Läsningstid: 9 minuter
(Senast uppdaterad: 03/09/2021)

Världen är en vacker plats, men förstagångsresenärer kan hamna i turistiska fällor och bli offer för stora resebedrägerier. Dessa är de 12 stora resebedrägerier för att undvika över hela världen; från Europa till Kina, och någon annanstans.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Resebedrägerier ska undvikas över hela världen: Taxiöverbelastningen - omväg

Tung trafik, taxichauffören berättar historier om staden, och nya vyer från fönstret gör det väldigt lätt att falla in i taxiförbrukningen.

Att ta sig runt med taxi verkar som det mest bekväma resealternativet som turist, men det kan visa sig vara en av de största resebedrägerna världen över. Som turist vet du inte den snabbaste och bästa vägen från flygplatsen till hotellet, eller från en attraktion till en annan, så taxichaufförerna kan fira för dina räkning och be om en upprörande hastighet eller ta dig med på en enorm omväg, för en resa som inte ska ta mer än 15 mig.

Hur man undviker taxitillägget?

Undersök i förväg om den accepterade taxitaxan i din rese destination. Dessutom, se till att du har en bra kartapp, det kräver inte Wi-Fi, så att du alltid kan kontrollera rutten, och viktigast av allt, välj ett pålitligt taxiföretag, eller resa med tåg.

Basel till Interlaken med ett tåg

Genève till Zermatt med tåg

Bern till Zermatt med tåg

Lucerne till Zermatt med tåg

 

2. Spillet på dina kläder - Pigeon Trick

Om du planerar att resa till Argentina, till exempel, du bör vara medveten om duvspillet på dina klädresor. Denna typ av resebedrägeri är mycket populär i Buenos Aires, när en vänlig lokal kommer närmar sig dig, vill hjälpa till eftersom det finns spill över dina kläder.

Tänk dig att du beundrar stadens centrum eller har en fantastisk dag i parken, kollar runt, och plötsligt kommer en vänlig främling fram till dig, att låta dig veta att det finns spill över dina kläder. Du lägger påsen på marken, titta förvånad över spillet, och under tiden passet, plånbok, och allt ditt dyrbara tillhörighet är borta.

Hur man undviker spill på klädresebuffen?

Utforska som en lokal, var medveten om din omgivning, och försök hålla ögonen framför.

Lucerne till Lauterbrunnen med tåg

Genève till Lauterbrunnen med ett tåg

Lucerne till Interlaken med ett tåg

Zürich till Interlaken med ett tåg

 

 

3. Resebedrägerier ska undvikas över hela världen: ATM Travel Scam

Pengar får världen att gå runt, så uppenbarligen innebär en av de största resebedrägerierna i världen pengar. En av de största resebedrägerierna i världen är ATM-bluffen när en avtagbar kreditkortsläsare i princip kopierar dina uppgifter och sedan använde dem för att rensa hela ditt saldo.

Hur man undviker ATM-bluff?

Om det är absolut nödvändigt, dra pengar från en stor och känd bankomat. I större banker i Europa, det finns säkerhet, så chanserna att få tillgång till ATM-kortläsare är nära noll.

München till Hallstatt med tåg

Innsbruck till Hallstatt med tåg

Passau till Hallstatt med tåg

Rosenheim till Hallstatt med tåg

 

4. Bump And Grab

En av de klassiska resebedrägerierna i världen, bump och grab är populära på kollektivtrafik, och i landmärken. Du är i tåget, metro, eller väntar på Prags torg för den berömda klockan när helt plötsligt någon stöter på dig av misstag.

Även om det kan vara en olycka, det är mer sannolikt att det är en planerad bump-in med ficktjuvar. Det kan vara en delning av en sekund, en “förlåt”, och din plånbok, Kolla på, eller smycken är borta. Bump and grab scam är en av de viktigaste sakerna att vara medveten om när reser i Europa.

Hur man undviker stötar och grepp?

Lämna värdefulla ägodelar på hotellrummet, och sprida allt du tar med dig: plånbok i en intern jacka ficka till exempel.

