Vrijeme za čitanje: 9 minuta
(Ažurirano: 03/09/2021)

Svijet je prekrasno mjesto, ali putnici koji prvi put putuju mogu upasti u turističke zamke i postati žrtve velikih prijevara s putovanjima. Ovo su 12 glavne putničke prijevare koje treba izbjeći širom svijeta; od Europe do Kine, i bilo gdje drugdje.

  • Željeznički promet je eko-friendly način za putovanja. Ovaj članak je napisan educirati o putovanja vlakom po uštedjeti vlak, U Web stranica najjeftinijih vlaka U svijetu.

 

1. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Nadoplata taksija - obilaznica

Gust promet, taksist koji vam govori gradske priče, a novi pogledi s prozora vrlo lako ulaze u prevaru putovanja s pretplatom taksija.

Putovanje taksijem čini se najudobnijoj turističkoj mogućnosti, ali može se ispostaviti kao jedna od najvažnijih svjetskih prijevara s putovanjima. Kao turist nećete znati najbrži i najbolji put od zračne luke do hotela, ili od jedne atrakcije do druge, tako da taksisti mogu slaviti u vaše ime i tražiti nečuvenu cijenu ili vas odvesti u ogroman zaobilazni put, za putovanje koje ne bi trebalo trajati više od 15 mene.

Kako izbjeći pretplatu taksija?

Unaprijed istražite prihvaćenu taksi stanicu u vašem turističko odredište. Dodatno, pobrinite se da imate izvrsnu aplikaciju za karte, za to nije potreban Wi-Fi, tako da cijelo vrijeme možete provjeriti rutu, i što je najvažnije, odaberite pouzdanu taksi tvrtku, ili putovati vlakom.

Basel do Interlakena vlakom

Ženeva do Zermatta vlakom

Bern do Zermatta vlakom

Luzern do Zermatta vlakom

 

2. Izlijevanje na vašu odjeću - trik goluba

Ako planirate putovati u Argentinu, na primjer, trebali biste biti svjesni izlijevanja golubova na putovanju s odjećom. Ova vrsta prijevara s putovanjima vrlo je popularna u Buenos Airesu, kad vam priđe ljubazni mještanin, želeći pomoći jer se po vašoj odjeći prosulo.

Zamislite da se divite središtu grada ili imate sjajan dan u parku, osvrćući se oko sebe, i odjednom vam priđe prijateljski neznanac, dajući vam do znanja da se na vašoj odjeći prosulo ulje. Stavili ste torbu na zemlju, začuđeno se osvrnite tražeći izlijevanje, a u međuvremenu putovnica, novčanik, i sva vaša dragocjena pripadnost je nestala.

Kako izbjeći prelijevanje prevare na putovanju odjeće?

Istražujte poput lokalnog stanovništva, budite svjesni svoje okoline, i pokušajte zadržati pogled.

Luzern do Lauterbrunnena vlakom

Ženevom do Lauterbrunnena vlakom

Luzern vlakom do Interlakena

Zürich do Interlakena vlakom

 

 

3. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: ATM putnička prijevara

Novac okreće svijet, pa očito jedna od najvažnijih svjetskih prijevara na putu uključuje novac. Jedna od najvećih putničkih prevara na svijetu je prijevara s bankomatima kada uklonjivi čitač kreditnih kartica u osnovi kopira vaše vjerodajnice, a zatim ih koristi da očisti sav saldo.

Kako izbjeći prijevaru s bankomatima?

Ako je prijeko potrebno, izvlačiti novac iz velike i poznate banke bankomata. U glavne banke u Europi, postoji sigurnost, pa su šanse za pristup čitačima ATM kartica blizu nule.

München do Hallstatta vlakom

Innsbruck do Hallstatta vlakom

Passau do Hallstatta vlakom

Rosenheim do Hallstatta vlakom

 

4. Bump And Grab

Jedna od klasičnih putničkih prevara na svijetu, bump and grab su popularni na javni prijevoz, i u znamenitostima. Slučajno ste u vlaku, metro, ili čekajući na praškom trgu slavni sat kad odjednom netko slučajno naleti na vas.

Iako to može biti nesreća, vjerojatnije je da će to biti planirana naleta džeparoša. To može biti djelić sekunde, a “Oprosti”, i tvoj novčanik, Gledati, ili su nestali nakit. Prevara s bump and grab je jedna od najvažnijih stvari koje trebate biti svjesni kada putuju u Europi.

Kako izbjeći udarac i grabež?

Ostavite dragocjene stvari u hotelskoj sobi, i raširite sve što nosite sa sobom: novčanik u unutarnjem džepu jakne, na primjer.

