Реадинг Тиме: 9 минута
(Последње ажурирано: 03/09/2021)

Свет је прелепо место, али путници први пут могу упасти у туристичке замке и постати жртве великих путничких превара. Ово су 12 главне путничке преваре које треба избећи широм света; од Европе до Кине, и било где другде.

 

1. Путничке преваре које треба избећи широм света: Надоплата таксија - обилазница

Густ саобраћај, таксиста који вам говори градске приче, а нови погледи с прозора омогућавају врло лако упадање у превару путовања са таксијем.

Путовање таксијем изгледа као туристички најудобнија путничка опција, али може се испоставити као једна од највећих путничких превара на свету. Као туриста нећете знати најбржи и најбољи пут од аеродрома до хотела, или од једне атракције до друге, тако да таксисти могу прославити у ваше име и затражити нечувену стопу или вас одвести на огроман заобилазни пут, за путовање које не би требало да траје дуже од 15 ми.

Како избећи прекомерну наплату таксија?

Истражите унапред прихваћену такси станицу у вашем одредиште путовања. додатно, побрините се да имате сјајну апликацију за мапе, за то није потребан Ви-Фи, тако да можете увек да проверите руту, и што је најважније, изаберите поуздану такси компанију, или путовати возом.

Базел до Интерлакена возом

Женева до Зермата возом

Берн до Зерматта возом

Луцерн до Зермата возом

 

2. Изливање на вашу одећу - трик голуба

Ако планирате да путујете у Аргентину, на пример, требало би да будете свесни проливања голубова на превари путовања одећом. Ова врста путничких превара је веома популарна у Буенос Аиресу, кад вам приђе љубазни мештанин, желећи да помогну јер се по вашој одећи просуло.

Замислите да се дивите центру града или имате сјајан дан у парку, гледати около, и одједном вам приђе пријатељски незнанац, обавештавајући вас да се по вашој одећи просипа. Ставио си торбу на земљу, зачуђено се осврните тражећи изливање, а у међувремену пасош, новчаник, и сва твоја драгоцена припадност је нестала.

Како избећи проливање превара за путовања по одећи?

Истражујте као локални становник, будите свесни свог окружења, и покушајте да држите очи испред себе.

Луцерн до Лаутербруннена возом

Женева до воза Лаутербруннен

Луцерн до Интерлакена возом

Цирих до Интерлакена возом

 

 

3. Путничке преваре које треба избећи широм света: Превара о путовањима на банкомату

Новац чини да се свет окреће, па очигледно једна од највећих путничких превара на свету укључује новац. Једна од највећих путничких превара на свету је превара са банкоматима када уклоњиви читач кредитних картица у основи копира ваше акредитиве и затим их користи да очисти сав ваш салдо.

Како избећи превару са банкоматима?

Ако је то апсолутно неопходно, извуците новац из велике и познате банке банкомата. у главне банке у Европи, постоји сигурност, тако да су шансе за приступ читачима АТМ картица близу нуле.

Минхен до Халштата возом

Воз од Инсбрука до Халштата

Пассау до Халштата возом

Росенхеим до Халштата возом

 

4. Бумп Анд Граб

Једна од класичних путничких превара на свету, бумп анд граб су популарни на градски превоз, и у знаменитостима. Случајно сте у возу, метро, или чекајући на прашком тргу славни сат када одједном неко случајно налети на вас.

Иако то може бити несрећа, вероватније је да се ради о планираном налетама џепароша. То може бити делић секунде, а “извињавам се”, и ваш новчаник, гледати, или су нестали накит. Превара са налетима и хватањем једна је од најважнијих ствари којих треба бити свестан када путују у Европу.

Како избећи ударац?

Оставите драгоцене ствари у хотелској соби, и раширите све што носите са собом: новчаник у унутрашњем џепу јакне, на пример.

