Време за четене: 6 минути
(Последната актуализация на: 01/04/2021)

По света, бакшишът има много различни последици и практики, например: В Южна Африка се изисква бакшиш, както е в САЩ. Очаква се да оставите бакшиш между 15 и 25% в Америка, и ако не сте, може да бъдете преследвани от разярен сервитьор. Но какво да кажем за Европа? Много сметки в Европа ще включват съвети, въпреки това, това варира в различните страни. Познаването на конкретните практики за насочване във вашата страна на дестинация ще избегне объркване и възможни отрицателни чувства. Затова прочетете за най-доброто ръководство за бакшиш в Европа!

 

Крайно ръководство за връщане в Европа по обслужване

Типът в Европа обикновено варира в зависимост от вида услуга, която получавате. Например, ще се очаква да посрещнете сервитьор в петзвезден ресторант на различна основа към сървър зад тезгяха. Бармените въобще не очакват бакшиш в някои случаи, където биха шофьорите на таксита. Използвайки вашата преценка, и щедростта винаги е добър начин да се избере, когато вземете решение за правилния съвет. Също, повечето места изискват да давате бакшиш в брой, така че не забравяйте да носите няколко евро банкноти по всяко време.

Билети Милано до Рим

Билети за Флоренция до Рим

Билети за Риза до Рима

Билети за Неапол до Рим

 

Tipping In Europe restaurants

 

Вкарване Ресторанти

Всяка ситуация, при която храна или напитки се поднесат на масата, обикновено изискват съвет. Количеството зависи от вида на храненето, на което се наслаждавате. Стандартната процедура за бакшиш в Европа е да оставите една или две евро сметки над сумата на сметката, ако се поръча кръг от напитки, но няма храна. Пълноценните хранения в седнала среда са различни. В такъв случай, обикновено са достатъчни няколко евро на човек. Петзвездни ресторанти в цяла Европа обикновено включват върха в сметката си. Не забравяйте да проверите това, тъй като няма нужда да оставяте допълнителен съвет, освен ако наистина не се радвате на услугата си. Отличното обслужване понякога изисква допълнителен съвет, така че в тези случаи, може да стигнете докрай 15%.

Билети от Амстердам до Париж

Билети Лондон до Париж

Билети за Ротердам до Париж

Билети от Брюксел до Париж

 

кръчми

Повечето кръчми или барове по целия континент изобщо не очакват съвети. Бармените получават заплата, и докато няколко монети в бурканчето, най-вероятно ще бъдат оценени, не е необходимо. ако направите бакшиш, отново не забравяйте да използвате само пари, или банкноти, или монети. В случай, че сте в свободен край, ето списък на 5 Най-добрите барове с музика на живо в Европа.

Билети от Брюксел до Амстердам

Билети от Лондон до Амстердам

Билети от Берлин до Амстердам

Билети от Париж до Амстердам

 

 

Стилисти и спа

Много хора искат да получат свежа нова прическа, или релаксиращ масаж докато сте на почивка. За щастие ще намерите спа центрове и стилисти в цяла Европа, често в почти всеки град. Бакшиш, Във всеки случай, обикновено е около десет процента. Ако сте невероятно доволни от услугата, която сте получили, може да отидете толкова високо 15%.

Билети за Нюрнберг до Прага

Билети от Мюнхен до Прага

Билети Берлин до Прага

Билети до Прага до Виена

 

Stylists And Spa's

 

Хотели

Хотелите са чести запитвания, когато става въпрос за връх в Европа. Като правило, винаги трябва да следвате насоките за Единно евро. Това гласи, че оставяте едно евро в съвети за услуга. Ако камбанария или портиер носи чантите ви, тогава е достатъчно едно евро на торба. Почистването на къщата трябва да получава евро на ден. Прехвърлянето на портиера е по ваша собствена преценка, но трябва да зависи от нивото на обслужване, което сте получили. Ако са минали над и отвъд, може да останат незабравими и приятни, тогава бакшиш от пет до десет евро или дори повече е подходящ.