Lyon do Nice vlakom

Pariz do Nice vlakom

Cannes do Pariza vlakom

Cannes do Lyona vlakom

 

Putnička prevara i grabež u prepunom prostoru

 

5. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Roj

Slično udarcu i hvatanju, prevara roja, je kad vas iznenada pretrpi skupina stranaca, pa to vam izgledaju stranci. Zapravo, ti se stranci prilično dobro poznaju, i lijepo isplanirao čudan susret, ili roj. Na ovaj način izgleda potpuno nevino, dok ste okruženi i džepareni.

To se obično događa na prepunom mjestu, gdje se ova skupina stapa s gužvom i kaosom. Počinju se kretati oko vas i zapravo vam odvlače pažnju dok se ostali hvataju za sve. Čuvanje gotovine na jednom mjestu jedno je od 10 putničke pogreške koje biste trebali izbjegavati u Europi.

Kako izbjeći prevaru s rojem?

Jednostavno se držite podalje od gužve, i zatvori kaput, ili pripazite na svoje stvari, po mogućnosti, stavite bilo koju torbu pred sebe.

Amsterdam do Pariza vlakom

London do Pariza vlakom

Rotterdam do Pariza vlakom

Bruxelles do Pariza vlakom

 

Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Roj u Milanu, Italija

6. Domaćini ljubazni

Lijepa i ljubazna neznanka poznata je putnička prevara širom svijeta. Bilo da šetate Crvenim trgom ili Parizom, uvijek će se naći ljubazni mještani koji će im pružiti pomoć kako bi došli do Eiffelovog tornja ili vam pokazali dobar provod po gradu.

povrh toga, oni će biti tako korisni u prikazivanju svih sjajnih klubova okolo, da ćete prijevaru tek sljedeće jutro, buditi se, i primijetivši da je vaš novac nestao. Tako, primjerice samostalno putovanje, širom svijeta može biti izvanredna prilika za susret s lokalnim stanovništvom, ali može se pretvoriti i u vašu najgoru noćnu moru.

Kako izbjeći prijateljsku lokalnu prijevaru?

Upoznati lokalce na svojim putovanjima je sjajno, i jedno od najboljih iskustava. Međutim, pazi kome vjeruješ, i provesti noći s. Avantura u čudnoj zemlji može se brzo pretvoriti u katastrofu, zato budite oprezni.

Milano do Venecije vlakom

Firenca do Venecije vlakom

Bologna do Venecije vlakom

Treviso do Venecije vlakom

 

7. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Prevara s narukvicama

Besplatno suveniri iz strane zemlje zvuči nevjerojatno, ali zapravo ne postoje besplatne stvari na svijetu u kojem živimo. Stoga, ne nasjedajte na prevaru s besplatnim narukvicama koja obično uključuje lokalnu ženu koja vam se obraća nasmiješena, da staviš narukvicu na zglob.

Smiley i ljubazan, ponudit će vam autentične narukvice ili ogrlice koje ćete ponijeti kući, dok cijelo vrijeme njihova druga ruka poseže za vašim novčanikom, i nakit. Nuditi nešto lijepo i besplatno velika je smetnja i djeluje na mnoge nevine turiste.

Kako izbjeći prevaru s narukvicama?

Ne nasjedajte na besplatne suvenire, i samo drži oči otvorene, i ljubazno odbijaju prihvatiti bilo koju besplatnu ponudu stranaca.

Nürnberg do Praga vlakom

München do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

8. Prosjačko dijete

Odjeven u bijednu odjeću, prljav, moleći za novac ili hranu, prosjačko dijete jedna je od potresnih putničkih prevara na svijetu. Od Europe do Kine, pokraj ceste stoje djeca, pjevajući za dolar na središnjim trgovima, ili tapkanje po prozoru taksija.

Ta djeca najčešće nisu toliko izgubljena kako izgledaju, ali su poslani da igraju ulogu. Očito, postoje djeca koja zaista trebaju hranu i pomoć.

Kako izbjeći prevaru s prosjačkim djetetom?

Ovo je zeznuto jer je svijet prepun siromašne djece koja nemaju drugu mogućnost nego prositi. Međutim, možete im ponuditi da im kupite obrok ili pomoći na drugi način, nego davanjem novca. Ovuda, možete provjeriti njihovu reakciju, i ako su uistinu u potrebi ili odmah nakon novčanika turista.

