Waktu membaca: 9 minit
(Lepas Kemaskini: 03/09/2021)

Dunia adalah tempat yang indah, tetapi pelancong pertama kali boleh terjebak dalam perangkap pelancongan dan menjadi mangsa penipuan perjalanan utama. Ini adalah 12 penipuan perjalanan utama untuk dielakkan di seluruh dunia; dari Eropah ke China, dan di mana sahaja.

  • Rail Transport Is The Eco-Friendly Way To Travel. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

1. Perjalanan Menipu Untuk Dielakkan Di Seluruh Dunia: Lebihan Teksi - Lencongan

Lalu lintas yang sesak, pemandu teksi memberitahu anda kisah bandar, dan pandangan baru dari tingkap menjadikannya sangat mudah untuk masuk ke dalam penipuan perjalanan dengan bayaran teksi.

Bersiar-siar dengan teksi nampaknya pilihan perjalanan yang paling selesa sebagai pelancong, tetapi ia boleh menjadi salah satu penipuan perjalanan paling utama di seluruh dunia. Sebagai pelancong, anda tidak akan mengetahui laluan terpantas dan terbaik dari lapangan terbang ke hotel, atau dari satu tarikan ke tarikan lain, jadi pemandu teksi boleh meraikan bagi pihak anda dan meminta kadar yang keterlaluan atau membawa anda ke jalan memutar yang besar, untuk perjalanan yang mesti berlangsung tidak lebih dari 15 saya.

Cara Mengelakkan Teksi Berlebihan?

Mengkaji terlebih dahulu untuk kadar teksi yang diterima di destinasi pelancongan. tambahan, pastikan anda mempunyai aplikasi peta yang hebat, itu tidak memerlukan Wi-Fi, jadi anda boleh memeriksa laluan sepanjang masa, dan yang paling penting, pilih syarikat teksi yang boleh dipercayai, atau perjalanan dengan kereta api.

Basel ke Interlaken Dengan Kereta Api

Geneva ke Zermatt Dengan Keretapi

Bern ke Zermatt Dengan Keretapi

Lucerne ke Zermatt Dengan Keretapi

 

2. Tumpahan Pada Pakaian Anda - Trik Merpati

Sekiranya anda bercadang untuk melancong ke Argentina, sebagai contoh, anda harus menyedari tumpahan merpati pada penipuan perjalanan pakaian anda. Jenis penipuan perjalanan ini sangat popular di Buenos Aires, apabila orang tempatan yang ramah datang menghampiri anda, ingin menolong kerana terdapat tumpahan di seluruh pakaian anda.

Bayangkan anda mengagumi pusat bandar atau bersenang-senang di taman, mencari, dan tiba-tiba orang asing yang ramah menghampiri anda, memberitahu anda bahawa terdapat tumpahan di seluruh pakaian anda. Anda meletakkan beg di darat, melihat-lihat kehairanan kerana tumpahan, dan sementara itu pasport, dompet, dan semua barang berharga anda hilang.

Cara Mengelakkan Penipuan Menipu Pakaian Perjalanan?

Terokai seperti orang tempatan, perhatikan persekitaran anda, dan cuba jaga pandangan anda.

Lucerne ke Lauterbrunnen Dengan Keretapi

Geneve ke Lauterbrunnen Dengan Keretapi

Lucerne ke Interlaken Dengan Kereta Api

Zurich ke Interlaken Dengan Kereta Api

 

 

3. Perjalanan Menipu Untuk Dielakkan Di Seluruh Dunia: Penipuan Perjalanan ATM

Wang menjadikan dunia berputar, jadi jelas salah satu penipuan perjalanan paling utama di dunia melibatkan wang. Salah satu penipuan perjalanan terbesar di dunia adalah penipuan ATM apabila pembaca kad kredit yang boleh ditanggalkan pada dasarnya menyalin bukti anda dan kemudian menggunakannya untuk membersihkan semua baki wang anda.

Cara Mengelakkan Penipuan ATM?

Sekiranya benar-benar diperlukan, menarik wang dari bank ATM yang besar dan terkenal. dalam bank-bank utama di Eropah, ada keamanan, jadi kemungkinan mempunyai akses kepada pembaca kad ATM hampir sama dengan sifar.

