Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 18/12/2022)

Meraikan raja hari di Belanda juga boleh menjadi parti yang terbaik di Holland. pada 27 April, mereka meraikan hari jadi King Willem-Alexander dengan muzik, pihak jalan, pasar lambak, dan pameran menyeronokkan. Raja itu sendiri bergerak melalui negara ini dengan beliau keluarga. Pada malam sebelum Hari Raja, King's Night disambut dengan rancangan muzik di Den Haag dan bandar-bandar lain dan kutu terbesar di negara ini ('Percuma') pasaran di Utrecht. Bersedia untuk mengetahui apa itu semua tentang? di sini sebabnya anda harus Meraikan raja hari di Belanda.

*Catatan! Hari Raja hanya tinggal sebulan lagi. Sekarang adalah masa untuk menempah hotel Amsterdam anda untuk Meraikan Hari Raja di Belanda. Pelawat dari seluruh Belanda, dan semakin dari buku di luar negara awal untuk memastikan bilik yang ada.

 

APA DALAM NAMA?

Asalnya, Princess Day dirayakan di Belanda pada hari lahir Wilhelmina ini (31 ogos), ketika dia masih seorang puteri. Parti itu mempunyai beberapa bahagian untuk ia, Termasuk; permainan kanak-kanak banyak dan jalan-jalan yang dihias. Apabila Wilhelmina menjadi ratu baru selepas kematian ayahnya, ia ditukar kepada Hari Queen.

Juliana, ratu berikut dan anak perempuan Wilhelmina ini, diraikan Hari Queen di 30 April dengan perarakan pada Soestdijk. Beatrix turut meraikan Hari Ratu pada 30 April (dia punya hari jadi adalah pada bulan Januari) tetapi bertentangan dengan ibunya, dia mengambil seluruh keluarga beliau dan mengembara di seluruh negara untuk melawat beberapa majlis perbandaran. Raja Willem Alexander mengikuti tradisi ini. Dia dilahirkan pada 27 April dan ini menjadi rasmi hari dalam 2014 untuk Meraikan raja hari di Belanda.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

 

ORANGE SEGALANYA pada Meraikan raja hari di Belanda!

Keluarga diraja Belanda menanggung nama: House of Orange. Ini bermaksud oren warna. Akibatnya, ia telah menjadi warna kebangsaan Belanda. Pada Hari Raja, anda akan mendapati semua orang memakai oren dalam beberapa cara atau bentuk. jadi, mendapatkan membeli-belah!

Brussels untuk Trains Utrecht

Antwerp untuk Trains Utrecht

Berlin untuk Trains Utrecht

Paris untuk Trains Utrecht

 

PASARAN FLEA

Manakala Meraikan raja hari di Belanda, orang dibenarkan untuk menjual sesuatu di jalan tanpa memerlukan permit. percuma Pasar loak diadakan di taman dan jalanan, dengan banyak orang yang menawarkan harta benda yang tidak diingini mereka, muzik, atau hiburan lain untuk dijual. Fikirkan ia sebagai jualan garaj, tetapi pada skala yang lebih besar! di Utrecht, pasaran lambak walaupun memulakan malam sebelum Hari Raja. Jadi mendapatkan kasut anda berjalan pada.

Brussels untuk Trains Rotterdam

Antwerp untuk Trains Rotterdam

Berlin ke Kereta api Rotterdam

Paris untuk Trains Rotterdam

 

 

JOM TOAST untuk Meraikan raja hari di Belanda!

setiap hari raya memerlukan bersulang! betul? Pada Hari Raja, rakyat kita bersulang untuk raja dengan Orange pahit, minuman keras oren terang. Sudah tentu, ini terus dengan tradisi memakai oren, terlalu! Minuman yang telah diwujudkan pada 1620 untuk meraikan kemenangan Prince Fredrick Henry. mulanya, ia tidak terkenal tetapi selepas William of Orange menjadi raja pertama, ia dikeluarkan sekali lagi. Sejak itu, Orange pahit telah dikaitkan rapat dengan keluarga diraja Belanda.

Brussels untuk Trains Tilburg

Antwerp untuk Trains Tilburg

Berlin untuk Trains Tilburg

Paris untuk Trains Tilburg

 

APA YANG KITA MINUM? BIR, SUDAH TENTU!

Holland suka minuman keras dan selepas dekad pemasaran pintar dengan Heineken, kebanggaan komersial Dutch mereka, semua orang terpaut dengan berbuih madu manis tuhan-tuhan semasa Hari Raja.

Tiada kaca bir dibiarkan penuh, tiada fikiran dibiarkan jelas. Jika ada yang pernah sehari untuk benar-benar membiarkan rambut anda ke bawah, ini akan ia! Dan ia bukan hanya raja hari ini, Malam Raja sebelum separuh keseronokan. Ia biasanya sibuk seperti raja hari tolak anak-anak dan keluarga. Ini bermakna lebih sedikit perencatan untuk menumpahkan bir anda, dan menghina kata-kata anda.

Brussels untuk Trains Maastricht

Antwerp untuk Trains Maastricht

Liege untuk Trains Maastricht

Charleroi untuk Trains Maastricht

 

Fun keluarga

Meraikan Hari Raja di Belanda bukan sahaja untuk orang dewasa. Terdapat banyak aktiviti yang berlaku di seluruh bandar untuk muda dan berjiwa muda termasuk mengecat muka, permainan, dan sukan acara. Semak halaman keseronokan keluarga Hari Raja untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Brussels ke The Hague Kereta api

Antwerp ke The Hague Kereta api

Berlin ke The Hague Kereta api

Paris ke The Hague Kereta api

 

Malam raja & Pihak hari

Meraikan raja hari di Belanda adalah cuti umum tetapi pastinya bukan hari rehat. Belanda, bekas tepukan, dan pelancong sama-sama berduyun-duyun ke Amsterdam untuk hari perayaan. keseronokan tradisional bermula pada malam sebelum hari besar (Malam raja) dengan suasana karnival berterusan di seluruh bandar pada Hari Raja. DJ bermain pihak pada dataran awam, kapal yang dihias dengan terang memenuhi terusan, dan muzik langsung tumpah ke jalan-jalan dari laman dalam kafe. Baca lebih lanjut tentang acara Hari Raja.

 

Meraikan raja hari di Belanda pada Canals

Jangan sekali-kali mempunyai trafik kesesakan pernah menyeronokkan begitu banyak! Pada Hari Raja, beribu-ribu bot yang dihiasi dengan terang membungkus terusan Amsterdam sempit. Tip panas. Tempah bot terlebih dahulu!

Celebrating King's Day in the Netherlands on the canals

Ambil bahagian dalam Hari Raja tahunan di Amsterdam dengan pelayaran terusan 1.5 jam yang menakjubkan melalui pusat bandar. Kagum dengan bot yang dihiasi dengan terang dan menikmati minuman di atas kapal yang tidak terhad.

Mengenai aktiviti ini:
– Tempoh 90 minit
– Skip garis
– Dicetak atau baucar mudah alih diterima
– pengesahan serta-merta
– pembatalan mudah

 

Belanda, bekas tepukan, dan pelancong sama-sama berduyun-duyun ke Amsterdam untuk Meraikan Hari Raja di Belanda. Pastikan anda tidak ketinggalan keseronokan, dan tempah sekarang menggunakan Simpan Kereta Api dengan Tiada yuran tersembunyi dan mudah seperti 1, 2, 3!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcelebrating-kings-day-netherlands%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)