Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 20/09/2021)

Söker de mest spektakulära universiteten i Europa? Sedan läsa på! Vi vet att välja ett universitet är ett viktigt val. Självklart, man måste ta hänsyn till undervisning och lärande anläggningar som ett universitet erbjuder när man väljer vilken som ska delta. dock, ibland en magkänsla är bra att gå på för. Här på Spara A Train Vi har gjort en del av denna forskning för dig och sammanställt en lista över de Mest spektakulära universitet. Alla skryta spektakulär arkitektur. Vissa har en fantastisk historia, men några av de mer nyetablerade universitet är också med på denna lista. De erbjuder en mer modern estetik med modernistiska byggnader och art funktioner. Låt oss veta vad är din favorit!

 

Universitetet i Bologna, Italien

Bologna universitet är ett av de mest spektakulära universiteten i Europa

De Universitetet i Bologna i Italien anses vara världens äldsta universitet, efter att ha grundades 1088. Denna lista är av Mest spektakulära universitet i Europa, men detta kan övervägas en av de mest spektakulära universiteten i världen. På bilden nedan Palazzo Poggi, en av de viktigaste byggnaderna i universitets. Här finns tre av universitetets museer med utställningar om naturhistoria, anatomi, obstetrik, fysik, och kemi. Ja, du läste rätt. De har sina egna museer!

Men de är inte de enda byggnaderna du bör besöka när scoping ut Mest spektakulära universitet. Det finns många byggnader inom universitetet som du bör sätta på din måste-besök lista. Dessa inkluderar College of Spain, en rosa, instängd byggnad som innehåller både gotiska och renässans element i sin design. Liksom den utsökta arkitekturen, universitetet är hem för en två hektar stor botanisk trädgård.

Hur man kommer dit med tåg?

På grund av sitt centrala läge och geografi, Bologna har utvecklats till en av de större järnvägstransporter nav norra Italien. Det är mycket bra förbindelser med andra stora italienska centra.

  • Bologna är 37 minuter från Florens
  • 2-hr 20-min från rom
  • 2 timmar från Venedig
  • 1 timme från Ferrara
  • en moderna höghastighetsbana tillåter att nå Milano hos ungefär 65 minuter.
  • Den andra grenen av denna linje förbinder Bologna med Rom.

sido~~POS=TRUNC: Samtidigt tar träna söderut från Milano, Glöm inte att få en skymt av Duomo ligger ovanför Bologna i söder. Det är särskilt intressant vid solnedgången.

Venedig till Bologna Tåg

Florens till Bologna Tåg

Rom till Bologna Tåg

Milan till Bologna Tåg

 

Universitetet i Rostock, Tyskland

De Universitetet i Rostock är inte bara den äldsta universitet i Östersjöregionen; Det är också de rikaste i traditionen. Och naturligtvis, en av de mest spektakulära universiteten i Europa. Som det grundades 1419, Det kommer snart att fira sitt 600: e årsdagen. Det kommer att se tillbaka på en lång tradition av att utbilda studenter och forskar. Den gotiska-stil byggnader, tillsammans med de alléer och parker gör för en fantastisk miljö. I mitten av universitetet är iögonfallande huvudbyggnaden som lockade oss från början att lägga detta till De Mest spektakulära universitet. Det är ligger mittemot a park och fontän, en perfekt plats för studenter och besökare tillbringa lite tid att beundra rik Fasaderna.

University of Rostock består av nio traditionella fakulteter och en central tvärvetenskapliga fakultet där forskare och studenter från alla fakulteter samverkar för att forska inom fyra huvudområden:

  1. Liv, ljus, och materia
  2. maritima system
  3. Åldrande individer och samhälle
  4. Kunskap – Kultur – Omvandling

Universitetet i Rostock är en av de tyska universitet med ett mycket brett spektrum av ämnen. Det erbjuder mer än 100 kurser: 34 Avsluta med en ungkarl, 56 med en magisterexamen, 37 (inklusive lärare) med en statlig undersökning, och 3 med en Ph.D. dessutom, Centrum för lärarutbildning och pedagogisk forskning gör inte bara bedriva pedagogisk forskning men arbetar också med att förbättra kvaliteten på lärarutbildningen.

Hur man kommer dit med tåg?

Vill du veta hur man får till en av de Mest spektakulära universitet i Europa? Oavsett vilken riktning du är reser från (t.ex.. Rostock eller Schwerin, Berlin eller Hamburg), ta tåget tills du når Wismar järnvägsstation. Härifrån, du kan ta en buss till bussen-stop i J.-R.-Becher-Strasse genom användning av linjer 4 eller G (mot Ostseeblick) eller B-D (mot Seebad Wendorf). Det är bara en minuts promenad från denna busshållplats tvärs över parkering till Campus.

(För nätverks plan för staden busslinjer, tidtabell och priser, besök webbplats hansastaden Wismar.

Berlin till Rostock Tåg

Hamburg till Rostock Tåg

Schwerin till Rostock Tåg

Wismar till Rostock Tåg

Aarhus universitet, Danmark är vår sista Spektakulära universitet i Europa

Spektakulära Aarhus Universitet

Aarhus universitet ligger i Danmarks näst största stad (Århus är också stadens namn) och kännetecknas av dess gröna campus, komplett med en sjö. Universitetet är ett perfekt exempel på hur konstgjorda strukturer och naturlig miljö kan arbeta i perfekt harmoni. Framgår av huvudbyggnaden, perfekt. Många av byggnaderna har ritats av den danske arkitekten jfr. Möller i en modernistisk design som reflekterar ungdomar universitetet. Möller och hans partners Kay Fisker och Povl Stegmann var ansvariga för den gul-tegelhus. De är unika och utmärkande för universitetet. Huvudbyggnaden har sedan ansetts vara en av de 12 mest betydande arkitektoniska verk i dansk historia. En av de många skäl är det en av de mest spektakulära universitet.

Med över 44,000 studenter, Aarhus universitet är det näst största universitetet i landet. Det består av fyra fakulteter inom konst, Vetenskap och teknologi, Hälsa, och Företag och samhällsvetenskap.

globalt orienterat, universitetet har utbytesprogram på plats med över 50 institutioner över hela världen. Detta inkluderar University of the Arctic, Utrecht Network, Nordic Center Fudan, och Nordic Center India.

Hur man kommer dit med tåg?

Aarhus ligger vid en av de viktigaste järnvägsövergångar i Danmark. Det finns varje timme avgångar i norr, söder, och väst. Från södra och centrala Europa, anslutningarna är via Hamburg / Flensburg. Restid från Hamburg till Århus är cirka fem timmar. Från östeuropeiska länder tågförbindelser till Aarhus gå via Polen och Köpenhamn. Aarhus har timme trafik till och från Köpenhamn. Öppnandet av tunneln under Stora Bält har förkortat resa med en timme. Resan tar nu tre och en halv timme. Det finns flera dagliga förbindelser till Sverige, Tyskland, och resten av Europa.

Tåg på väg till Århus järnvägsstation lämna Köpenhamns flygplats timme. Priset är ca DKK 410 för en enkelbiljett (inklusive platsreservation).

 

Redo att börja granska dina alternativ? Boka en tågbiljett nu medan det varma vädret varar, med hjälp av Spara A Train!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Den mest spektakulära universitet i Europa” på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fspectacular-universities-europe%2F%3Flang%3Dsv- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)