Munich ke Hallstatt Dengan Keretapi

Innsbruck ke Hallstatt Dengan Kereta Api

Passau ke Hallstatt Dengan Keretapi

Rosenheim ke Hallstatt Dengan Keretapi

 

4. Bonggol Dan Rebut

Salah satu penipuan perjalanan klasik di dunia, lebam dan tarikan popular di Pengangkutan awam, dan di mercu tanda. Anda kebetulan berada di kereta api, metro, atau menunggu di alun-alun Prague untuk jam yang terkenal apabila tiba-tiba seseorang sengaja menyerang anda.

Walaupun boleh menjadi kemalangan, ia lebih cenderung menjadi pengambil barang yang dirancang. Ia boleh menjadi sekejap sahaja, yang “maaf”, dan dompet anda, menonton, atau barang kemas hilang. Penipuan bump and grab adalah salah satu perkara terpenting yang perlu diberi perhatian bila perjalanan di Eropah.

Cara Mengelakkan Benjolan Dan Perebutan?

Tinggalkan barang berharga di bilik hotel, dan sebarkan semua yang anda bawa bersama anda: dompet di dalam poket jaket dalaman misalnya.

Lyon ke Nice Dengan Keretapi

Paris ke Nice dengan Keretapi

Cannes ke Paris dengan Keretapi

Cannes ke Lyon Dengan Keretapi

 

Perjalanan Penipuan Perjalanan dan Rebut di tempat yang sesak

 

5. Perjalanan Menipu Untuk Dielakkan Di Seluruh Dunia: Kumpulan itu

Sama dengan lebam dan ambil, penipuan kawanan, adalah ketika anda tiba-tiba dikerumuni oleh sekumpulan orang yang tidak dikenali, baik yang kelihatan asing bagi anda. sebenarnya, orang asing ini saling mengenali dengan cukup baik, dan dengan indah merancang pertemuan aneh, atau kawanan. Dengan cara ini ia kelihatan tidak bersalah, semasa anda dikelilingi dan dicopet.

Ini biasanya berlaku di tempat yang sesak, di mana kumpulan ini bergabung dengan orang ramai dan kekacauan. Mereka mula bergerak di sekitar anda dan sebenarnya mengalihkan perhatian anda ketika yang lain memegang segalanya. Menyimpan wang tunai anda di satu tempat adalah salah satu 10 kesilapan perjalanan yang harus anda elakkan di Eropah.

Cara Mengelakkan Penipuan Berkumpulan?

Jauhkan diri daripada orang ramai, dan zip kot anda, atau memerhatikan barang-barang anda, lebih baik, letakkan beg apa pun di hadapan anda.

Amsterdam ke Paris Dengan Keretapi

London ke Paris Dengan Keretapi

Rotterdam ke Paris Dengan Keretapi

Brussels ke Paris Dengan Keretapi

 

Perjalanan Menipu Untuk Dielakkan Di Seluruh Dunia: Gerombolan di Milan, Italy

6. Tempatan Mesra

Orang asing yang cantik dan ramah adalah penipuan perjalanan yang terkenal di seluruh dunia. Sama ada anda berjalan di Dataran Merah atau Paris, akan selalu ada penduduk tempatan yang ramah yang menawarkan pertolongan mereka untuk sampai ke Menara Eiffel atau menunjukkan masa yang baik di sekitar bandar.

lebih-lebih lagi, mereka akan sangat membantu dalam menunjukkan semua kelab hebat di sekitar, bahawa anda hanya akan melakukan penipuan pada keesokan harinya, bangun, dan menyedari wang anda habis. Oleh itu, perjalanan solo misalnya, di seluruh dunia boleh menjadi peluang luar biasa untuk bertemu penduduk tempatan, tetapi ia juga boleh menjadi mimpi buruk terburuk anda.

Cara Mengelakkan Penipuan Perjalanan Tempatan yang Mesra?

Berjumpa dengan penduduk tempatan dalam perjalanan anda memang hebat, dan salah satu pengalaman terbaik. Walau bagaimanapun, berhati-hati dengan siapa yang anda percayai, dan bermalam dengan. Pengembaraan di negara asing dapat dengan cepat berubah menjadi bencana, jadi berhati-hati.

