Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 13/05/2022)

Brisbane är Queenslands huvudstad och välsignad av A-listan attraktioner som Sea World, de fina gräsmattor och trädgårdar i South Bank, och Story Bridge, och många fler - Australiens längsta KONSOLBRO.

Det är också en kreativ stad, med konst museer och gallerier och eleganta kaféer rikligt, plus det är den perfekta språngbräda för Gold Coast stränder, hav, och surfa.

 

 

Om du är delvis att Tågresor, skensystem är centrala för stadens transportinfrastruktur och kulturella historia.

Så om du vill se Brisbane med tåg, Här är fem bästa tips.

 

  1. Centralstation

Ligger på norra kusten linje, Centralstationen är stadens nätverkets huvudstation och ligger bang i hjärtat av Brisbanes centrala affärsdistrikt.

Öppnade tillbaka i 1889, dess klassiska fasad utsikt Anzac Square och det är den pulsåder för rutter till Queensland och resten av Australien.

Om du vill ha logi i närheten, Oaks Charlotte Towers Hotel är ett fantastiskt val - det är inte oöverkomligt dyra och praktfulla sviter har utsikt över stadens silhuett.

 

  1. Brisbanes tunnelbana

Brisbane Metro är ännu inte i drift - men masssystemet Rapid Transit är fullt finansierade, byggandet inleds på allvar i år och det ska öppna för allmänheten genom 2023.

På 21 kilometer lång, det ska fungera 18 stationer i hela staden, och invånare och turister både kommer att kunna hoppa på och av som de vill.

Det kostar $ 944 miljoner, men fördelar inkluderar minskad trängsel och mindre press på Brisbanes belägrade bussar.

 

  1. Ångtåg söndag

Om du vill ha en viskning från det förflutna (på mer än ett sätt), bege dig till Brisbane Roma Street Station för regelbunden Ångtåg söndag händelse.

Steg inuti elegans trä vagnar och du kommer omedelbart att transporteras tillbaka till en mer elegant era, som du och din familj tuffar förbi Brisbane mest natursköna platser.

Det är roligt för alla åldrar, men ungar och äldre är särskilt fångade genom sin charm.

 

  1. Verkstäderna Rail Museum

Ipswich ligger sydväst om storstadsområdet Brisbane och det är där du hittar det underbara Workshops Rail Museum.

Det är en interaktiv och inspirerande arv erfarenhet inrymt i Australiens äldsta järnvägsverkstäder och är späckad med sällsynta ånglok, enorma industrimaskiner, och multi-media uppvisar.

När du vill ha en lärorik och trevlig utflykt för hela familjen, Sök inte mer.

 

  1. AirTrain

Brisbane flygplats är en upptagen knutpunkt som är förstärkt av kaféer som Fonzie Abbot, barer som Transit Tavern, och parkeringsleverantörer.

Men för många äventyrare som anländer med flyg, det bästa med det är AirTrain, de 13 kilometer pendlarjärnvägslinje som har lett snabbt resenärer från flygplatsen till centralstationen sedan 2001.

Efter en tröttsam flygning, Airtrain tar dig till centrum på bara 20 minuter - ganska imponerande.

Följ våra fem tips för att navigera Brisbane med tåg och du kommer att stanna på rätt spår för en superb Semester.

 

Har du tips för Brisbane tågresor? Dela dem i kommentarerna och om du behöver ett tåg Spara Ett tåg.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftips-brisbane-train%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)