Læsetid: 6 minutter
(Senest opdateret: 12/03/2022)

Enhver, der nogensinde har set en film om bjergbestigning, ved, at det ikke er nogen let opgave at nå toppen af ​​Mount Everest. At nå Everest Base Camp er heller ingen picnic, men det er et meget mere opnåeligt mål for de fleste mennesker. Der er mange forskellige måder at gøre det på, og det hele afhænger af, hvad du leder efter i en oplevelse. Du kan vandre, flyve eller tage en bus, og der er forskellige ruter, du også kan tage. Sørg for at lave din research og vælg den mulighed, der passer til dig. Her er 3 Bedste måder at gøre Everest Base Camp på.

 

1) Trekking til Everest Base Camp

Dette er den mest populære måde at lave Everest Base Camp på, og også den billigste. Det er muligt at lave det som en organiseret tur eller på egen hånd. Hvis du leder efter den billigste løsning, Nepal er der, du gerne vil tage hen. Ulempen er, at der ikke er nogen veje ud over Namche Bazaar og Lukla – så hvis der skulle ske noget, og du ikke kan fortsætte, så vil du have en meget lang gåtur tilbage til Pokhara!

Det tager normalt rundt 10 dage til vandretur til bunden af ​​Mount Everest fra Lukla. Ruten følger Dudh Kosi-floden og går gennem landsbyerne Phakding, Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, og Lobuche. Den sidste opstigning til Base Camp er en udfordrende en, men udsigten er det værd!

Højden af ​​Everest Base Camp er 17,598 fødder (5,364 meter). Trekking til Everest Base Camp er en udfordrende, men givende oplevelse, og udsigten over Mount Everest er helt fantastisk. Sørg for at tage masser af billeder!

Amsterdam til London Tog

Paris til London Tog

Berlin til London Tog

Bruxelles til London Tog

Trekking To Everest Base Camp

 

2) Vandring

Den mest populære måde at komme til Everest Base Camp på er ved at vandre. Det er en fantastisk måde at se landskabet og få noget motion på samme tid. Vandreturen tager omkring to uger, og der er mange forskellige ruter du kan vælge imellem. Sørg for at lave din research og vælg den rute, der passer til dig!

Sørg for at træne før du går. Spis ikke bare et væld af junkfood og mød op i forventning om at være klar til denne vandretur. Det er vigtigt at opbygge muskler uden at tilføje for meget kropsfedt, hvis du vil nå hele vejen til base camp!

Pak let, men pak ikke for let. Du skal bruge nok forsyninger til to ugers rejse – inklusive ekstra tøj, medicinske forsyninger, og alt andet du har brug for – så prøv ikke at spare vægt ved at skære din tandbørste ud eller springe en regnfrakke over. Husk at du skal bære alt selv.

Tempo dig selv! Vandring fra daggry til skumring hver dag vil slide dig hurtigt, især da der ikke er noget fladt land – hvert skridt vil være enten op eller ned ad bakke. Del det op i mindre segmenter og hold hyppige pauser.

Bruxelles til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

 

3) Helikoptertur til Everest Base Camp

Dette er den hurtigste måde at lave Everest Base Camp på, men også den dyreste. Der er masser af virksomheder, der tilbyder en Helikoptertur til Everest Base Camp og det er en fantastisk måde at se Mt Everest og de omkringliggende områder på. Hvis du prøver at vælge mellem denne mulighed og vandreture, tænk over hvor meget tid du har – hvis du vil bruge 20 dage med at gå gennem landskabet, så tag i hvert fald støvlerne på og begynd at gå!

At flyve er absolut den hurtigste måde at komme til Everest Base Camp på, men det er ikke altid det billigste eller mest bekvemme. Alt efter hvordan du griber det an, flyvning kan være et dyrt forslag, der kræver en masse forudgående planlægning – og lidt efterplanlægning også, hvis du vil bruge mere tid på base camp i stedet for at glide igennem på vej tilbage fra Kathmandu. Sørg for at lave din research og vælg den mulighed, der fungerer bedst for dig!

Sørg for, at du har alle dine visa og tilladelser på række, inden du rejser – mange flyvninger til Tibet går ikke engang ombord på passagerer uden disse dokumenter i hånden. Planlæg forud, også; flyvninger i løbet af højsæson (marts-maj) vil være dyrere end fly i lavsæsonen.

 

Khumbu-dalen

Khumbu-dalen ligger i den nordøstlige del af Nepal og er hjemsted for den verdensberømte Everest Base Camp. Dalen er også hjemsted for mange andre populære vandrestier, inklusive Annapurna Circuit.

Det Khumbu regionen er et smukt område med tårnhøje bjerge og uberørte dale. Det er ikke underligt, at det er sådan en populær destination for vandrere og vandrere!

Der er mange forskellige landsbyer i Khumbu-dalen, og hver enkelt har sin egen unikke karakter og kultur. Nogle af de mest populære landsbyer inkluderer Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, og Lobuche.

 

AMS

Mange vandrere oplever problemer i store højder, så sørg for at tage forholdsregler, hvis du har symptomer på akut bjergsyge (AMS).

Akut bjergsyge (AMS) er et problem, der kan påvirke vandrere og vandrere i store højder. Det kan forårsage en række symptomer, fra mild hovedpine til livstruende lungeødem. Sørg for, at du er opmærksom på symptomerne på AMS, og tag forholdsregler, hvis du begynder at opleve nogen af ​​dem. Drik rigeligt med væske, Spis godt, og pres ikke dig selv for hårdt. Hvis du er i tvivl om dit helbred, det er altid bedst at tage fejl af forsigtighed og gå tilbage til en lavere højde.

Everest Base Camp er en enestående oplevelse, men sørg for, at det er det rigtige valg for dig! At vandre hele vejen fra Kathmandu kan være skræmmende, især da nogle mennesker ikke føler sig helt på niveau i den højde. Hvis du ikke har det godt eller er bekymret for at vandre over så udfordrende terræn, der er mange andre måder at se Everest Base Camp på.

At klatre til Mount Everest base camp er ikke en let opgave. Det kræver måneders træning, og turen op ad bjerget bliver ikke nemmere – det kan endda blive sværere! Hvis du er fast besluttet på at nå Everest Base Camp, sørg for at lave din research og vælg den mulighed, der passer til dig!

Everest Base Camp kan være en svær og udfordrende proces, men det er rejsen værd at nå. Der er mange forskellige ruter, du kan tage såvel som transportmetoder, der vil hjælpe dig med at komme dertil hurtigere og med mindre besvær, alt efter hvad dine behov er. Vi håber, at denne artikel har været informativ for dem, der aldrig har prøvet Everest Base camp før eller ikke ved, hvor de skal starte!

Nantes til Bordeaux Tog

Paris til Bordeaux Tog

Lyon til Bordeaux Tog

Marseille til Bordeaux Tog

 

Hiking to Kathmandu

 

Her på Gem et tog, vi deler gerne med dig 3 Bedste måder at gøre Everest Base Camp på.

 

 

Vil du indlejre vores blogindlæg "3 bedste måder at gøre Everest Base Camp på" på dit websted? Du kan enten tage vores billeder og tekst, og give os kredit med et link til dette blog-indlæg. Eller klik her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fda%2Fways-do-everest-base-camp%2F – (Rul lidt ned for at se Koden)