Lesetid: 4 minutter
(Sist oppdatert: 30/10/2020)

Ofte skjult av den lange skyggen av sin større nabo London, Luton i Bedfordshire er en skjult perle som er vel verdt et besøk.

Grunnlagt etter erobringen av fylket ved sakserne i det sjette århundre, det startet livet som en ‘Tun’ (bosetting) som sprang opp ved bredden av elven Lea. Fast Forward et par århundrer, og ‘Lea Tun’ var et mellomstort marked byen noen 800 innbyggere, som overlevde hovedsakelig av jordbruk og handel.

Disse dager, innfødte Lutonites og besøkende har mange attraksjoner å holde dem opptatt - inkludert hotspots som grønne hager og fascinerende historiske gjenstander fra Stockwood Discovery Center og de bølgende åsene, daler, og turstier av Barton Hills Natur reservat.

Og det er også et enkelt sted å komme seg rundt og en glimrende utgangspunkt for opplevelser lenger unna - så med det i tankene, her er fem hendig transportere hacks for Luton reisende.

 

  1. bussruter

buss reiser bringer med seg mange fordeler - det er fort, praktisk, og kan gi mindre karbonavtrykk enn Avis (men ikke mer enn tog, togreise regnes fortsatt som den mest miljøvennlige transporten).

Og i Luton, det åpner også opp fantastiske muligheter til å bli kjent lokalbefolkningen, som vil umiddelbart føle deg mye mer hjemme.

Luton Rådets bussrute info er verdt å konsultere før ankomst i byen.

Amsterdam til London Trains

Paris til London Trains

Berlin til London Trains

Brussel til London Trains

 

  1. sykler

Hvis du bor i Luton for en stund, kjøpe en sykkel er en glimrende idé.

Det er nok av landlige steder å utforske i nærheten og to hjul transport gjør navigeringen sentrum lek.

Cycle King hos 56-66 Dunstable Road i Luton har et bredt spekter av sykler, inkludert elektrisk, tandemer, og til og med penny-farthings - du vil definitivt finne noe som passer.

Lille London Trains

Köln til London Trains

Lyon til London Trains

Luxembourg til London Trains

 

  1. togene

Du kan enkelt reise til Luton i komfort av et tog fra destinasjoner som London, Birmingham og lenger unna, så det er ingen unnskyldning for ikke å vurdere det for din neste familieferie.

Søk National Rail Luton Station nettside og du vil finne et vell av informasjon om å komme til og fra stasjon, fasiliteter som toaletter, og mobilitetstilgang.

Det er enda en hendig kart for å sikre at du får dine kulelager - strålende.

Antwerpen til London Trains

Haag til London Trains

Bordeaux til London Trains

Genève til London Trains

 

  1. drosjer

Når du planlegger å male Luton rødt, bestille en taxi som tar deg mellom vannhull er en klok idé.

Du finner nok av curbside taxi alternativer, men goluton.com er en av byens største operatører og du kan spare penger ved å forhåndsbestilling online.

En annen flott ting med taxitransport er at det ikke er behov for en utpekt sjåfør - altså hele gruppen din kan glede seg over forfriskninger hele natten.

London til Brussel Togene

London til Paris tog

London til Lyon Togene

London til Amsterdam Tog

 

  1. Airport parkering

Luton Airport er en fantastisk startpanelet etter flyreiser til en rekke spennende destinasjoner - inkludert Aberdeen, Malaga, og Zürich - så sø, hav, og til og med snø er bare en kort hopp unna.

Hvis du er mer komfortabel kjøring til flyplassen, SkyParkSecure.com har Luton Airport parking som er trygt og rimelig.

Med på turen stues forsvarlig, du kan stråle ut følelsen helt rolig.

Følg disse fem praktiske transport hacks og du vil få mest mulig ut av Luton - du kan takke oss senere!

Det er vår liste! Del dine egne Luton-reisetips ved å dele dette blogginnlegget på Twitter.

 

For å få best parkering i London bruk SkyParkSecure, men for å få de beste togbilletter til London, bruk Lagre A Train.

 

Ønsker du å legge inn blogginnlegget på nettstedet ditt, Du kan enten ta våre bilder og tekst og bare gi oss kreditt med en link til dette blogginnlegget, eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-handy-transport-hacks-for-luton-travellers%2F%3Flang%3Dno- (Rull ned litt for å se inn kode)