Билети за Франкфурт до Берлин

Билети за Лайпциг до Берлин

Билети за Хановер до Берлин

Билети за Хамбург до Берлин

 

Какво да съветвам такситата И транспорт

Такситата и Ubers са вътрешна част от обиколката на Европа. Когато избирате какво да съветвате, най-добре е да имате предвид как се плаща на водача. В общи линии, въпреки че, подходящ е два евро съвет за кратко такси или каране до Uber. Приложения като Uber ви позволяват да съветвате драйвера по електронен път, докато дозираните таксита ще изискват пари. Чаенето в Европа по време на пътуване е почти същото като бакшиш в барове или ресторанти. Имайте предвид, че не винаги е необходимо, но често се оценява. Резервирайте билетите си за влак за вашия Европейската пътуване е лесно и лесно с уебсайта с най-евтините билети за влак в света.

Билети от Милано до Венеция

Билети за Падуа до Венеция

Билети за Болоня до Венеция

Билети от Рим до Венеция

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Най-доброто ръководство за връщане в Европа по държави

Повечето страни следват същите общи насоки, когато става дума за бакшиши в Европа. Разбира се, човек трябва винаги проучете предназначението преди да пътувате, за да се уверите, че сте напълно в течение. Пътуване с влак често може да ви преведе през няколко държави едновременно, така че да сте сигурни какво точно да правите във всяка от тях винаги е полезно. Някои страни се открояват от своите колеги по отношение на правилата, въпреки това.

Исландия и Скандинавия

Независимо дали става въпрос за връщане към техния викингски произход или просто обикновена учтивост, тези държави предпочитат изобщо да не съветвате. Повечето ресторанти и услуги ще имат върха, включен в сметката. Все още е подходящо да закръглите сметката до най-близкото евро вместо бакшиш или чрез пари в брой или с кредитна карта.

 

Гърция и Кипър

Гръкът прави всичко малко по-различно, и бакшишът не е изключение. По-големите сметки изискват по-малки съвети, а по-малките сметки изискват по-големи съвети.

 

Австрия

Оставете поне a 5% бакшиш, в брой за сървъри, дори ако сметката включва безвъзмездна помощ. Паричните средства винаги са крал в повечето европейски страни, и Австрия не е по-различна.

Билети за Залцбург до Виена

Билети от Мюнхен до Виена

Билети до Грац до Виена

Билети от Прага до Виена

 

Какво да съветваме в Ирландия и Шотландия

Известни със своята дружелюбност, и двете нации ще носят чанти щастливо. Съвети за носители на багаж не са от съществено значение, и обикновено не се очаква. Да бъдеш любезен и да казваш благодаря учтиво е, въпреки това, очакван. Ако искате да получите същата услуга в бъдеще от вашия носител, не забравяйте да ги признаете положително.

 

Tipping In Europe bars

 

Какво да съветваме в Европа – Великобритания

Много британци са се опитали да обяснят на туристите, че съветите по домакинството наистина не са необходими. Когато става въпрос за бакшиш в Европа, това е едно от най-твърдите правила. Не оставяйте бакшиш в хотелската си стая, най-вероятно ще бъде предаден на рецепцията като изгубен пари. Бармените също не очакват съвети, и накланянето им може да се намръщи. Непременно, бъдете приятелски настроени и признайте своя барман. Поставете няколко монети в бурканчето, ако има такова. Ако не, по-скоро оставете върха от уравнението.

Билети от Амстердам до Лондон

Билети Париж до Лондон

Билети за Берлин до Лондон

Билети от Брюксел до Лондон

 

Закръгляне на цялата информация, свързана с бакшиширането в Европа

Най-добрият съвет за бакшиш в Европа е да си направите домашното. Прочетете всичко за страната, или държави, които планирате да посетите. не забравяйте, че пътуванията с влак често ви пренасят в редица държави на което може да успеете да спрете. Винаги носете пари, и двете монети, и няколко бележки, за да дадете бакшиш в брой. Ако не сте сигурни в правилата, спазвайте правилото за десет процента за ресторантите, и правилото за един евро за всичко останало.

 

Помня, Обичаме да ви образоваме за Пътувания, така че когато е подходящото време и решите да пътувате, не забравяйте, че пътуването с влак е нашата специалност и изберете Запазете влак, ще се радваме да ви помогнем да се насладите на пътуването си!

 

 

Искате да се въведе в нашия блог “Крайното ръководство за бакшиш в Европа” в сайта си? Можете или да ни вземе снимки и текст и да ни даде кредит с връзка към тази публикация в блога. Или кликнете тук: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-tipping-europe/?lang=bg Сігналы абмеркавання- (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно към целеви нашите страници влак маршрут.
  • В следния линк, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- тази връзка е за маршрути целевите страници на английски, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, и можете да промените de на fr или tr и повече езици по ваш избор.