Lyon till Nice med ett tåg

Paris till Nice med ett tåg

Cannes till Paris med ett tåg

Cannes till Lyon med tåg

 

En Travel Scam Bump And Grab i ett trångt utrymme

 

5. Resebedrägerier ska undvikas över hela världen: Svärmen

Liknar bump och grab, svärmbedrägeriet, är när du plötsligt är trångt av en grupp främlingar, ja det ser främlingar ut för dig. Faktiskt, dessa främlingar känner varandra ganska bra, och vackert planerat ett konstigt möte, eller svärm. På det här sättet ser det helt oskyldigt ut, medan du är omgiven och ficktjuv.

Detta händer vanligtvis på en trång plats, där denna grupp smälter in i mängden och kaoset. De börjar röra sig runt dig och distraherar dig faktiskt när de andra tar tag i allt. Att hålla dina kontanter på ett ställe är en av de 10 resefel du bör undvika i Europa.

Hur man undviker Swarm Scam?

Håll dig bara borta från folkmassorna, och blixtlås, eller håll koll på dina tillhörigheter, företrädesvis, placera någon väska framför dig.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

Resebedrägerier ska undvikas över hela världen: Svärmen i Milano, Italien

6. Den vänliga lokalen

Den vackra och vänliga främlingen är en berömd resebuff över hela världen. Oavsett om du går på Röda torget eller Paris, Det kommer alltid att finnas en vänlig lokal som erbjuder deras hjälp för att nå Eiffeltornet eller visa dig en bra tid runt i stan.

Dessutom, de kommer att vara så hjälpsamma att visa alla de stora klubbarna runt, att du bara kommer att bluffa nästa morgon, vakna, och att lägga märke till dina pengar är borta. Således, till exempel en ensamresa, över hela världen kan vara en extraordinär chans att träffa lokalbefolkningen, men det kan också bli din värsta mardröm.

Hur man undviker den vänliga lokala resesvindeln?

Att träffa lokalbefolkningen på dina resor är fantastiskt, och en av de bästa upplevelserna. dock, var försiktig med vem du litar på, och tillbringa nätter med. Ett äventyr i ett konstigt land kan snabbt bli en katastrof, så var försiktig.

Milano till Venedig med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Bologna till Venedig med tåg

Treviso till Venedig med tåg

 

7. Resebedrägerier ska undvikas över hela världen: Armbandet bluff

Fri souvenirer från ett främmande land låter fantastiskt, men det finns inte riktigt gratis saker i världen vi lever i. Därför, fall inte för gratis armbandsbedrägeri som vanligtvis innebär att en lokal kvinna närmar dig leende, att sätta ett armband på din handled.

Smiley och vänlig, de kommer att erbjuda dig äkta armband eller halsband att ta med hem, medan hela tiden deras andra hand når din plånbok, och smycken. Att erbjuda något vackert och gratis är en stor distraktion och fungerar på många oskyldiga turister.

Hur man undviker armbandbedrägeriet?

Fall inte för gratis souvenirer, och håll ögonen öppna, och vägra att acceptera gratis erbjudanden från främlingar.

Nürnberg till Prag med tåg

München till Prag med ett tåg

Berlin till Prag med ett tåg

Wien till Prag med ett tåg

 

8. Det tiggande barnet

Klädd i eländiga kläder, smutsig, tigger om pengar eller mat, det tiggande barnet är en av de hjärtskärande resebedrägerierna i världen. Från Europa till Kina, det finns barn som står vid sidan av vägen, sjunger för en dollar på centrala torg, eller knacka på taxifönstret.

Oftast är dessa barn inte så förlorade som de ser ut, men skickades för att spela en roll. Självklart, det finns barn som verkligen behöver mat och hjälp.

Hur man undviker den tiggande barnbedrägeriet?

Detta är knepigt eftersom världen är full av fattiga barn som inte har något annat alternativ än att tigga. dock, Du kan erbjuda dig att köpa en måltid eller hjälp på annat sätt, än genom att ge pengar. Den här vägen, du kan kontrollera deras reaktion, och om de verkligen är i nöd eller precis efter turistens plånbok.

