Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 01/04/2021)

Över hela världen, tippning har mycket olika konsekvenser och praxis, till exempel: Tippning i Sydafrika krävs, som det är i USA. Du förväntas lämna ett tips mellan dem 15 och 25% i Amerika, och om du inte gör det kan du mycket väl bli jagad av en irriterande servitör. Men hur är det med Europa?? Många räkningar i Europa kommer att innehålla tips, i alla fall, detta varierar från land till land. Att känna till de specifika tippmetoderna i ditt destinationsland kommer att undvika förvirring och eventuella negativa känslor. Så läs vidare för den ultimata guiden för att tippa i Europa!

 

Ultimate Guide to Tipping In Europe by Service

Tippning i Europa varierar vanligtvis beroende på vilken typ av tjänst du får. Till exempel, du kan förväntas tipsa en servitör i en femstjärnig restaurang på annan basis än en server bakom en disk. Bartendrar skulle inte förvänta sig ett tips alls i vissa fall, där taxichaufförer skulle. Använd ditt val, och generositet är alltid ett bra sätt att gå när man beslutar om rätt spets. Också, de flesta platser kräver att du väljer kontant, så var noga med att ha några eurosedlar på dig hela tiden.

Milan till Rom biljetter

Florens till Rom biljetter

Pisa till Rom biljetter

Neapel till Rom biljetter

 

Tipping In Europe restaurants

 

Tippar in Restauranger

Varje situation där mat eller dryck tas med till bordet kräver vanligtvis ett tips. Beloppet beror på vilken typ av mat du njuter av. Standardförfarandet för att tippa i Europa är att lämna en eller två eurosedlar ovanpå fakturabeloppet om en runda drinkar men ingen mat beställs. Fullständiga måltider i en sit-down miljö är olika. I detta fall, några euro per person räcker vanligtvis. Femstjärniga restauranger i hela Europa inkluderar vanligtvis tipsen i sin faktura. Var noga med att kontrollera detta eftersom det inte finns något behov av att lämna ett extra tips om du verkligen inte haft din tjänst. Utmärkt service kräver ibland ett extra tips, så i dessa fall, du kanske går hela vägen upp till 15%.

Amsterdam till Paris biljetter

London till Paris biljetter

Rotterdam till Paris biljetter

Bryssel till Paris biljetter

 

pubar

De flesta pubar eller barer över hela kontinenten förväntar sig inte tips alls. Bartendrar får en lön, och medan några mynt i spetsen kommer troligen att uppskattas, det är inte nödvändigt. om du tipsar, kom ihåg att bara använda kontanter, antingen sedlar eller mynt. Om du är i en lös ände är här en lista över 5 Bästa barer med levande musik i Europa.

Bryssel till Amsterdam biljetter

London till Amsterdam biljetter

Berlin till Amsterdam biljetter

Paris till Amsterdam biljetter

 

 

Stylister och spa's

Många vill få en ny frisyr, eller en avkopplande massage medan du är på semester. Lyckligtvis hittar du spa och stylister över hela Europa, ofta i nästan varje stad. Tippning, i vilket fall, är vanligtvis cirka tio procent. Om du är otroligt nöjd med den tjänst du fick, du kan gå så högt som 15%.

Nürnberg till Prag biljetter

München till Prag biljetter

Berlin till Prag biljetter

Wien till Prag biljetter

 

Stylists And Spa's

 

Hotell

Hotell är en vanlig fråga när det gäller frågan om tippning i Europa. Tumregel, man bör alltid följa One Euro-riktlinjen. Detta säger i princip att du lämnar en Euro i tips per tjänst. Om en bellhop eller portör bär dina väskor, då är en euro per påse tillräcklig. Städning av hus bör få en euro per dag. Att tippa din concierge är efter eget skön, men det bör bero på servicenivån du har fått. Om de har gått utöver till kan din vistelse minnesvärd och behaglig, då är ett tips på fem till tio euro eller till och med lämpligt.