Лион до Нице возом

Воз од Париза до Нице

Кан за воз возом

Кан до Лиона возом

 

Путничка превара налетите и зграбите у препуном простору

 

5. Путничке преваре које треба избећи широм света: Рој

Слично ударцу и хватању, рој превара, је када вас изненада закупи група странаца, па то вам изгледају странци. заправо, ови странци се прилично добро познају, и лепо испланирао чудан сусрет, или рој. На овај начин изгледа потпуно невино, док сте окружени и џепароши.

То се обично дешава на препуном месту, где се ова група стапа са гомилом и хаосом. Почињу да се крећу око вас и заправо вам одвлаче пажњу док се остали хватају за све. Чување готовине на једном месту једно је од следећих 10 грешке на путовању које бисте требали избегавати у Европи.

Како избећи превара са ројем?

Једноставно се држите даље од гужве, и закопчајте капут, или пазите на своје ствари, по могућности, ставите било коју торбу пред себе.

Воз од Амстердама до Париза

Лондон за Париз возом

Воз од Ротердама до Париза

Брисел до Париза возом

 

Путничке преваре које треба избећи широм света: Рој у Милану, Италија

6. Тхе Фриендли Лоцал

Лепа и пријатељска незнанка позната је путничка превара широм света. Било да шетате Црвеним тргом или Паризом, увек ће се наћи љубазни локални становници који ће им пружити помоћ да стигну до Ајфеловог торња или вам покажу добар провод по граду.

штавише, они ће бити од велике помоћи у приказивању свих сјајних клубова около, да ћете тек следећег јутра бити превара, буђење, и приметивши да је ваш новац сав нестао. Тако, соло путовање на пример, широм света може бити изванредна прилика за сусрет са локалним становништвом, али се такође може претворити у вашу најгору ноћну мору.

Како избећи пријатељску превару са локалним путовањима?

Упознавање локалног становништва на путовањима је сјајно, и једно од најбољих искустава. Међутим, буди опрезан у кога имате поверења, и провести ноћи са. Авантура у чудној земљи може се брзо претворити у катастрофу, зато будите опрезни.

Милано до Венеције возом

Фиренца до Венеције возом

Воз од Болоње до Венеције

Тревисо до Венеције возом

 

7. Путничке преваре које треба избећи широм света: Превара са наруквицама

бесплатно сувенири из иностранства звучи невероватно, али у ствари не постоје бесплатне ствари у свету у којем живимо. стога, не наседајте на бесплатну превару са наруквицама која обично укључује локалну жену која вам се обраћа насмејана, да ставиш наруквицу на зглоб.

Смилеи анд фриендли, понудиће вам аутентичне наруквице или огрлице које ћете понети кући, док све време њихова друга рука посеже за вашим новчаником, и накит. Понуда нечега лепог и бесплатног је велика дистракција и делује на многе невине туристе.

Како избећи превару са наруквицама?

Не наседајте на бесплатне сувенире, и само држи очи отворене, и љубазно одбијте да прихватите било коју бесплатну понуду од странаца.

Нирнберг до Прага возом

Минхен до Прага возом

Берлин до Прага возом

Беч до Прага возом

 

8. Просјачко дете

Обучен у бедну одећу, прљав, молећи за новац или храну, просјачко дете једна је од срцепарајућих путничких превара на свету. Од Европе до Кине, поред пута стоје деца, певајући за долар на централним трговима, или тапкање по прозору таксија.

Ова деца најчешће нису толико изгубљена како изгледају, али су послати да играју улогу. Очигледно, има деце којима је заиста потребна храна и помоћ.

Како избећи превару са просјачким дететом?

Ово је зезнуто јер је свет препун сиромашне деце која немају другу могућност осим да моле. Међутим, можете да им понудите да им купите оброк или да им помогнете на други начин, него давањем новца. Овуда, можете проверити њихову реакцију, и ако су заиста у потреби или непосредно за новчаником туриста.

Луксембург до Колмара возом

Луксембург до Брисела возом

Антверпен до Луксембурга возом

Мец до Луксембурга возом

 

9. Путничке преваре које треба избећи широм света: Атракција је затворена

Унапред сте проверили радно време, али на ваше изненађење када стигнете у храм или у продавницу, локални становник вам каже да је затворен. Онда, кад виде твоје разочарање, нуде вам да вас одведу до другог фантастичног оријентира или продавнице, чак и бољи од затвореног.

