Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 10/09/2021)

Mengapa UK Keretapi harga naik begitu tinggi?

Harga menaiki Keretapi UK telah meningkat terlalu tinggi. Eropah dianggap mempunyai perjalanan kereta api terbaik di dunia. mesra alam perjalanan kereta api di Eropah mengandungi pemandangan Indah. penumpang kereta api mengakses mana-mana dari kampung-kampung terpencil untuk Bandar-bandar utama. di Eropah, perjalanan kereta api adalah harga yang kompetitif, menyelamatkan penumpang masa dan wang. Di United Kingdom, bagaimanapun, perjalanan kereta api yang sangat mahal.

 

 

Uk harga menaiki kereta api membandingkan Rajah

 

Penumpang di UK

Harga berulang-alik di UK telah meningkat sebanyak purata £ 700 dalam terakhir 7 tahun mengikut analisis oleh buruh. Perjalanan yang telah paling terjejas adalah kereta api dari Birmingham ke London. Penumpang yang menggunakan kereta api ini sekarang perlu membayar harga perjalanan Keretapi sebanyak £ 10,567 untuk tiket musim. yang Kenaikan harga pada permulaan 2018 telah dalam beberapa kes ditambah tambahan £ 100 kepada beberapa tiket musim sudah mahal.

Amsterdam untuk Trains London

Cologne untuk Trains London

Paris untuk Trains London

Luxembourg untuk Trains London

 

Membandingkan harga kereta api UK ke Eropah

Penumpang yang di Jerman boleh membeli BahnCard100 yang, yang merangkumi semua Jerman dengan harga £ 3,795.

Penumpang yang melakukan perjalanan antara Manchester dan Liverpool membayar £ 3,152 dan tidak dapat menggunakan tiket ini untuk melakukan perjalanan ke tempat lain di UK.

dalam Perancis, berulang-alik tahunan kepada paris Keretapi harga perjalanan serendah £ 750 dan di Itali penumpang yang melakukan perjalanan antara Velletri dan Rom hanya membayar £ 442.

The United Kingdom harga kereta api yang begitu tinggi, bahawa tiket tahunan untuk perjalanan ke London Waterloo dari 20 batu di luar London kos 3,248.

Syarikat-syarikat kereta api yang dimulakan kenaikan harga tertinggi di 2018 adalah utara (4.7%), TransPennine Express (4.6%), Merentas Desa (4.1%), Merseyrail (3.6%), dan Kereta api Virgin (3.1%).

Satu kajian oleh BaucarCloud menunjukkan bahawa penumpang di dalam kereta api UK membayar besar 50 pence setiap batu mengembara. Bandingkan ini ke seluruh EU di mana kos bagi setiap batu adalah 19 pence.

London untuk Trains Frankfurt

Paris untuk Trains London

London untuk Trains Cologne

London untuk Trains Amsterdam

 

Tips untuk menjimatkan wang pada Kereta api UK

  1. Berjalan atau Kitaran

Kerana harga kereta api pergi mengikut laluan yang berbeza. Mungkin ada garis yang harganya lebih baik untuk anda tetapi tidak melalui kawasan tempatan anda stesen Keretapi. Dalam kes ini, anda boleh berjalan kaki atau berbasikal 10-15 minit untuk sampai ke stesen dengan harga yang lebih baik, yang sama adalah benar untuk mencari stesen untuk perjalanan pulang anda.

 

  1. Bahagikan perjalanan anda

Kerana cara Keretapi saksama harga menaiki kini dikira pada kereta api UK, ia sebenarnya boleh menjadi lebih murah untuk membeli dua atau tiga tiket untuk ke anda destinasi daripada membeli satu tiket terus. Jika anda sedang dalam perjalanan dari Liverpool ke London sebagai contoh, lebih murah bagi anda untuk membeli tiket dari Liverpool ke Crewe dan kemudian Crewe ke London, daripada membeli tiket Liverpool-London langsung. Untuk maklumat lanjut mengenai membahagikan menyemak perjalanan anda di kalkulator berpecah.

 

3) Mendaftar dengan peruncit tiket

Apabila anda mendaftar dengan peruncit tiket anda boleh menjadi layak untuk faedah seperti 25% off perjalanan anda yang seterusnya atau minuman panas percuma.

 

Menjimatkan wang pada Kereta api Di mana-mana

Adakah anda merancang perjalanan kereta api di Eropah? Mengapa tidak mengambil 3 minit dan mencari tiket kereta api murah di SaveATrain. Isikan tarikh dan masa yang anda ingin melancong, dan kami akan menyediakan anda dengan harga yang terbaik untuk perjalanan anda, bahawa anda boleh membayar dalam pelbagai cara.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fuk-train-ride-prices-vs-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)