Milan ke Venice Dengan Keretapi

Florence ke Venice Dengan Keretapi

Bologna ke Venice Dengan Kereta Api

Treviso ke Venice Dengan Keretapi

 

7. Perjalanan Menipu Untuk Dielakkan Di Seluruh Dunia: Penipuan Gelang

percuma cenderamata dari negara asing terdengar luar biasa, tetapi tidak ada perkara percuma di dunia tempat kita tinggal. Oleh itu, jangan terjebak dengan penipuan gelang percuma yang biasanya melibatkan wanita tempatan menghampiri anda sambil tersenyum, untuk meletakkan gelang di pergelangan tangan anda.

Senyum dan mesra, mereka akan memberi anda gelang atau kalung asli untuk dibawa pulang, sementara sepanjang masa tangan mereka meraih dompet anda, dan perhiasan. Menawarkan sesuatu yang indah dan percuma adalah gangguan yang menarik dan berfungsi pada banyak pelancong yang tidak bersalah.

Cara Menghindari Penipuan Gelang?

Jangan mendapat cenderahati percuma, dan terus buka mata anda, dan dengan hormat menolak untuk menerima tawaran percuma daripada orang asing.

Nuremberg ke Prague Dengan Keretapi

Munich ke Prague Dengan Keretapi

Berlin ke Prague Dengan Keretapi

Vienna ke Prague Dengan Keretapi

 

8. Anak Pengemis

Berpakaian busuk, kotor, meminta wang atau makanan, anak yang meminta-minta itu adalah salah satu penipuan perjalanan yang memilukan di dunia. Dari Eropah ke China, ada kanak-kanak berdiri di tepi jalan, menyanyi untuk satu dolar di petak tengah, atau mengetuk tingkap teksi.

Selalunya kanak-kanak ini tidak hilang seperti yang mereka lihat, tetapi dihantar untuk memainkan peranan. Jelas sekali, ada kanak-kanak yang sangat memerlukan makanan dan pertolongan.

Cara Mengelakkan Penipuan Anak Yang Meminta?

Ini sukar kerana dunia ini penuh dengan kanak-kanak miskin yang tidak mempunyai pilihan lain selain mengemis. Walau bagaimanapun, anda boleh menawarkan untuk membelinya makanan atau bantuan dengan cara lain, daripada dengan memberi wang. Dengan cara ini, anda boleh memeriksa reaksi mereka, dan jika mereka benar-benar memerlukan atau hanya selepas dompet pelancong.

Luxembourg ke Colmar Dengan Keretapi

Luxembourg ke Brussels Dengan Keretapi

Antwerp ke Luxembourg dengan Keretapi

Metz ke Luxembourg dengan Keretapi

 

9. Perjalanan Menipu Untuk Dielakkan Di Seluruh Dunia: Tarikan Ditutup

Anda telah memeriksa waktu buka lebih awal, tetapi anda terkejut apabila anda tiba di kuil atau membeli-belah orang tempatan memberitahu anda bahawa ia sudah ditutup. kemudian, apabila mereka melihat kekecewaan anda, mereka menawarkan untuk membawa anda ke mercu tanda atau kedai lain yang hebat, malah lebih baik daripada yang tertutup.

Penduduk tempatan mungkin menawarkan pengembaraan yang luar biasa, tetapi mereka benar-benar menipu anda, dengan meminta bayaran masuk yang terlalu mahal, atau membawa anda membeli-belah di mana mereka mendapat komisen lemak.

Cara Mengelakkan Penipuan Perjalanan Ini?

Melawat tempat di luar jalan adalah indah, pastikan anda memeriksa persekitarannya dan jika ada alternatif. Sebagai tambahan, penyelidikan terlebih dahulu untuk tarikan terbaik yang mesti dilawati di Eropah. Sekiranya tarikannya percuma, maka tidak ada alasan untuk menggantinya dengan yang terlalu mahal, dan yang sama untuk kedai dengan ulasan hebat.

Zurich ke Lucerne Dengan Keretapi

Bern ke Lucerne Dengan Keretapi

Geneva ke Lucerne Dengan Keretapi

Konstanz ke Lucerne Dengan Keretapi

 

Tarikan Adalah Penipuan Perjalanan Tertutup

10. Biarkan Saya Mengambil Gambar Anda

Melancong secara solo boleh menjadi indah, dan kadang-kadang penuh dengan penyesalan tidak ada seorang pun dengan anda yang dapat membuat gambar media sosial yang sempurna. The Big Ben atau Firenze di latar belakang, anda melihat sekeliling dan kemudian mereka datang kepada anda menawarkan untuk mengambil gambar yang menakjubkan, dari sudut yang hebat.

