Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 01/04/2021)

Po vsem svetu, prekucanje ima zelo različne posledice in prakse, na primer: Prekucanje v Južni Afriki je potrebno, kot je v ZDA. Pričakuje se, da boste pustili namig med 15 in 25% v Ameriki, in če tega ne morete preganjati zlobni natakar. Kaj pa Evropa? Številni računi v Evropi bodo vključevali nasvete, vendarle, to se od države do države razlikuje. S poznavanjem določenih praks prekucništva v vaši ciljni državi se boste izognili zmedi in morebitnim negativnim občutkom. Torej, preberite si za najboljši vodnik po napotkih v Evropi!

 

Vrhunski priročnik za prekucanje v Evropi po službi

Napotki v Evropi se na splošno razlikujejo glede na vrsto storitve, ki jo prejemate. na primer:, pričakovali bi, da boste natakarja v restavraciji s petimi zvezdicami na drugi podlagi nasprotovali strežniku za pultom. Barmani v nekaterih primerih sploh ne bi pričakovali napitnine, tam, kjer bi taksisti. Uporaba vaše presoje, velikodušnost je vedno dober način pri odločanju o pravilnem nasvetu. tudi, večina krajev zahteva, da napišete gotovino, zato ne pozabite ves čas nositi nekaj bankovcev.

Vstopnice za Milano v Rim

Vstopnice za Firence in Rim

Vozovnice Pisa za Rim

Vstopnice za Neapelj - Rim

 

Tipping In Europe restaurants

 

Vključitev Restavracije

Vsaka situacija, ko hrano ali pijačo prinesejo na mizo, običajno zahteva nasvet. Količina je odvisna od vrste jedilnice, ki jo uživate. Standardni postopek za napitnino v Evropi je, da se v primeru, da se napolni pijača, a hrane ne naroči, plača en ali dva eurja na vrhu zneska.. Polni obroki v okolju posedanja so različni. V tem primeru, običajno zadostuje nekaj evrov na osebo. Restavracije s petimi zvezdicami po Evropi navadno vključijo napitnino v svoj račun. To preverite, saj vam ni treba pustiti dodatnih nasvetov, razen če niste zares uživali v svoji storitvi. Odlična storitev včasih zahteva dodaten nasvet, v teh primerih, boste morda šli vse do 15%.

Vozovnice Amsterdam - Pariz

Karte London - Pariz

Vozovnice Rotterdam za Pariz

Vozovnice Bruselj - Pariz

 

Gostilne

Večina lokalov ali barov na celini sploh ne pričakuje nasvetov. Barmenom se izplača plača, in medtem ko bo nekaj kovancev v vrčku kozarca najverjetneje cenjeno, ni potrebno. če namiguješ, še enkrat ne pozabite uporabljati samo gotovine, bodisi bankovcev bodisi kovancev. V primeru, da ste na prostem, tukaj je seznam 5 Najboljši bari z živo glasbo Evropi.

Vozovnice Bruselj do Amsterdam

Vozovnice London - Amsterdam

Karte za Berlin do Amsterdam

Karte za Pariz do Amsterdam

 

 

Stylists And Spa's

Veliko ljudi si želi dobiti svežo novo pričesko, ali sproščujoča masaža medtem ko na dopustu. Na srečo boste našli spa in stiliste po vsej Evropi, pogosto v skoraj vsakem mestu. Prekucanje, v obeh primerih, je običajno približno deset odstotkov. Če ste neverjetno zadovoljni s storitvijo, ki ste jo prejeli, lahko greš kar visoko 15%.

Vstopnice za Nürnberg do Praga

Karte za München - Praga

Karte za Berlin - Praga

Vozovnice Dunaj - Praga

 

Stylists And Spa's

 

Hoteli

Hoteli so pogosta vprašanja, ko gre za vprašanje prekucanja v Evropi. Praviloma palec, vedno se je treba držati smernice One Euro. To v bistvu navaja, da za nasvete na storitev pustite en evro. Če zvonik ali nosilec nosi vaše torbe, potem zadostuje en evro na vrečko. Čiščenje hiše bi moralo prejeti evro na dan. Prekucanje vratarja je po lastni presoji, vendar bi morala biti odvisna od storitve, ki ste jo prejeli. Če so šli zgoraj in naprej, naj ostanejo nepozabni in prijetni, potem je primerna napitnina od pet do deset evrov ali celo več.

