Време за четене: 9 минути
(Последната актуализация на: 03/09/2021)

Светът е красиво място, но пътуващите за първи път могат да попаднат в туристически капани и да станат жертви на големи туристически измами. Тези са 12 големи измами за пътуване, за да се избегнат по целия свят; от Европа до Китай, и навсякъде другаде.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, Най- Уебсайт на най-евтините влакове В света.

 

1. Пътувайте с измами, които да избягвате по целия свят: Таксито за такси - отклонение

Интензивен трафик, таксиметровият шофьор, който ви разказва градските приказки, и новите гледки от прозореца улесняват попадането в измамата с такси за презареждане на такси.

Придвижването с такси изглежда като най-удобният вариант за пътуване като турист, но може да се окаже една от най-големите измами за пътувания в световен мащаб. Като турист няма да знаете най-бързия и най-добрия маршрут от летището до хотела, или от една атракция към друга, така че таксиметровите шофьори могат да празнуват от ваше име и да поискат скандална ставка или да ви отведат по огромен начин, за пътуване, което трябва да продължи не повече от 15 мен.

Как да избегнем таксата за такси?

Проучете предварително за приетата таксиметрова такса във вашия пътуване дестинация. Допълнително, уверете се, че имате страхотно приложение за карти, което не изисква Wi-Fi, за да можете да проверявате маршрута по всяко време, и най-важното, изберете надеждна таксиметрова компания, или пътувайте с влак.

Базел до Интерлакен с влак

Женева до Цермат с влак

Берн до Цермат с влак

Люцерн до Цермат с влак

 

2. Разливът върху дрехите ви - трик с гълъби

Ако планирате да пътувате до Аржентина, например, трябва да сте наясно с изливането на гълъби върху измамата ви за пътуване с дрехи. Този тип измами с пътувания са много популярни в Буенос Айрес, когато приятелски местен дойде при вас, които искат да помогнат, тъй като дрехите ви се разливат.

Представете си, че се любувате на центъра на града или имате страхотен ден в парка, оглеждам се, и изведнъж приятелски непознат идва при вас, да ви уведомим, че по различните ви дрехи има разлив. Слагаш чантата на сушата, огледайте се смаяни за разлива, а междувременно паспорта, портфейл, и всичките ви скъпоценни принадлежности са изчезнали.

Как да избегнем разлива на дрехите за пътуване с измама?

Изследвайте като местен, бъдете наясно с обкръжението си, и се опитайте да държите очите си напред.

Люцерн до Лаутербрунен с влак

Женева до Лаутербрунен с влак

Люцерн до Интерлакен с влак

Цюрих до Интерлакен с влак

 

 

3. Пътувайте с измами, които да избягвате по целия свят: Измамата за пътуване с банкомат

Парите правят света кръгъл, така че очевидно една от най-големите измами за пътувания в света включва пари. Една от най-големите измами в световен мащаб е измамата с банкомати, когато сменяем четец на кредитни карти основно копира вашите идентификационни данни и след това ги използва, за да изчисти целия ви баланс.

Как да избегнем измамата с банкомати?

Ако е абсолютно необходимо, теглете пари от голяма и известна банка за банкомати. в големи банки в Европа, има сигурност, така че шансовете за достъп до четци на ATM карти са близки до нулата.

Мюнхен до Халщат с влак

Инсбрук до Халщат с влак

Пасау до Халщат с влак

Розенхайм до Халщат с влак

 

4. Bump And Grab

Една от класическите измами за пътувания в света, bump и grab са популярни в публичен транспорт, и в забележителности. Случайно сте във влака, метро, или чакане на площада в Прага за известния часовник, когато изведнъж някой случайно се блъска във вас.

Макар че може да е инцидент, по-вероятно е да бъде планирано наблъскване с джебчийство. Може да е частица от секундата, а “съжалявам”, и портфейла ви, гледам, или бижутата са изчезнали. Измамата с бум и грабване е едно от най-важните неща, за които трябва да сте наясно кога пътуване в Европа.

Как да избегнем удара и грабването?

Оставете ценни вещи в хотелската стая, и разпространявайте всичко, което вземате със себе си: портфейл във вътрешен джоб на сакото например.

