Čas branja: 9 minut
(Zadnja posodobitev: 24/12/2021)

Svet je čudovit kraj, toda potniki prvič lahko zaidejo v turistične pasti in postanejo žrtve večjih potovalnih prevar. To so 12 pomembne prevare s potovanji, da bi se jim izognili po vsem svetu; od Evrope do Kitajske, in kjer koli drugje.

 

1. Potovalne prevare, da se izognete po vsem svetu: Preplačilo taksija - obvoz

Gost promet, taksist, ki vam govori mestne pravljice, in novi pogledi z okna zelo enostavno padejo v prevaro potovanja s čezmernim taksijem.

Vožnja s taksijem se zdi turistično najudobnejša potovalna možnost, lahko pa se izkaže za eno najpomembnejših potovalnih prevar po vsem svetu. Kot turist ne boste poznali najhitrejše in najboljše poti od letališča do hotela, ali od ene atrakcije do druge, tako lahko taksisti praznujejo v vašem imenu in zahtevajo nezaslišano ceno ali vas odpeljejo na velik ovinek, za potovanje, ki naj traja največ 15 me.

Kako se izogniti pretiranemu taksiju?

Vnaprej raziščite sprejemljivo taksi v vašem potovalna destinacija. Poleg tega, poskrbite, da imate odlično aplikacijo za zemljevide, za to ni potreben Wi-Fi, tako da lahko pot vedno preverite, in kar je najpomembnejše, izberite zanesljivo taksi podjetje, ali potujte z vlakom.

Basel v Interlaken z vlakom

Ženeva do Zermatta z vlakom

Bern do Zermatta z vlakom

Luzern do Zermatta z vlakom

 

2. Razlitje po vaši obleki - golobji trik

Če nameravate potovati v Argentino, na primer, zavedati se morate razlitja golobov na vaši prevari z oblačili. Ta vrsta potovalnih prevar je v Buenos Airesu zelo priljubljena, ko pride prijazen domačin, ki bi radi pomagali, saj se je po vaših oblačilih razlilo.

Predstavljajte si, da občudujete središče mesta ali imate čudovit dan v parku, gledati okoli, in nenadoma prijazen neznanec pride k tebi, vas obvestim, da se je po vaših oblačilih razlilo. Torbo si dal na zemljo, začudeno se ozrite po razlitju, medtem pa potni list, denarnico, in vsa tvoja dragocena pripadnost je izginila.

Kako se izogniti prelivanju oblačil potovalne prevare?

Raziskujte kot domačin, zavedajte se svoje okolice, in poskusite držati oči naprej.

Luzern do Lauterbrunnena z vlakom

Ženeva do vlaka v Lauterbrunnen

Luzern do vlaka Interlaken

Zürich do Interlakena z vlakom

 

 

3. Potovalne prevare, da se izognete po vsem svetu: Prevara ATM potovanja

Zaradi denarja gre svet okoli, tako očitno ena najpomembnejših potovalnih prevar na svetu vključuje denar. Ena največjih potovalnih prevar na svetu je prevara z bankomati, ko odstranljivi čitalnik kreditnih kartic v bistvu kopira vaše poverilnice in jih nato uporabi za poravnavo vašega stanja.

Kako se izogniti prevaram z bankomati?

Če je to nujno potrebno, črpajte denar iz velike in znane banke ATM. leta velike banke v Evropi, obstaja varnost, tako da je možnost dostopa do čitalnikov kartic ATM skoraj enaka nič.

Munchen do Hallstatta z vlakom

Innsbruck do Hallstatta z vlakom

Passau do Hallstatta z vlakom

Rosenheim do Hallstatta z vlakom

 

4. Bump In Grab

Ena izmed klasičnih potovalnih prevar na svetu, bump in grab so priljubljeni na javni prevoz, in v znamenitostih. Naključno ste na vlaku, metro, ali pa čakate na praškem trgu na znamenito uro, ko nenadoma nekdo slučajno naleti na vas.

Čeprav je lahko nesreča, bolj verjetno je, da gre za načrtovano nabiranje kramp. Lahko je delček sekunde, a “žal mi je”, in denarnico, pazi, ali nakita ni več. Prevara z bump and grab je ena najpomembnejših stvari, ki se je je treba zavedati potovanje po Evropi.

Kako se izogniti udarcem?

Pustite dragoceno imetje v hotelski sobi, in razširite vse, kar vzamete s seboj: denarnica v notranjem žepu jakne, na primer.