Vstopnice za Frankfurt in Berlin

Vstopnice za Leipzig za Berlin

Karte za Hannover do Berlin

Karte za Hamburg za Berlin

 

Kaj dati napotke taksijem In prevoz

Taksi in Ubers so notranji del pohajanja po Evropi. Ko izbirate, kaj napitniti, najbolje je imeti v mislih, kako je voznik plačan. Na splošno, čeprav, namig za dva evra za krajši taksi ali Uber vožnja. Aplikacije, kot je Uber, omogočajo, da voznik elektronsko napišete gonilnik, medtem ko bodo odmerjeni taksiji zahtevali gotovino. Prekucanje v Evropi med potovanjem je podobno kot prekucanje v barih ali restavracijah. Upoštevajte, da to ni vedno potrebno, a pogosto cenjena. Rezervirajte svoje vozovnice za vlak Za vašo Evropska izlet je preprosto in enostavno s spletno stranjo najcenejših vozovnic za vlak na svetu.

Vozovnice Milano za Benetke

Vstopnice za Padova in Benetke

Vstopnice Bologna za Benetke

Karte Rim - Benetke

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Vrhunski priročnik za prekucanje v Evropi po državah

Večina držav sledi enakim splošnim smernicam, ko gre za prekucanje v Evropi. Seveda, vedno bi moral biti raziskati predvideno destinacijo pred potovanjem, da se prepričate, ali ste popolnoma na tekočem. potovanje vlak pogosto vas lahko vodijo skozi več držav hkrati, zato je prepričanje, kaj natančno storiti v vsaki, vedno koristno. Nekatere države po pravilih izstopajo od svojih kolegov, vendarle.

Islandija in Skandinavija

Pa naj gre za vračanje k njihovemu vikinškemu izvoru ali pa preprosto za vljudnost, te države raje, da sploh ne tipkaš. V večini restavracij in storitev bodo napotki vključeni v račun. Še vedno je primerno račun zaokrožiti na najbližji evro namesto napitnine bodisi z gotovino ali s kreditno kartico.

 

Grčija in Ciper

Grki delajo vse nekoliko drugače, in prekucanje ni izjema. Večji računi zahtevajo manjše nasvete, manjši računi pa večje nasvete.

 

Avstrija

Pustite vsaj a 5% napitnina, v gotovini za strežnike, tudi če račun vključuje napitnino. Denar je v večini evropskih držav vedno najbolj pomemben, in Avstrija ni nič drugačna.

Karte za Salzburg za Dunaj

Vstopnice za München na Dunaj

Vstopnice za Gradec na Dunaj

Vstopnice za Prago in Dunaj

 

Kaj dati napitnino na Irskem in Škotskem

Znani po svoji prijaznosti, oba naroda bosta srečno nosila vaše torbe. Prekucanje prtljažnikov ni nujno, in je običajno ni pričakovati. Biti milostiv in se vljudno zahvaliti je, vendarle, pričakovano. Če želite v prihodnosti od svojega nosilca prejeti isto storitev, se prepričajte, da jih pozitivno priznate.

 

Tipping In Europe bars

 

Kaj dati nasvet v Evropi – Britanija

Številni Britanci so turistom poskušali razložiti, da vodenje gospodinjskih hiš res ni potrebno. Ko gre za prekucanje v Evropi, to je eno najbolj trdnih pravil. Ne puščajte napitnine v svoji hotelski sobi, najverjetneje bo izročen na recepciji kot izgubljen denar. Barmani tudi ne pričakujejo nasvetov, in njihovo prekucanje lahko zgrozi. Z vsemi sredstvi, bodi prijazen in priznaj svojega barmena. V kozarec z vrhom vstavite nekaj kovancev, če jih je. Če ne, raje puščajte konico iz enačbe.

Vozovnice Amsterdam - London

Karte za Pariz do Londona

Karte za Berlin do Londona

Vstopnice med Brusljem in Londonom

 

Zaokrožitev vseh informacij o prekucanju v Evropi

Najboljši nasvet za tipanje v Evropi je, da naredite domačo nalogo. Preberite vse o državi, ali države, ki jih nameravate obiskati. Zapomni si to potovanja z vlaki vas pogosto popeljejo skozi številne države na katerem se boste morda lahko ustavili. Vedno prinesite gotovino, oba kovanca, in nekaj opomb, ki jih boste dali v gotovino. Če niste prepričani v pravilnike, za restavracije se držite desetodstotnega pravila, in eno pravilo evra za vse ostalo.

 

Zapomni si, Radi vas izobražujemo o potovanjih, torej, ko je pravi čas in se odločite za potovanje, ne pozabite, da je Train Train naša posebnost in izberite Shrani vlak, mi bi radi pomagali, da uživate v potovanju!

 

 

Ali želite vdelati naš blog post “Vrhunski priročnik za prekucanje v Evropi” na vaši strani? Lahko se bo naše fotografije in besedila in nam dati kredit z povezava na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-tipping-europe/?lang=sl Сігналы абмеркавання- (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)