Luksemburg do Colmara vlakom

Luksemburg do Bruxellesa vlakom

Antwerpen do Luksemburga vlakom

Metz do Luksemburga vlakom

 

9. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Atrakcija je zatvorena

Unaprijed ste provjerili radno vrijeme, ali na vaše iznenađenje kada stignete u hram ili u trgovinu, mještanin vam kaže da je zatvoren. Zatim, kad vide tvoje razočaranje, nude vas odvesti do druge fantastične znamenitosti ili trgovine, čak i bolja od one zatvorene.

Mještani mogu ponuditi nevjerojatnu avanturu, ali zapravo vas otimaju, traženjem preskupe ulaznice, ili vas odvesti u kupovinu gdje dobivaju masnu proviziju.

Kako izbjeći ovu turističku prevaru?

Gostujući mjesta izvan utabane staze je divno, samo provjerite okolinu i postoje li alternative. U Dodatku, unaprijed istražite najbolje atrakcije za posjetiti u Europi. Ako je atrakcija besplatna, onda nema razloga da ga zamijenimo preskupim, a isto za trgovine s izvrsnim kritikama.

Vlakom od Züricha do Luzern

Bern do Luzern vlakom

Ženeva do Luzern vlakom

Konstanz do Luzern vlakom

 

Atrakcija je zatvorena putnička prijevara

10. Dopustite mi da vas fotografiram

Putovanje solo može biti prekrasno, a ponekad puni žaljenja s vama nema nikoga tko bi stvorio savršenu sliku na društvenim mrežama. Big Ben ili Firenze u pozadini, you look around and then they come up to you offering to take an amazing picture, iz velikog kuta.

2 sekunde kasnije nestali su vaš fotoaparat i sve sjajne slike, jer je dražesni neznanac pobjegao s njima. To se može dogoditi bilo gdje u svijetu, bilo kome, jer kakve su šanse da će se to dogoditi? ali ima.

Kako izbjeći ovu turističku prevaru?

Potražite druge turiste, možda i solo putnici, ili parovi. Ovo je najsigurniji način za dobivanje savršene slike i zadržavanje fotoaparata, a u zamjenu, ponudite da ih fotografirate.

Salzburg do Beča vlakom

München do Beča vlakom

Graz do Beča vlakom

Prag do Beča vlakom

 

Dopustite mi da se fotografiram Putničke prevare

11. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Switcheroo

Najbolji način rukovanja novcem na putovanju je imati male novčanice stalno sa sobom. Inače, budite oprezni s velikim računima, prilikom plaćanja taksista ili u lokalnim restoranima. Možda dajete veliki račun za malu uplatu, ali prijamnici će se pretvarati da ispuštaju veliki račun i mijenjaju ga za mnogo manji račun. Ovuda, oni razmjenjuju turista.

Blagajnici, taksisti, ili konobari, mogu biti igrači u ovoj premjeni. Ti ćeš ovdje biti veliki gubitnik, ako nije oprezan.

Kako izbjeći prevaru Switcheroo?

Navedite iznos računa koji dijelite, i znati promjenu koju biste trebali dobiti natrag.

Lyon do Toulousea vlakom

Pariz do Toulousea vlakom

Lijepo do Toulousea vlakom

Bordeaux do Toulousea vlakom

 

12. Glavne putničke prijevare koje treba izbjeći širom svijeta: Nestrpljivi studenti engleskog jezika

Govore slomljeni engleski, ali mole vas da ih naučite. Nestrpljivi studenti engleskog vrebaju po kafićima i barovima, započet će prijateljski razgovor s vama, a zatim vas zamolite za privatnu lekciju engleskog u vašoj hotelskoj sobi.

Jednom u hotelu, željni engleski student može se pretvoriti u noćnu kapu, a ti se probudiš s ukradenim novčanikom i putovnicom. Istina je da je nemoguće preko noći poboljšati jezičnu vještinu, pa čak i netko želi vježbati svoj engleski, ova se lekcija ne mora dogoditi u hotelskoj sobi ili uz alkohol.

U zaključku, pametno putovanje je najbolji način putovanja ovih dana, svugdje u svijetu. Razlog je taj što se putničke prevare sve teže otkrivaju. To se kaže, nikada nije bilo lakše putovati oko svijeta nego danas.

Zürich do Wengena vlakom

Ženeva do Wengena vlakom

Bern do Wengena vlakom

Basel do Wengena vlakom

 

ovdje na Spremi Vlak, rado ćemo vam pomoći planirati vaša zabavna mjesta za posjet i sretno završiti putovanje izbjegavajući prijevare na putovanjima.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu "12 glavnih putničkih prevara koje treba izbjeći širom svijeta" na svoju web stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhr%2Ftravel-scams-avoid-worldwide%2F- (Spustite se malo vidjeti Embed Code)