Цени на влакове от Грац до Будапеща

 

Pack A Reusable Coffee Cup for a Sustainable Tourism

 

Бакшиш 9: Изберете консервационни фокусирани обиколки и дейности на открито

Прекарване на ваканцията си на открито, в европейските гори и планини е един от върховете 10 устойчиви туристически съвети за пътуване.

Разрешаването на местните защити, които защитават дивата природа, е ключов елемент в устойчивия туризъм. Тези природозащитни организации често спасяват застрашени животни, засаждам дървета, и играят ключова роля в опазването на екосистемите. Следователно, Вашата почивка в Европа ще има добавена стойност, в допълнение към откриването на природните чудеса, резерви, и национални паркове в Европа.

Цени на влаковете от Нюрнберг до Прага

Цени на влакове от Мюнхен до Прага

Цени на влакове от Берлин до Прага

Цени на влаковете от Виена до Прага

 

Outdoor acitivities are key for Sustainable Tourism Travel

 

Бакшиш 10: Изберете екологично настаняване

Има много прекрасни видове настаняване в Европа, и най-добрият начин да се насладите на изцяло природните чудеса е да останете на няколко крачки. Малки и независими ханове, домакинства, и консервационните хижи обикновено наемат местни жители, и подкрепят местната общност.

В допълнение, опазване на дивата природа предлага обиколки и доброволчески програми в замяна на квартира. По този начин, ще имате изключителен късмет да се насладите на най-невероятните диви животни и природни резервати.

Типът настаняване, който сте избрали за ваканцията си в Европа, е от ключово значение за изпълнението на вашата роля на умен пътешественик. Непроучването на най-доброто настаняване е едно от грешки при пътуване, за да се избягват.

Цени на влакове от Милано до Венеция

Цени на влакове от Флоренция до Венеция

Цени на влакове от Болоня до Венеция

Цени на влакове от Тревизо до Венеция

 

Пътуването с влак е чудесен начин да започнете вашето екологично пътуване през европейските резервати и гледки. Тук, в Запазете влак, ще се радваме да ви помогнем да планирате екологична почивка до Европа с влак.

 

 

Искате ли да вградите публикацията си в блога „10 съвета за устойчив туризъм за пътуване“ на вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsustainable-tourism-travel-tips%2F%3Flang%3Dbg Сігналы абмеркавання– (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/ja_routes_sitemap.xml, и можете да промените / йа да / FR / или де и повече езици.