Čas branja: 5 minut
(Zadnja posodobitev: 06/08/2021)

Če je počasnejši tempo življenja, ki ga iščete, potem ste na pravem mestu. Slika; Področja sivke, sončnice, in oljke ... Nedeljsko kosilo v senci platane na vaškem trgu, cafe creme na pločniku kavarni skupaj s sprehod po gozdu hrastovih in kostanjevih dreves kot digestiv. To je Provansa – kaj videti in kako priti do tja.

To je območje velikih nasprotij in povezav. Provansa skriva svoje kompleksnosti pod tančico preprostih užitkov. To je dom rdeče barve gorah Esterel, okus tapenade, vonj rožmarina, kadenca provansalskega naglasa, in maestral, veter, ki piha navzdol od Alp. Kot tak, dejavnosti so velika, preveč! Naj vam pomagamo!

 

Fields of lavender

 

Provence - kaj videti: Umetnost

Od 1. marca, 2019 do 5. januarja, 2020, Carrieres de Lumières, nekdanji kamnolom obrnil realistično umetnosti muzej v Les Baux-de-Provence, gosti razstavo, posvečeno mojstrovine Vincent van Gogh je.

Odnos Van Gogha v Provansi je pa blizu. Slikar je preživel zadnja leta svojega življenja v tej francoski regiji, namakanje v veličastno svetlobo in kulise. Preselil se je iz Pariza Arles v 1888, saj je verjel, da je “celotno prihodnost nove umetnosti je mogoče najti v Midi” in je bil sprejet na azil Saint-Remy-de-Provence ko je njegovo zdravje zmanjšal. Obe mesti navdihnila nekatere od njegovih najbolj znanih slik in utrdila svoj edinstven stil. Zaradi razstave je priljubljenost, vam priporočamo, da rezervirate vnaprej na Carrieres de spletni Lumières.

Dijon za Provence vlakih

Paris s Provence vlakih

Lyon do Provence vlakih

Marseille do Provence vlakih

 

Provence - kaj videti: Ikona sodobne Marseilla

The icon of modern Marseille, Provence, France

 

To omamljanje muzej raziskuje zgodovina, kultura, in civilizacija Sredozemlja preko antropoloških eksponatov, vrtijo umetnost razstave, in film. Zbirka sedi v krepko, sodobna stavba ki ga je zasnoval alžirski rojeni, Marseilles izobražen arhitekt Rudy Ricciotti in Roland Carta. To je povezano s-vrtoglavica indukcijo brvi v 13. stoletju Fort St John, od katerih so Nenavaden ogledov v Vieux Port in okoliško morje.

Lyon Toulouse vlakih

Pariz, da Toulouse vlakih

Lepo, da Toulouse vlakih

Bordeaux, da Toulouse vlakih

 

Provence - kaj videti: Castellane

Castellane, Provence

 

To je očarljivo mesto na robu Verdon Gorge. Castellane, Provansa je lepo malo mesto na obrežju reke Verdon je ustavitev mesto na Napoleon cesti (Napoleonova pot) obdan z lepo, divje gore. Prevladujejo znameniti kamen, na katerem Notre-Dame du Roc kapela, staro mestno jedro provansalskih je labirint slikovitih ozkih pasov, obogatena ostanke, kot so Tour Pentagonale (pet-stranski stolp) in Gate Ura (ura portal), in čudovit Place Marcel Sauvaire kvadrat - srce Castellanovega dejanja.

34 rue Nationale

34 Rue Nationale je hiša, kjer je Napoleon ustavil na kosilo na 3 marec 1815 ob vrnitvi z otoka Elba. Odprt za javnost, je danes na Bližnjem Verdon Muzej priljubljenih umetnosti in tradicije.

Notre-Dame du Roc kapela

Hoja navdušenci ne smete zamuditi po stezi, ki vodi do Notre-Dame du Roc kapelica od zadaj cerkev v okoli 30 minut. Razgled z vrha nad okolico podeželje je omamljanje!

Montpellier do Marseilla vlakih

Lepo, da Marseilla vlakih

Pariz, da Marseilla vlakih

Toulouse, da Marseilla Vlak

 

Provence - kaj videti: papeži’ Palača Avignon

Popes' Palace of Avignon, Provence, France

 

Navedene kot Svetovne dediščine Unesco, palača je eden 10 najbolj obiskanih znamenitosti v Franciji. to postane 650,000 obiskovalcev na leto. Pravi simbol vpliv zahodnega krščanstva v 14. stoletju. Ta 15,000km mojstrovina spomenika je največja srednjeveška utrdba in največja gotska palača Evrope.

Benedikt XII, ki je zgrajena stari grad na vzhodu in severu. In njegov naslednik Klement VI je zgradil novo palačo na jugu in zahodu. Stolp domujeta 11 Zgodbe Arhiv resornih. Njegova višina 52 metrov naredi omotični. Poglej na to iz terase Utopia MANUTENTION kino, in boste videli, kaj mislimo!

Palača organizira kulturne prireditve, tema ture, razstave, in koncerti skozi vse leto. Prav tako hrani v svojih sten Musee de l'oeuvre. leta poletje, velika umetnost razstava zavzema Velika Kapela, medtem ko je glavni Dvorišče postane gledališče na prostem s predstave od Avignonu, Provansa gledališče festival Jean Vilar ustvarjena 1947.

Cene vlakov iz Lyona do Avignona

Paris na Avignon vlakih

Lepo, da Avignon vlakih

Marseille v Avignon vlakih

 

Provence - kaj videti: Avignon, Oranžna, Chateauneuf papež

Avignon, Orange, Chateauneuf-du-Pape trip

 

Globoko potopite v francoskem podeželju in odkrili rimsko dediščino med voznega vinogradi. Marvel na slavoloku in rimski amfiteater. Potujejo ven skozi plodni vinogradi od Chateauneuf-du-Pape, Provansa, in vzorec lokalna vina Med degustacijo. Občudujte Unescov seznam svetovne dediščine, naštete Pont du Gard - rimski vodovod. Obiščite srednjeveško mestece Les Baux de Provence. Sedeli visoko v Alpines gore, in odkrijte provansalskih vasi Gordes in Roussillon.

 

 

Kako priti do tja?

Z vlakom, seveda! Železniški potovanje v Provansi zagotavljajo voljo v družbi vlaki, vključno visoke hitrosti TGV, južno od Pariza, preko Lyon, Avignon, Aix v Provansi, in Marseilla, nato ob sredozemski obali (ne visoke hitrosti) do lepo, Francija. Vstopnice lahko dobite v nekaj minutah od Shrani vlak

 

 

Ali želite našo objavo v blogu vdelati na svoje spletno mesto, lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila in samo nam kredit s povezavo na ta blog post, ali pa kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fprovence-see-get-there%2F%3Flang%3Dsl– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)