Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 19/08/2022)

Zima je savršeno vrijeme da se izgradi pucketanje vatre, sigurno hit obroncima, graditi snjegovića i mazimo se uz šolju čaja. nažalost, to nije sve zabavne aktivnosti i igre. Zimski stvara neke od najopasnijih cesta uslovi. Jer većina nas ne može hibernirati sve dok proljeće, evo savjeti morate o tome kako ostati siguran za vrijeme vožnje tijekom zime.

 

za sigurnu vožnju? Numbers Do not Lie

How to stay safe while driving

 

Mislim da se previše oprezni dajući vam savjete o tome kako ostati siguran za vrijeme vožnje tokom zime? Prema AAA, zimske oluje, loše vrijeme, i neuredan uslova na putu su faktor u skoro pola miliona sudara i više nego 2,000 poginulih svake zime.

Paris Lille Trains

Rima do Milana Trains

Hamburg Berlin Trains

Ženevi u Pariz Trains

 

Spakovati za hitne slučajeve pribor za vaš automobil Travel

 

ponekad, vaša namjera da ostanu sigurne za vrijeme vožnje u toku zima nije dovoljno. Mi volimo da žive u skladu sa motom, 'Nadam se da za najbolje, pripremite se na najgore. Provjerite je li vaš automobil opremljene sa priborom u slučaju nužde. Uključiti topli pokrivač, topla odjeća, prva pomoć, baterijsku lampu ili baklju, jumper kablove, led strugač, lopatu, pijesak ili kitty legla da ti dam vuču, i snijeg lanci. Takođe treba da nose malo vode, zalihe hrane-Kao energetske pločice ili staza mix-i punjač za telefon!

Florence Levanto Trains

Florence Trains La Spezia

Rim Trains La Spezia

Rim Levanto Trains

 

Provjerite ima li leda na retrovizorima kako biste bili sigurni tijekom vožnje

How to stay safe while driving

Ovo je zimski vožnje dojavu da profesionalni duge relacije vozači koriste kako bi se utvrdilo da li su poledicu na putu. Ispitali retrovizori. Ukoliko led počinje da se formira na ogledala, to je dobar pokazatelj da led se formira na putevima. • Pazite da ostanu sigurne za vrijeme vožnje ili čekati dok otopli voziti.

Brisel Rotterdam Trains

Antwerp u Rotterdam Trains

Berlin u Rotterdam Trains

Pariz Rotterdam Trains

 

Vozite sigurno i odem ranije!

Ovo možda izgleda kao očigledan, ali znamo da si zauzet i željni da se na sledeće odredište. Mi smo tu da vas podsjetim da ga usporiti! Jedan od naših glavnih savjeta o Kako ostati siguran za vrijeme vožnje tijekom zime omogućuje dodatno vrijeme da stigne na odredište. putovanja može potrajati duže tokom zime u odnosu na druge puta u godini, pogotovo ako naiđete na oluje uvjete ili zaleđenim putevima. I vožnje u nevremena je dovoljno stresno bez dodatnog pritiska kašnjenje, koji bi mogli pomuti sigurno presude vožnje.

Bremen u Nuremberg Trains

Leipzig Nuremberg Trains

Hanover Nuremberg Trains

Hamburg Nuremberg Trains

 

Vozite sigurno i minimizira Distractions

How to stay safe while driving

Kako ostati siguran za vrijeme vožnje tokom zime #1 tip: Spusti telefon! Držite telefon isključen ili je povezan na svoj automobil Bluetooth-i nikad ne ruke s volana ili pogled sa puta provjeriti da WhatsApp poruku.

 

Stay Safe dok vozite sredstva Poslušajte Road!

ne, Ne slušaj svoje srce. Nije to ipak put. Slušati na put. Bukvalno. Gume napraviti različite zvukove pri vožnji na snijegu i ledu, što je još jedan razlog da bi radio za smanjenje jačine zvuka za zimske vožnje sigurnost. Snowy buku treba biti relativno glasan, jer snijeg je izbačena se. Ako glasan zvuk iznenada zaustavlja, možda su se preselili iz snijega u led. Ostanite u na zvuk vaše gume na putu da zadrži na vrhu uslova na putu koji često mijenjaju brzo, posebno za vrijeme ili neposredno nakon oluje.

Munich Basel vozovi

Zurich Basel vozovi

Bern u Basel vozovi

Ženeve do Basel vozovi

 

Antifriz ako želite da budete sigurni tokom vožnje

Kako ostati sigurno prilikom vožnje tokom zimske? Pobrinite se da vaša brisača tečnosti sadrži anti-freeze, tako da sprej ne zamrzava se po hladnom vremenu. Razmislite o kupovini zimskih brisača, koji sprečavaju snijega i leda iz kaljenje na brisač!

Pratio sam vaše savjete i još zaglavila

 

 

ponekad, te stvari ne mogu se izbjeći. Ako se zaglaviti u snijegu evo nekoliko brzih saveta:

  • Ostani sa svojim vozilom: Vaše vozilo pruža privremeni smještaj i olakšava spasioce da te locirati. Ne pokušavajte hodati u teškom oluje. Lako je izgubiti iz vida vaše vozilo puše snijeg i postati izgubljene.
  • Nemojte preopteretiti sebe: Prilikom kopanja od svoje vozilo, slušati svoje tijelo i zaustaviti ako postanete umorni.
  • biti vidljivi: Za antenu vozila zavežite krpu jarkih boja ili stavite krpu na vrh smotanog prozora kako biste signalizirali nevolju. Po noći, zadržati svjetlosnih kupola na ako je moguće. Koristi samo malu količinu električne energije i da će olakšati spasioci kako biste našli.
  • Očistiti auspuh: Pobrinite se da auspuh nije začepljen sa snijegom, led, ili blato. Blokirana auspuh može uzrokovati smrtonosne ugljen monoksid curenje u putničkom prostoru vozila, dok je motor.
  • Ostani topao: Koristite sve što je na raspolaganju za izolaciju vaše tijelo od hladnoće. Ovo bi moglo uključivati ​​patosnice, novine, ili papirne mape. Prethodno pakovanje deke i teške konfekcije za korištenje u slučaju nužde.
  • očuvanje goriva: Ako je moguće, samo pokrenuti motor i grijač dovoljno dugo da uklonite hladnoću. To će pomoći u očuvanju goriva.

Car Travel? Ignorisati sve što smo rekli

Šta ako postoji način na koji možete izbjeći sve gore navedene muke da ostanete sigurni tokom vožnje? Kada bi samo postojao je način transporta da bi mogao skočiti na, i stići na odredište brzo i sigurno putovanje. sačekaj, tu je! To se zove voz!

Istina je da automobili nude slobodu da nekoliko drugih načina transporta uradi. Možete putovati zajedno na neki drugi način nedostupan obalne ceste, glave do udaljenih sela, i ne brini o rasporedu ili sjedišta prodao. Oni nisu bez njihove nedostatke, kako god. Pogledajte više razloga gore!

 

Vozovi su sigurniji i brži! Tako da nema potrebe da ostanu sigurne za vrijeme vožnje ako putovanja vozom, Takođe Vozovi su više pristupačne, pogotovo ako koristite Save A Train rezervirajte voznih karata. Želite više uvjerljiv? Pisali smo cijeli na blog zašto voz putovanja je bolji put putovati.

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo nam dati kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsafe-driving-during-winter%2F%3Flang%3Dbs – (Malo spusti da vidi Embed Code)