Luxemburg till Colmar med tåg

Luxemburg till Bryssel med ett tåg

Antwerpen till Luxemburg med ett tåg

Metz till Luxemburg med ett tåg

 

9. Resebedrägerier ska undvikas över hela världen: Attraktion är stängd

Du kontrollerade öppettiderna i förväg, men till din förvåning när du anländer till templet eller handlar en lokal säger att det är stängt. Sedan, när de ser din besvikelse, de erbjuder att ta dig till ett annat fantastiskt landmärke eller butik, ännu bättre än den stängda.

Lokalbefolkningen kan erbjuda ett fantastiskt äventyr, men de sliter faktiskt av dig, genom att be om en dyr entréavgift, eller tar dig till shopping där de får en fet provision.

Hur man undviker denna resebedrägeri?

Besöker platser utanför misshandlad väg det är underbart, se bara till att kontrollera omgivningen och om det finns alternativ. Dessutom, undersök i förväg de bästa attraktionerna att besöka i Europa. Om attraktionen är gratis, då finns det ingen anledning att ersätta den med en för dyr, och detsamma för butiker med bra recensioner.

Zürich till Lucerne med tåg

Bern till Lucerne med ett tåg

Genève till Lucerne med tåg

Konstanz till Lucerne med ett tåg

 

Attraktion är stängd Resebuff

10. Låt mig ta din bild

Att resa ensam kan vara underbart, och ibland full av ånger finns det ingen med dig som gör den perfekta bilden av sociala medier. Big Ben eller Firenze i bakgrunden, du tittar omkring och sedan kommer de fram till dig och erbjuder dig att ta en fantastisk bild, från en stor vinkel.

2 sekunder senare är din kamera och alla fantastiska bilder borta, för att den härliga främlingen sprang iväg med dem. Detta kan hända var som helst i världen, till någon, för vad är oddsen detta kommer att hända? men det gör det.

Hur man undviker denna resebedrägeri?

Leta efter andra turister, kanske ensamresenärer också, eller par. Detta är det säkraste sättet att få den perfekta bilden och behålla kameran, och i utbyte, erbjuder att ta deras bild.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

Låt mig ta dina bilder Resebedrägerier

11. Resebedrägerier ska undvikas över hela världen: Switcheroo

Det bästa sättet att hantera pengar när du reser är att ha små räkningar med dig hela tiden. Annat, var försiktig med stora räkningar, när du betalar taxichaufförer eller på lokala restauranger. Du kan ge en stor räkning för en mindre betalning, men mottagarna låtsas släppa den stora räkningen och ändra den för s mycket mindre räkning. Den här vägen, de byter turist.

Kassör, taxichaufförer, eller servitörer, kan vara spelarna i denna switcheroo-bluff. Du kommer att bli den stora förloraren här, om inte försiktig.

Hur man undviker Switcheroo-bluffen?

Ange beloppet på räkningen du delar ut, och känner till den förändring du ska få tillbaka.

Lyon till Toulouse med tåg

Paris till Toulouse med tåg

Trevligt att Toulouse med ett tåg

Bordeaux till Toulouse med tåg

 

12. Stora resebedrägerier som ska undvikas över hela världen: Ivrig engelska studenter

De talar trasig engelska men ber dig att lära dem. De ivriga engelska studenterna lurar på kaféer och barer, kommer att starta en vänlig konversation med dig, och be dig sedan om en privat lektion i engelska på ditt hotellrum.

En gång på hotellet, den ivriga engelska studenten kan förvandlas till en nattlucka, och du vaknar upp till en stulen plånbok och ett pass. Sanningen är att det är omöjligt att förbättra en språkkunskap över natten, och även någon vill öva sin engelska, den här lektionen behöver inte hända på hotellrummet eller på grund av alkohol.

Sammanfattningsvis, smart resa är det bästa sättet att resa idag, överallt i världen. Anledningen är att resebedrägerier blir svårare och svårare att avslöja. Med det sagt, det har aldrig varit lättare att resa runt i världen än idag.

Zürich till Wengen med ett tåg

Genève till Wengen med tåg

Bern till Wengen med tåg

Basel till Wengen med tåg

 

Här på Spara A Train, Vi hjälper dig gärna med att planera dina roliga platser att besöka och avsluta din resa lyckligt genom att undvika resebedrägerier.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "12 stora resebedrägerier som ska undvikas över hela världen" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Ftravel-scams-avoid-worldwide%2F- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)