Локално становништво може понудити невероватну авантуру, али вас заправо отимају, тражењем прескупе улазнице, или да вас водите у куповину где добијају масну провизију.

Како избећи ову путничку превару?

У посети места ван утабане стазе је дивно, само проверите околину и да ли постоје алтернативе. Додатно, унапред истражите најбоље атракције за посету у Европи. Ако је атракција бесплатна, онда нема разлога да га заменимо прескупим, а исто за продавнице са одличним критикама.

Воз од Цириха до Луцерна

Берн до Луцерна возом

Женева до Луцерна возом

Констанц до Луцерна возом

 

Атракција је затворена путничка превара

10. Пусти ме да те фотографишем

Путовање соло може бити дивно, а понекад пуни жаљења са вама нема никога ко би створио савршену слику на друштвеним мрежама. Биг Бен или Фирензе у позадини, осврнете се око себе и онда вам прилазе нудећи да направите невероватну слику, из великог угла.

2 секунде касније нестали су ваш фотоапарат и све сјајне слике, јер је љупки незнанац побегао с њима. То се може догодити било где у свету, било коме, јер какве су шансе да ће се ово догодити? али јесте.

Како избећи ову путничку превару?

Потражите друге туристе, можда и соло путници, или парови. Ово је најсигурнији начин да добијете савршену слику и задржите камеру, а у замену, понудите да их сликате.

Салзбург до Беча возом

Минхен до Беча возом

Грац до Беча возом

Праг до Беча возом

 

Дозволите ми да вас фотографишем Путничке преваре

11. Путничке преваре које треба избећи широм света: Свитцхероо

Најбољи начин руковања новцем на путовању је да увек имате мале новчанице са собом. Иначе, будите опрезни са великим рачунима, приликом плаћања таксиста или у локалним ресторанима. Можда дајете велики рачун за малу уплату, али примаоци ће се претварати да испуштају велики рачун и мењају га за много мањи рачун. Овуда, размењују туриста.

Благајне, таксисти, или конобари, могу бити играчи у овој премени са пребацивањем. Овде ћеш бити велики губитник, ако није опрезан.

Како избећи превару са Свитцхероо-ом?

Наведите износ рачуна који делите, и знам промену коју би требало да добијеш назад.

Лион до Тулуза возом

Воз од Париза до Тулуза

Лепо до Тулуза возом

Бордо до Тулуза возом

 

12. Главне путничке преваре које треба избећи широм света: Нестрпљиви студенти енглеског језика

Говоре сломљени енглески, али моле вас да их научите. Нестрпљиви студенти енглеског вребају по кафићима и баровима, започиње пријатељски разговор са вама, а затим вас замолите за приватни час енглеског језика у вашој хотелској соби.

Једном у хотелу, жељни енглески студент може се претворити у ноћну капу, а ти се будиш са украденим новчаником и пасошем. Истина је немогуће побољшати језичку вештину преко ноћи, па чак и неко жели да вежба свој енглески, ова лекција се не мора одвијати у хотелској соби или уз алкохол.

У закључку, паметно путовање је најбољи начин путовања ових дана, свуда у свету. Разлог је тај што се путничке преваре све теже откривају. Да је речено, путовање око света никада није било лакше него данас.

Воз од Цириха до Венгена

Женева до Венгена возом

Берн до Венгена возом

Базел до Венгена возом

 

ovde у Сачувајте Влак, радо ћемо вам помоћи да испланирате своја забавна места и срећно завршите своје путовање избегавањем путничких превара.

 

 

Да ли желите да уградите наш пост на блогу „12 главних путничких превара које треба избегавати широм света“ на своју веб локацију? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsr%2Ftravel-scams-avoid-worldwide%2F- (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их водити директно у нашим страницама претраге. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/ru_routes_sitemap.xml, и можете променити / ру на / фр / или де и више језика.