2 beberapa saat kemudian kamera anda dan semua gambar hebat hilang, kerana orang asing yang cantik itu lari bersama mereka. Ini boleh berlaku di mana sahaja di dunia, kepada sesiapa, kerana apa kemungkinan ini akan berlaku? tetapi ia berlaku.

Cara Mengelakkan Penipuan Perjalanan Ini?

Cari pelancong lain, mungkin pengembara solo juga, atau pasangan. Ini adalah kaedah paling selamat untuk mendapatkan gambar yang sempurna dan menyimpan kamera, dan sebagai pertukaran, menawarkan untuk mengambil gambar mereka.

Salzburg ke Vienna Dengan Keretapi

Munich ke Vienna Dengan Keretapi

Graz ke Vienna Dengan Keretapi

Prague ke Vienna dengan Keretapi

 

Biarkan Saya Mengambil Gambar Penipuan Perjalanan Anda

11. Perjalanan Menipu Untuk Dielakkan Di Seluruh Dunia: The Switcheroo

Kaedah terbaik untuk mengurus wang ketika melakukan perjalanan adalah dengan mempunyai bil kecil sepanjang masa dengan anda. jika tidak, berhati-hati dengan bil yang besar, semasa membayar pemandu teksi atau di restoran tempatan. Anda mungkin memberikan sejumlah wang yang besar untuk pembayaran yang kecil, tetapi penerima akan berpura-pura menjatuhkan bil besar dan menukarnya dengan tagihan yang jauh lebih kecil. Dengan cara ini, mereka menukar pelancong.

Juruwang, pemandu teksi, atau pelayan, boleh menjadi pemain dalam penukaran switcheroo ini. Anda akan menjadi orang yang paling rugi di sini, jika tidak berhati-hati.

Cara Mengelakkan Penipuan Switcheroo?

Nyatakan jumlah bil yang anda berikan, dan ketahui perubahan yang seharusnya anda terima.

Lyon ke Toulouse Dengan Keretapi

Paris ke Toulouse Dengan Keretapi

Senang ke Toulouse Dengan Keretapi

Bordeaux ke Toulouse Dengan Keretapi

 

12. Penipuan Perjalanan Utama Untuk Dielakkan Di Seluruh Dunia: Pelajar Inggeris yang berminat

Mereka bertutur dalam Bahasa Inggeris tetapi meminta anda untuk mengajar mereka. Pelajar Inggeris yang bersemangat mengintai di kafe dan bar, akan memulakan perbualan mesra dengan anda, dan kemudian meminta anda pelajaran Bahasa Inggeris peribadi di bilik hotel anda.

Sekali di hotel, pelajar Inggeris yang bersemangat boleh berubah menjadi tidur malam, dan anda terjumpa dompet dan pasport yang dicuri. Yang benar adalah mustahil untuk meningkatkan kemahiran berbahasa dalam sekelip mata, malah seseorang mahu mempraktikkan Bahasa Inggeris mereka, pelajaran ini tidak harus berlaku di bilik hotel atau terlalu banyak alkohol.

Kesimpulannya, perjalanan pintar adalah cara terbaik untuk melakukan perjalanan hari ini, di mana sahaja di dunia. Sebabnya ialah penipuan perjalanan menjadi lebih sukar dan sukar untuk didedahkan. Yang dikatakan, tidak pernah lebih mudah untuk melakukan perjalanan ke seluruh dunia daripada hari ini.

Zurich ke Wengen Dengan Keretapi

Geneva ke Wengen Dengan Keretapi

Bern ke Wengen Dengan Keretapi

Basel ke Wengen Dengan Keretapi

 

di sini, di Save A Train, kami akan dengan senang hati membantu anda merancang Tempat-Tempat Menyeronokkan yang Anda mesti lawati dan menyelesaikan perjalanan anda dengan senang hati dengan mengelakkan Perjalanan Menipu.

 

 

Adakah anda mahu memasukkan catatan blog kami "12 Penipuan Perjalanan Utama Untuk Menghindari Di Seluruh Dunia" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Ftravel-scams-avoid-worldwide%2F- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)