Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 21/02/2021)

Kao prvo, tu će biti besplatan vozova do 30,000 Tinejdžeri ovog ljeta. Broj besplatnih ulaznica može čak povećati u zavisnosti od potražnje. EU dodatno je najavio da će napraviti ponudu na raspolaganje tinejdžera u dobi 18 i mlađi. Zbog broj besplatnih karata za voz, trošak za EU može biti veći od 12 miliona funti.

 

free vozova
EU nudi besplatan vozova ovog ljeta.

 

Zašto dati besplatno vozove ulaznice?

U 1972 željezničke stanice u Europi su bile pune mladih ljudi u ljeto. jer letova su i dalje vrlo skupo u ovom trenutku, $38 voz dodavanje širom Evrope izgledao atraktivan. Dodatno, noć vozovi napravio taj Boravak je prošao u vrlo pristupačne. takođe, voz propusnice uključene sve zapadna evropa. U 1998 voz propusnice koje su do tada bili dostupni samo osobama pod 26 je starosna granica uklonjena. Interrailing više nije bio toliko popularan, i zemlje su počele davati svoje cijene za turiste koji koriste njihove usluge vozova. Nadalje, jeftiniji letovi tada postao dostupan u suštini ostavljajući interrailing kao skup i neefikasan način putovanja Evropi. Sada je Europski parlament odlučio da želi ponovno uspostaviti interrailing kao popularnu opciju za tinejdžere i dodijelio je 12 miliona funti za projekt.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

Kako se prijaviti za besplatne vozove

Da bi se prijavili za jedan od besplatne karte, potrebno je da podnesete prijavu Evropski portal za mlade u junu. Žiri će zatim rasporediti 15,000 besplatne karte za voz. Dok je drugi set 15,000 karte Planirano je da će na kraju biti zavisi od budžeta i povratne informacije iz prve 15,000 učesnici. Tačan datum za podnošenje biti između 12. i juna juni 26. Imate pravo da se prijave za kartu ako ćete biti 18 godine 1. jula. 1900 od ove besplatne vozova ulaznice će biti dodijeljena britanskom aplikanata. na isti način, Francuska i Njemačka takođe će primiti 1900 karte. U kontrastu, Irski kandidati će dobiti samo 140 karte.

Frankfurt Berlin Trains

Prag Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

Best Aplikacije

Da bi se smatrati među najboljih aplikacija za besplatno vozove morate pokazati sljedeće;

Prvo, vaš motiv da posjetite barem jedno mjesto Evropske kulturne baštine. Dodatno, morat ćete odgovoriti na kviz u vezi s lokalitetom Evropske kulturne baštine. Kviz će također sadržavati pitanja u vezi s mladima i izborima za Evropski parlament.

Nadalje, moraćete da izrazite želju da postanete DiscoverEU ambasador. Tu želju treba da sadrži izvještavanje vaše travel iskustva i čineći vaše fotografije dostupno za jubilarnu izložbu fotografija DiscoverEU u Evropskom parlamentu.

Zračna luka Lyon do Nice Vlakovi

Pariza do Nice Trains

Avignon do Nice Trains

Marseja do Nice Trains

 

Rezervirati najjeftiniji dostupni voznih karata sa nama

Jer znamo da ste u potrazi za najbolju cijenu tako da ako niste dobili slobodan vozove ulaznice, osigurali smo brz tražilicu za pronalaženje jeftine karte za voz brzo. Želimo da putuju i plati manje. Kupovine voznih karata koristeći višestruke mogućnosti plaćanja, uključujući i kreditne kartice, PayPal, i Alipay. Bilo da tražite prekrasan pejzaž, dobra hrana, romantična putovanja ili bilo kojeg drugog razloga da putuju u Evropu, možemo vam pružiti najbolju kartu.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svom mjestu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffree-trains-summer-teens%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)