Lyon do Nice z vlakom

Pariz do Nice z vlakom

Cannes v Pariz z vlakom

Cannes v Lyon z vlakom

 

A Travel Scam Bump And Grab in a crowded space

 

5. Potovalne prevare, da se izognete po vsem svetu: Roj

Podobno kot udarca in prijema, prevara z roji, je, ko vas nenadoma stisne skupina neznancev, no, ki se vam zdijo tujci. Pravzaprav, ti neznanci se precej dobro poznajo, in lepo načrtoval čudno srečanje, ali roj. Na ta način je videti popolnoma nedolžno, medtem ko ste obkroženi in pokradeni.

Običajno se to zgodi v gneči, kjer se ta skupina meša z množico in kaosom. Začnejo se premikati okoli vas in vas pravzaprav motijo, ko se drugi vse primejo. Shranjevanje gotovine na enem mestu je eno izmed naslednjih 10 potovalnih napak, ki bi se jim morali v Evropi izogibati.

Kako se izogniti prevaram z roji?

Preprosto se držite stran od gneče, in si zadržite plašč, ali pazi na svoje stvari, po možnosti, pred seboj postavite poljubno vrečko.

Amsterdam do Pariza z vlakom

London do Pariza z vlakom

Rotterdam do Pariza z vlakom

Bruselj v Pariz z vlakom

 

Travel Scams To Avoid Worldwide: The Swarm in Milan, Italy

6. Prijazen domačin

Lepa in prijazna neznanka je znana potovalna prevara po vsem svetu. Ali se sprehajate po Rdečem trgu ali v Parizu, vedno bo prisrčen domačin, ki jim bo pomagal, da pridete do Eifflovega stolpa ali vam privoščite lep čas po mestu.

Poleg tega, tako bodo v pomoč pri prikazovanju vseh odličnih klubov naokoli, da boste prevara šele naslednje jutro, zbuditi se, in opazili, da vašega denarja ni več. Tako, na primer samostojno potovanje, po vsem svetu je lahko izjemna priložnost za srečanje z domačini, lahko pa se spremeni tudi v vašo najhujšo nočno moro.

Kako se izogniti prevaram o prijaznih lokalnih potovanjih?

Srečati domačine na potovanjih je super, in ena najboljših izkušenj. Vendar, bodite previdni, komu zaupate, in preživite noči z. Pustolovščina v tuji državi se lahko hitro spremeni v katastrofo, zato bodite previdni.

Milano do Benetk z vlakom

Firence do Benetk z vlakom

Bologna do Benetk z vlakom

Treviso do Benetk z vlakom

 

7. Potovalne prevare, da se izognete po vsem svetu: Prevara z zapestnico

prost spominki iz tuje države zveni neverjetno, na svetu, v katerem živimo, pa res ni zastonj. zato, ne nasedajte prevaram z brezplačnimi zapestnicami, ki običajno vključujejo lokalno žensko, ki se vam približa nasmejana, da si zapestnico nataknete na zapestje.

Smešno in prijazno, ponudili vam bodo pristne zapestnice ali ogrlice, ki jih boste odnesli domov, medtem ko ves čas njihova druga roka sega po vaši denarnici, in nakit. Ponudba nečesa lepega in brezplačnega je zelo moteča dejavnost in deluje na številne nedolžne turiste.

Kako se izogniti prevaram z zapestnicami?

Ne nasedajte brezplačnim spominkom, in samo imej oči odprte, in prijazno zavrnite kakršno koli brezplačno ponudbo tujcev.

Nürnberg do Prage z vlakom

Munchen do Prage z vlakom

Berlin do Prage z vlakom

Dunaj do Prage z vlakom

 

8. Prosjaški otrok

Oblečen v bedna oblačila, umazan, prosjačenje za denar ali hrano, berači otrok je ena srhljivih potovalnih prevar na svetu. Od Evrope do Kitajske, ob cesti stojijo otroci, petje za dolar na osrednjih trgih, ali tapkanje okna taksija.

Ti otroci najpogosteje niso tako izgubljeni, kot izgledajo, vendar so bili poslani, da igrajo vlogo. Očitno, obstajajo otroci, ki resnično potrebujejo hrano in pomoč.

Kako se izogniti prevaram prosjaškega otroka?

To je zapleteno, ker je svet poln revnih otrok, ki nimajo druge možnosti kot prositi. Vendar, lahko jim ponudite nakup obroka ali pomoč na drug način, kot z dajanjem denarja. Na ta način, lahko preverite njihovo reakcijo, in če so resnično v stiski ali takoj za denarnico turista.