Лион до Ница с влак

Париж до Ница с влак

Кан до Париж с влак

Кан до Лион с влак

 

Пътуване и измама в претъпкано пространство

 

5. Пътувайте с измами, които да избягвате по целия свят: Роякът

Подобно на бум и хващане, измамата с роя, е когато изведнъж сте претъпкани от група непознати, добре, че ви изглеждат непознати. Всъщност, тези непознати се познават доста добре, и прекрасно планира странна среща, или рояк. По този начин изглежда напълно невинно, докато сте заобиколени и джебчийски.

Това обикновено се случва на многолюдно място, където тази група се смесва с тълпата и хаоса. Те започват да се движат около вас и всъщност ви разсейват, докато останалите хващат всичко. Да държите парите си на едно място е едно от 10 грешки при пътуване, които трябва да избягвате в Европа.

Как да избегнем измамата с рояка?

Просто се пазете от тълпите, и закопчайте ципа на палтото си, или следете вещите си, за предпочитане, поставете всяка чанта пред себе си.

Амстердам до Париж с влак

Лондон до Париж с влак

Ротердам до Париж с влак

Брюксел до Париж с влак

 

Пътувайте с измами, които да избягвате по целия свят: Роят в Милано, Италия

6. Приветливият местен

Красивият и приятелски настроен непознат е известна измама за пътувания в цял свят. Независимо дали се разхождате по Червения площад или Париж, винаги ще има приятелски настроен местен жител, който да им помогне да стигнете до Айфеловата кула или да ви покажат добре време из града.

освен това, те ще бъдат толкова полезни при показване на всички страхотни клубове наоколо, че ще измама само на следващата сутрин, събуждам се, и да забележите, че парите ви са изчезнали. По този начин, самостоятелно пътуване например, по целия свят може да бъде изключителен шанс да се срещнете с местните жители, но може да се превърне и в най-лошия ви кошмар.

Как да избегнем приятелската измама за местни пътувания?

Срещата с местните на пътуванията ви е страхотна, и едно от най-добрите преживявания. въпреки това, бъдете внимателни на кого имате доверие, и прекарват нощи с. Приключение в странна страна може бързо да се превърне в бедствие, така че бъдете предпазливи.

Милано до Венеция с влак

Флоренция до Венеция с влак

Болоня до Венеция с влак

Тревизо до Венеция с влак

 

7. Пътувайте с измами, които да избягвате по целия свят: Измамата с гривни

Безплатно сувенири от чужда държава звучи невероятно, но няма наистина безплатни неща в света, в който живеем. Следователно, не си падайте по измамата с безплатни гривни, която обикновено включва местна жена, която се приближава до вас усмихната, за да сложите гривна на китката си.

Усмихнати и приятелски настроени, те ще ви предложат автентични гривни или колиета, които да вземете вкъщи, докато през цялото време другата им ръка посяга към портфейла ви, и бижута. Предлагането на нещо красиво и безплатно е голямо разсейване и работи върху много невинни туристи.

Как да избегнем измамата с гривни?

Не си падайте по безплатни сувенири, и просто дръжте очите си отворени, и любезно отказва да приема безплатни предложения от непознати.

Нюрнберг до Прага с влак

Мюнхен до Прага с влак

Берлин до Прага с влак

Виена до Прага с влак

 

8. Просещото дете

Облечен в нещастни дрехи, мръсен, просия за пари или храна, просещото дете е една от сърцераздирателните пътуващи измами в света. От Европа до Китай, има деца, които стоят отстрани на пътя, пеейки за долар на централните площади, или докосване на прозореца на таксито.

Най-често тези деца не са толкова изгубени, колкото изглеждат, но бяха изпратени да играят роля. очевидно, има деца, които наистина се нуждаят от храна и помощ.

Как да избегнем измамата с просещото дете?

Това е сложно, защото светът е пълен с бедни деца, които нямат друга възможност освен да просят. въпреки това, можете да им предложите да им купите храна или да помогнете по друг начин, отколкото чрез даване на пари. Насам, можете да проверите реакцията им, и ако наистина са в нужда или непосредствено след портфейла на туриста.

Люксембург до Колмар с влак

Люксембург до Брюксел с влак

Антверпен до Люксембург с влак

Мец до Люксембург с влак

 

9. Пътувайте с измами, които да избягвате по целия свят: Атракцията е затворена

Проверихте работното време предварително, но за ваша изненада, когато пристигнете в храма или пазарувате, местен ви казва, че е затворен. Тогава, когато видят разочарованието ти, те предлагат да ви отведат до друга фантастична забележителност или магазин, дори по-добре от затворения.