Frankfurt till Berlin biljetter

Leipzig till Berlin biljetter

Hanover till Berlin biljetter

Hamburg till Berlin biljetter

 

Vad du kan tipsa om taxibilar Och transport

Taxis och Ubers är en intern del av att ta sig runt i Europa. När du väljer vad du ska tipsa, det är bäst att komma ihåg hur föraren betalas. Rent generellt, fastän, ett två Euro-tips för en kort taxi eller Uber-resa är lämpligt. Appar som Uber låter dig tippa föraren elektroniskt, medan uppmätta taxibilar kommer att kräva kontanter. Att tippa i Europa när man reser är ungefär samma som att tippa i barer eller restauranger. Tänk på att det inte alltid är nödvändigt, men uppskattas ofta. Boka dina tågbiljetter för din Europeiska resa är enkelt och enkelt med den billigaste tågbiljettwebbplatsen i världen.

Milan till Venedig biljetter

Biljetter till Padua till Venedig

Bologna till Venedig biljetter

Rom till Venedig biljetter

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Ultimate Guide to Tipping In Europe by Country

De flesta länder följer samma allmänna riktlinjer när det gäller att tippa i Europa. Självklart, man ska alltid undersöka den avsedda destinationen innan du reser för att se till att du är uppdaterad. Tågresor kan ofta ta dig genom flera länder samtidigt, så att vara säker på exakt vad man ska göra i var och en är alltid till hjälp. Vissa länder skiljer sig från sina motsvarigheter vad gäller regler, i alla fall.

Island och Skandinavien

Oavsett om det är ett kast till deras vikingas ursprung eller bara enkla artighet, dessa länder föredrar att du inte tippar alls. De flesta restauranger och tjänster kommer att ha tipset ingår i räkningen. Det är fortfarande lämpligt att runda räkningen upp till närmaste Euro istället för ett tips antingen via kontanter eller kreditkort.

 

Grekland Och Cypern

Grekarna gör allt lite annorlunda, och tippning är inget undantag. Större räkningar kräver mindre tips och mindre räkningar kräver större tips.

 

Österrike

Lämna minst a 5% dricks, kontant för servrar, även om räkningen innehåller gottgörelse. Kontanter är alltid kung i de flesta europeiska länder, och Österrike är inte annorlunda.

Salzburg till Wien biljetter

München till Wien biljetter

Graz till Wien biljetter

Prag till Wien biljetter

 

Vad du kan tipsa i Irland och Skottland

Känd för sin vänlighet, båda dessa nationer kommer att bära dina väskor lyckligt. Det är inte nödvändigt att tippa för bagagebärare, och förväntas vanligtvis inte. Att vara nådig och säga tack artigt är det, i alla fall, förväntat. Om du vill få samma tjänst i framtiden från din portör, se till att erkänna dem positivt.

 

Tipping In Europe bars

 

Vad du kan tipsa i Europa – Storbritannien

Många brittiska människor har försökt förklara för turister att tippning av hushållning verkligen inte behövs. När det gäller att tippa i Europa, detta är en av de fastaste reglerna. Lämna inte ett tips på ditt hotellrum, det kommer sannolikt att lämnas in i receptionen som förlorat pengar. Bartendrar förväntar sig heller inte tips, och att tippa dem kan rynka på pannan. För all del, var vänlig och erkänn din bartender. Lägg några mynt i spetsen om det finns en. Om inte, snarare lämna spetsen ur ekvationen.

Amsterdam till London biljetter

Paris till London biljetter

Berlin till London biljetter

Bryssel till London biljetter

 

Avrundning av all information om tippning i Europa

Det bästa rådet för att tippa i Europa är att göra dina läxor. Läs allt om landet, eller länder som du planerar att besöka. kom ihåg det tågresor tar dig ofta genom ett antal länder som du kanske kan stanna vid. Ta alltid med kontanter, båda mynten, och några anteckningar att tippa kontant. Om du är osäker på policyn, hålla sig till tioprocentregeln för restauranger, och den ena euroregeln för allt annat.

 

Kom ihåg, Vi älskar att utbilda dig om resor, så när tiden är rätt och du bestämmer dig för att resa, kom ihåg att tågresor är vår specialitet och välj Rädda ett tåg, vi skulle gärna hjälpa dig att njuta av din resa!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Den ultimata guiden för att tippa i Europa” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länkar till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-tipping-europe/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)