Luksemburg v Colmar z vlakom

Luksemburg v Bruselj z vlakom

Antwerpen v Luksemburg z vlakom

Metz do Luksemburga z vlakom

 

9. Potovalne prevare, da se izognete po vsem svetu: Atrakcija je zaprta

Delovni čas ste preverili vnaprej, ampak na vaše presenečenje, ko ste priti v tempelj ali v trgovini, lokalni vam pove, da je zaprto. Potem, ko vidijo vaše razočaranje, ponujajo, da vas popeljejo do druge fantastične znamenitosti ali trgovine, celo boljši od zaprtega.

Domačini lahko ponudijo neverjetno pustolovščino, ampak te dejansko trgajo, s prošnjo za predrago vstopnino, ali pa vas odpeljejo po nakupih, kjer dobijo debelo provizijo.

Kako se izogniti tej potovalni prevari?

Obisk kraji, ki niso na poti je čudovito, samo preverite okolico in ali obstajajo druge možnosti. Poleg tega, vnaprej raziščite najboljše znamenitosti v Evropi. Če je atrakcija brezplačna, potem ni razloga, da bi ga zamenjali s predragim, in enako za trgovine z odličnimi ocenami.

Zürich do Lucerna z vlakom

Bern v Luzern z vlakom

Ženeva do Lucerna z vlakom

Konstanz do Luzern z vlakom

 

Attraction Is Closed Travel Scam

10. Naj te fotografiram

Samostojno potovanje je lahko čudovito, in včasih polno obžalovanja z vami ni nikogar, ki bi ustvaril popolno sliko v družabnih omrežjih. Big Ben ali Firenze v ozadju, pogledaš naokoli in potem pridejo do tebe, da se ponudijo, da se neverjetno posnamejo, iz velikega kota.

2 sekund kasneje fotoaparata in vseh čudovitih slik ni več, ker je ljubka neznanka zbežala z njimi. To se lahko zgodi kjer koli na svetu, vsem, ker kakšne so verjetnosti, da se bo to zgodilo? vendar se.

Kako se izogniti tej potovalni prevari?

Poiščite druge turiste, morda tudi solo popotniki, ali pari. To je najvarnejši način, da dobite popolno sliko in obdržite kamero, in v zameno, ponudite, da jih fotografirate.

Salzburg na Dunaj z vlakom

München na Dunaj z vlakom

Gradec na Dunaj z vlakom

Praga na Dunaj z vlakom

 

Let Me Take Your Picture Travel Scams

11. Potovalne prevare, da se izognete po vsem svetu: Switcheroo

Najboljši način rokovanja z denarjem na potovanju je, da imate pri sebi ves čas majhne račune. V nasprotnem primeru, bodite previdni pri velikih računih, pri plačilu taksistov ali v lokalnih restavracijah. Lahko bi dali velik račun za majhno plačilo, toda sprejemniki se bodo pretvarjali, da spustijo velik račun in ga spremenijo za veliko manjši račun. Na ta način, zamenjajo turista.

Blagajniki, taksisti, ali natakarji, so lahko igralci te preklopne prevare. Tu boš velik poraženec, če ne previdno.

Kako se izogniti prevaram Switcheroo?

Navedite znesek računa, ki ga delite, in veste za spremembo, ki bi jo morali prejeti nazaj.

Lyon v Toulouse z vlakom

Pariz do Toulousea z vlakom

Lepo v Toulouse z vlakom

Bordeaux v Toulouse z vlakom

 

12. Glavne potovalne prevare, ki se jim je treba izogniti po vsem svetu: Nestrpni študentje angleščine

Govorijo pokvarjeno angleško, vendar vas prosijo, da jih naučite. Vneti angleški študentje se skrivajo v kavarnah in barih, bo začel prijateljski pogovor z vami, nato pa vas prosimo za zaseben tečaj angleščine v hotelski sobi.

Enkrat v hotelu, nestrpen študent angleščine se lahko spremeni v nočno kapico, in se zbudiš pred ukradeno denarnico in potnim listom. Resnica je, da je nemogoče čez noč izboljšati jezikovno znanje, in celo nekdo želi vaditi svojo angleščino, te lekcije ni treba zgoditi v hotelski sobi ali ob alkoholu.

V zaključku, pametno potovanje je danes najboljši način potovanja, povsod po svetu. Razlog je v tem, da se prevare s potovanji vse težje razkrijejo. Kot rečeno, nikoli ni bilo lažje potovati po svetu kot danes.

Zürich do Wengena z vlakom

Ženeva do Wengna z vlakom

Bern v Wengen z vlakom

Basel do Wengena z vlakom

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali pri načrtovanju vaših zabavnih krajev za obisk in srečno zaključili potovanje z izogibanjem prevaram o potovanjih.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »12 glavnih potovalnih prevar, da bi se izognili svetu«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Ftravel-scams-avoid-worldwide%2F– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)