Местните могат да предложат невероятно приключение, но те всъщност ви изтръгват, като поискате скъпа входна такса, или да ви заведе да пазарувате, където получават тлъста комисионна.

Как да избегнем тази измама с пътувания?

Гостуващ места извън утъпкания път е прекрасно, просто не забравяйте да проверите околността и дали има алтернативи. В допълнение, предварително проучете най-добрите атракции за посещение в Европа. Ако атракцията е безплатна, тогава няма причина да го заменим с надценен, и същото за магазини със страхотни отзиви.

Цюрих до Люцерн с влак

Берн до Люцерн с влак

Женева до Люцерн с влак

Констанц до Люцерн с влак

 

Атракцията е затворена измама за пътуване

10. Позволете ми да ви снимам

Пътуването самостоятелно може да бъде прекрасно, а на моменти пълни със съжаление с вас няма никой, който да направи перфектната картина в социалните медии. Биг Бен или Firenze на заден план, you look around and then they come up to you offering to take an amazing picture, от голям ъгъл.

2 секунди по-късно камерата и всички страхотни снимки са изчезнали, защото прекрасният непознат избяга с тях. Това може да се случи навсякъде по света, на никого, защото какви са шансовете това да се случи? но го прави.

Как да избегнем тази измама с пътувания?

Потърсете други туристи, може би и самостоятелни пътешественици, или двойки. Това е най-безопасният начин да получите перфектната картина и да запазите камерата, и в замяна, предлагат да ги снимат.

Залцбург до Виена с влак

Мюнхен до Виена с влак

Грац до Виена с влак

Прага до Виена с влак

 

Позволете ми да направя вашата снимка Измами за пътуване

11. Пътувайте с измами, които да избягвате по целия свят: Switcheroo

Най -добрият начин да боравите с пари по време на пътуване е да имате малки сметки през цялото време. В противен случай, бъдете внимателни с големи сметки, при плащане на таксиметрови шофьори или в местни ресторанти. Може да давате голяма сметка за малко плащане, но приемниците ще се преструват, че изпускат голямата сметка и ще я сменят за много по-малка сметка. Насам, те обменят туристически.

Касиери, таксиметрови шофьори, или сервитьори, могат да бъдат играчите в тази измама с превключватели. Тук ще бъдеш големият губещ, ако не е внимателен.

Как да избегнем измамата Switcheroo?

Посочете сумата на сметката, която раздавате, и да знаете промяната, която трябва да получите обратно.

Лион до Тулуза с влак

Париж до Тулуза с влак

Хубаво до Тулуза с влак

Бордо до Тулуза с влак

 

12. Основни измами с пътувания, за да се избягват по целия свят: Нетърпеливи студенти по английски

Те говорят счупен английски, но ви молят да ги научите. Нетърпеливите английски студенти дебнат по кафенета и барове, ще започне приятелски разговор с вас, и след това да ви помолим за частен урок по английски във вашата хотелска стая.

Веднъж в хотела, нетърпеливият английски студент може да се превърне в нощна шапка, и се събуждате с откраднат портфейл и паспорт. Истината е, че е невъзможно да се подобрят езиковите умения за една нощ, и дори някой иска да практикува английски, този урок не трябва да се случва в хотелската стая или с алкохол.

В заключение, интелигентното пътуване е най-добрият начин за пътуване в наши дни, навсякъде по света. Причината е, че измамите с пътувания стават все по-трудни и по-трудни за разкриване. Това се казва, никога не е било по-лесно да обикаляте света, отколкото днес.

Цюрих до Венген с влак

Женева до Венген с влак

Берн до Венген с влак

Базел до Венген с влак

 

Тук, в Save A Train, ние ще се радваме да ви помогнем да планирате вашите забавни места за посещение и да завършите пътуването си щастливо, като избягвате измами при пътуване.

 

 

Искате ли да вградите публикацията си в блога „12 основни измами за пътувания, за да се избягват по целия свят“ на вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Ftravel-scams-avoid-worldwide%2F– (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/ru_routes_sitemap.xml, и можете да промените / RU до / FR / или де и повече езици.